樂古Nakuz

標題: [ PS 數碼暴龍01 專屬討論區 ] [打印本頁]

作者: 樑仔    時間: 4-7-2006 01:39
標題: [ PS 數碼暴龍01 專屬討論區 ]

任何有關模擬器及遊戲下載點的問題請勿在此討論,謝謝。

哈哈,其實我覺得置頂左人流會少左,因為大部分人都唔睇置頂文(包括版規)= ="

近排見到好多人都玩返PS版個數碼暴龍,樂古又冇人討論,於是我就開 lee 個 post。

大家有咩問題係 lee 個Post問啦,我識ge一定會解答你地ga。

我會慢慢更新教學ga啦,有D咩常見問題我就會post上黎教你地。

個 post 係 2006 年開,2008 年比版本鎖定左,而家又開放返 ge ...???
(今日日期:2009年8月4日)

請不要再 PM 問我拎下載點......
網上已經有幾乎無限個下載點
只要有心一定可以搵到
而且我已經新增一個基本上永不失效載點
這個帖就告一段落吧
多謝各位支持我這個帖
我也想不到開這個帖能發表數年都受歡迎
謝謝...謝謝...

(31/1/2010)

PS數碼暴龍01下載點http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2438148
個種係有的,不過只係時不時有人播種,我電腦一得閒都會播種比大家,
冇種就等第二日再試下,實有種,放心。
IE下載版(ISO)http://www.megaupload.com/cn/?d=01KRYH3A
lee個連結成日失效,用BT好D。
另外一個下載點的posthttp://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2464362

PS模擬器 - ePSxe v1.6 繁體中文版http://www.megaupload.com/?d=JSAVA9P9
使用教學http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2369434

最新及最後載點:按我
密碼:http://forum.hkdmc.org

更新進度:
4/7 釣海龍獸的方法
7/7 放出PS版數碼暴龍的下載點
7/7 進入龍骨隱藏地帶的方法
7/7 放出ePSxe v1.6的下載點及教學連結
12/7 戰鬥指令解說

==========戰鬥指令解說==========
數碼獸ge智力係好重要的,智力越高,發揮數碼獸ge能力越好。
以下係智力為400的數碼獸所擁有的指令:

圖中左起:1.自由作戰 2.使出較強的招式 3.使出較弱的招式
     4.閃避(走位) 5.防禦(原地不動) 6.轉換目標(對付1隻以上時用) 7.逃離戰場

以下為智力500的數碼獸所擁有的指令:

圖中第二、三及四的指令係數碼獸所安裝的招式,由此可控制數碼獸所出ge招式。

當戰鬥畫面右上方累積了「FINISH!!!!!!」的時候,可以按「□」使出必殺技,
數碼獸身上有黃柱包圍時連打L1同R1,可以令必殺威力加倍。

PS:唔知點解好多人都會勁按個指令- -,其實按一下就得了,佢唔跟你按幾多下都冇用。
  按ge次數同累積必殺技速率無關。

==========釣海龍獸的方法==========
我見咁多人睇極都唔明點釣海龍獸,於是我post個圖文教學比你地啦。
條件:1.貝殼獸加入,主角要先睇壁報板。
   2.主角持有高級魚杆

首先去較低位置個龍眼湖,時間係6點至12點(如圖),不過10點去係最好ge時間。

好多人都係唔知邊條係海龍獸,睇圖啦(紅圈),海龍獸特別深黑色同大條ga,好易認。
佢圍住個湖游ga,用極上肉放係圖中個位等佢黎食啦,佢游ge軌道係循環。

lee個位就最易釣佢上黎(紅圈),記得等佢拉幾下先按○,因為太早按會嚇走佢。

佢中計啦!

如果個負荷太大,佢會斷,到lee個位已經係最盡,要放手。

係lee個情況要勁按○,唔好比佢走甩。

同佢角力左1-2分鐘後,上釣啦!!!

佢會問你想做乜,第一樣係送精靈之笛比你,去比多森林用;第二係教你一招(由廢學起);
第三係送進化海龍獸ge道具比你,終於可以養到海龍獸啦!

看,到達比多森林了!!!

拎左精靈之笛之後去龍眼湖或比多森林個海岸盡頭按○,就可以隨時叫海龍獸運載你ga啦。
另外,海龍獸可以無限釣的,唔洗心思思揀學招定養海龍獸喎。

==========進入龍骨隱藏地帶的方法==========
如圖:

圖中龍骨左面係有條路可以去第二度,直行係黑巴多拉獸,隻野比平時的多錢。
如果仲係唔識去,直行入到黑巴多拉獸度,再出返去,出到去向左行,個位置剛剛好。

左面區域可以見到礦石獸,如果你帶完全體去佢會同你打,佢有好多格鬥技學,值得打,
成熟體或以下佢就會走人(好似係扮超人飛 = =")。

如果係第一次去,出返時靜域,巨龍獸師傅就會出現,巨龍獸加入。
再入多次礦石獸個度(必須要礦石獸離開及巨龍獸師傅出現),就會見到阿伯獸,
佢走個時會跌部暴龍機,背包可以增加容量(用秘技則會減少)。

[ Last edited by 樑仔 on 2006-7-17 at 03:47 AM ]
作者: [S]lokisaacs    時間: 4-7-2006 16:12
作者: samuelkam    時間: 4-7-2006 17:03
其實我玩左集game已經好久啦,但係我到現在都唔知果個比多森林的比賽係點參加同打完有咩用?
作者: 樑仔    時間: 4-7-2006 18:40
Originally posted by [S]lokisaacs at 2006-7-4 16:12:
其實我知玩咩,我有隻碟,但係唔知玩咩。
只係o係一開始左手面係咁做野升hp,mp...等等
同埋打獸,唔知點玩

要玩隻game你首先要知道個故事講乜,
故事大約係講數碼世界因為比人破壞,所有數碼獸ge「心」都冇晒,
而家你就係個勇者,目的就係將離開晒ge數碼獸加入開始之街以產生奇跡。

你要一直冒險搵可以加入ge數碼獸,遊戲可玩性好大ga,如果想要攻略,
可以去lee個網,佢有好多資訊比你:
http://hk.geocities.com/herman_dmw1_b/dmw02.html

Originally posted by samuelkam at 2006-7-4 17:03:
其實我玩左集game已經好久啦,但係我到現在都唔知果個比多森林的比賽係點參加同打完有咩用?

