king王 發表於 16-1-2007 16:34:17

其實...笑傲江湖可以話有時間背景,都可以話冇...

好多人都知道笑傲江湖ge時間背景係明朝中後期

Hkira18 發表於 16-1-2007 21:16:00

我睇哂成套倚天,但係個話姓楊既黃衣少女我仲未知佢係邊個- -同楊過有冇關係

德仔05 發表於 16-1-2007 21:36:16

回復 #244 Hkira18 的帖子

點會呀-.-
佢仲話<終南山後,活死人墓,神鵰俠侶,絕跡江湖>點會唔關楊過事-,-
有人話呢個少女係佢個孫

Hkira18 發表於 16-1-2007 21:47:33

原帖由 德仔05 於 2007-1-16 21:36 發表
點會呀-.-
佢仲話<終南山後,活死人墓,神鵰俠侶,絕跡江湖>點會唔關楊過事-,-
有人話呢個少女係佢個孫
咁叫乜名 同埋其他小說有冇佢份

╭真田﹏幸村╯ 發表於 17-1-2007 16:38:16

個個唔係楊逍個女咩??
佢又咁岩叫楊

piyopiyo 發表於 17-1-2007 17:59:13

我想問神雕表現左d咩情感 or有咩教訓/教導咁...
bk report永遠不離呢d:lol

德仔05 發表於 17-1-2007 21:36:05

回復 #247 ╭真田﹏幸村╯ 的帖子

呢個就真係唔知la...
楊逍個女叫楊不悔,我記得張無x細個果陣幫佢找啊爸
好細個就識la應該唔會係佢我記得楊不悔嫁左俾武當七俠其中一個 (好似係殘廢果個)
張無x打周紫若果時楊不悔都係到睇
我覺得就唔會係佢

Saviour 發表於 17-1-2007 22:10:40

原帖由 德仔05 於 2007-1-17 21:36 發表
呢個就真係唔知la...
楊逍個女叫楊不悔,我記得張無x細個果陣幫佢找啊爸
好細個就識la應該唔會係佢我記得楊不悔嫁左俾武當七俠其中一個 (好似係殘廢果個)
張無x打周紫若果時楊不悔都係到睇
我覺得就唔會係佢

姓楊的那女人是楊過後人~
而楊不悔是楊逍之女~
後嫁給武當殷六俠

king王 發表於 18-1-2007 16:39:13

原帖由 ╭真田﹏幸村╯ 於 17/1/2007 04:38 PM 發表
個個唔係楊逍個女咩??
佢又咁岩叫楊

我都係姓楊,我會唔會係楊逍個後人呀...

唔通姓楊就係佢個仔/女呀..:lol

佢係楊過後人,識好多武功,但係絕跡江湖其他小說冇佢分...

╭真田﹏幸村╯ 發表於 18-1-2007 17:30:38

吹大d丫笨
你又話要岩時代=.=
倚天姓楊咪係楊逍最出名囉....
頁: 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34
查看完整版本: <金庸小說>討論區