查看: 20085|回復: 85
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 【手速極限 】 接R刀法教學 :O) + 權天使高達 單刀影片

如果r後1刀r後一刀...重覆咁斬,個腦都殘埋
r刀法國服應該極少出現吧
回復 支持 反對

回復 7# hkkoko

意思係國服卡r比較明顯,常常r好delay的
回復 支持 反對

過格離區玩咩都LAG(爆PING) 係大陸玩國服緊係冇問題 香港玩港服緊係冇問題
同埋大陸D片好多味精 睇壞人 ...
bevisyin 發表於 30-6-2014 01:26

其實都係估計姐,國服玩家經常講自己服易卡r,話港服唔卡r好幸福
呢d我真係唔清楚佢地講假定講真,重點都係網速問題,1p1應該易出現delay
多人網速唔同,或多或少應該有d互相影響,當然個頻順好緊要
甩大易delay,最後唔成功,例如港服...所以自己打ai,練習正常係一定甩到大的
不過港服lag頻經常性出現唔知佢地有冇理解同體諒
國服話高手多過港服我就唔太認同,人口比例已經不值一提
人多自然多勁人同新手...何況港服唔洗諗,人流少都冇咩好比較,玩得開心已足夠

至於你話r刀法我指r1刀再r1刀再斬一下當講下笑,講真mk哥果招好好多
開服果時我都睇過佢d教學片,果陣我應該都學過佢幾招技術,好實用
下面條片我已經測試左,都係r後2至3刀好用好多
證明左自己果招用黎賣藝的,又哂時間又哂指力,得果8刀...
可能要斬得慢先做到十幾刀,不過實戰都係哂9氣容易比人反甩
因為1刀1刀咁換武斬好易有延遲時間,除非你隻手超過5隻手指/教制教到岩心水為止
as華沙哥十刀王外,除非用其他8刀機先有機會斬到十幾刀
每個人對戰風格一定唔同,唔係的話動作game邊忽好玩
講到技術的話人人都練到,點樣有效率去最快掌握都係睇自己
好多野都係一招一式先可以真正咁學得到,唔係技術點會有佢的精髓
其實玩動作遊戲我覺得難的地方就係玩果時的意識控制要好好調節
回復 支持 反對

回復 20# leunghoi80

你就當我唔識啦,上面打左勁多廢話(真係極度廢話,算係有感而發)
好似幫緊自己爭返擔氣咁,橫店係某人面前自己都係無知彈散一條
練習唔係不嬲順既咩,唔清楚wo
你果個行左行右1+1,人地描住你好似無咩特別作用咁,淨1+1好少少
回復 支持 反對