fai003 發表於 23-9-2009 21:46:43

1轉 弓手討論..... 斷魂vs2重箭

普遍都系玩2重箭多
系咪2重 好用好多?(自己都玩2重)
但我想問GE系.. 有冇D 堅持玩斷魂, 而又覺得斷魂好用架?
我只知斷魂爆攻勁

雜草 發表於 23-9-2009 23:07:16

前提: 我冇玩過弓手a_a"

斷魂抽爆擊一次, kb值高

二連可以抽兩次, 攻擊上再高d, 只不過分開兩箭

fai003 發表於 23-9-2009 23:13:26

KB mean????
同埋我想問返個機率問題....
你咁講, 2重可以抽2次, 咁系咪底玩d..?
我自己就會系到諗, 如果想系 組隊任到打王痛d, 玩邊招先好呢....
同埋平時打怪, 又邊招好用呢....... 我又會咁諗....

雜草 發表於 23-9-2009 23:28:38

3# fai003
knock-back = 即係你打隻怪 隻怪會退後既數值

斷魂箭 260% + 爆擊 x2 = 520%
二連箭 130% x2 = 260% x2 = 520%

因為太耐冇睇弓手既資料, 佢好似攻擊方面有少少改動 .. .wtever

不過就咁睇上面既資料 (copy from maplefantasy)
而家個斷魂箭好似好用得多, kb值高, 威力唔差得幾遠
二連箭要扣兩次防, 可能仲少左攻tim orz

freemanlhy5577 發表於 23-9-2009 23:36:09

不過你睇少左一樣野
就係穩定性
斷魂係比二連唔穩
攻擊好容易時大時細

fai003 發表於 23-9-2009 23:42:36

真系難取捨.......... 2重就穩陣d, 斷魂就爆得高興d-.-

tch93 發表於 24-9-2009 13:30:41

潛水都潛左好耐下,就用我自己玩弓手嘅經驗同你講
我自己一開始就選擇左2連,試問下你2箭之中有1下會爆擊,定一下唔知中唔中爆擊,邊個攻擊輸出好d?當然係2連啦,再加上你打怪嘅時候,有可能出miss(雖然冇咩可能),咁嘅話,最少你有2箭中有1箭中,唔好貪個表面攻擊力,用二連會比較好www

我係new手 發表於 24-9-2009 18:34:49

作為109弩手既我 , 好想+斷魂

fai003 發表於 24-9-2009 18:45:34

作為109弩手既我 , 好想+斷魂
我係new手 發表於 24-9-2009 10:34 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
分享下你ge感受.. 點解你會咁講.?

我係new手 發表於 24-9-2009 19:08:13

分享下你ge感受.. 點解你會咁講.?
fai003 發表於 24-9-2009 18:45 http://www4.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
未到4轉真係無乜邊招技單箭高攻過佢 ..
而且少見人用 .. 用d低lv技打到高攻感覺好爽 0 . 0

當然我衣家唔洗用佢黎練功先咁講 ,
新手都係乖乖地加二連 ..
頁: [1] 2
查看完整版本: 1轉 弓手討論..... 斷魂vs2重箭