比多森林大賽要持有蟲系數碼獸先可以參加,贏左有極豐富獎品。
例如一D進化道具。
作者: [S]lokisaacs    時間: 4-7-2006 18:54
作者: [H]dicky2004    時間: 4-7-2006 19:31
Originally posted by 樑仔 at 2006-7-4 18:40:

要玩隻game你首先要知道個故事講乜,
故事大約係講數碼世界因為比人破壞,所有數碼獸ge「心」都冇晒,
而家你就係個勇者,目的就係將離開晒ge數碼獸加入開始之街以產生奇跡。

你要一直冒險搵可以加入ge數碼 ...

我想問下你俾個個網佢個進化表個到,
我睇成熟期個到,
例如暴龍獸,
佢個到寫住育成失誤,
咁育成失誤即係咩?
仲有個到寫住懂得技數35以上又即係咩?

[ Last edited by [H]dicky2004 on 2006-7-4 at 07:32 PM ]
作者: samuelkam    時間: 4-7-2006 21:55
養育失誤係指:自己隻數碼獸'拉屎'、無謂野比佢食啦、佢累無比佢休息等
作者: 樑仔    時間: 4-7-2006 22:33
Originally posted by [S]lokisaacs at 2006-7-4 18:54:
我連玩都唔識呀,係咁打獸都唔進化既,,唔知點玩
有冇攻略??唔要資料thx

攻略就要搵返以前D Co-Co! 先得,不過我掉晒啦,
但你有任何任務上ge唔明都可以係度問。

我教你基本概念先啦,一開始你有阿古獸/加布獸,
老伯獸間屋個度右上係種子獸,佢每日比肉你,如果有數碼獸加入就可以每日拎更好ge肉;
佢間屋左面係銀行(阿亞獸加入後先開),再過D係廁所,數碼獸急個陣帶佢去門口自動解決。

左面個版圖係初心訓練場,訓練數碼獸能力用,一次要一個鐘,
記得唔好成日逼佢訓練,佢會唔開心同好易
作者: jetaudio    時間: 5-7-2006 01:56
作者: [S]lokisaacs    時間: 5-7-2006 14:22
作者: 樑仔    時間: 5-7-2006 17:47
Originally posted by [S]lokisaacs at 2006-7-5 14:22:
點先拎到加布獸???
同埋D條件得左點升嫁??休息?

加布獸係你一開始時改名個度揀ga,佢問你想個世界一開始係咩時間,
早上就比亞古獸你;晚上就比加布獸你。

如果係養加布獸,就揀隻綠色點ge蛋,
訓練佢HP同攻擊力就會進化亞古獸,訓練防禦力同速度就會進化加布獸。

如果你係問點先可以令遊戲中加布獸加入開始之街,
由怪蛙之鄉行去去神秘之森(好大霧的)第二個版圖,就會見到佢,同佢講野佢就會加入。

====================================================

D條件得左佢會自然進化,一般幼年期進化成長期要一日,成長期進化成熟期要三日,
成熟期到左14歲都進化唔到完全體一般都會死亡,重新養過。
完全體一般有7日命,大約19歲死。
作者: [S]lokisaacs    時間: 5-7-2006 19:17
作者: samuelkam    時間: 5-7-2006 21:30
我個人就無咩特別搞條件同進化ge
除左係劇情需要先至會特別養成:例如劇情話要去玩具城必先要係熊仔獸先得,但係要拿到熊仔獸果進化就必先要養到鼻涕獸,所以係呢個時候我就會養鼻涕獸啦
作者: 神秘方向    時間: 5-7-2006 21:46
作者: [S]lokisaacs    時間: 5-7-2006 21:50
作者: [H]~煉獄~    時間: 5-7-2006 22:15
進邊隻!?鼻涕!?是的話你只要狂up智力就ok
(戰鬥時可以選舉技能)

不過我建議你爆機前唔好進果隻
因為打邪龍時冇咩技好學....
等佢慢慢進較好....
作者: [S]lokisaacs    時間: 5-7-2006 22:23
作者: samuelkam    時間: 5-7-2006 22:53
如果你達到你想進化果隻獸既條件既話你要做既咩就係等時間到佢自然會進化,但係你一定要達到所有既條件,一個都不能錯!

進化加魯魯條件:[體重30G、養育失誤1次以下、MP1000、速度100、教育度95、懂技數28以上,一定要係加布獸/企鵝獸失得],呢D都係係前面個網找的,果網真係好有用的我有d問題唔識都係係上面找的,如果有人唔識可以係上面找的(多謝有人post個網出來)

[ Last edited by samuelkam on 2006-7-5 at 11:05 PM ]
作者: 泥膠    時間: 5-7-2006 23:03
我試過隻巨龍獸13歲都未進完全-.-'
不過打win我哥同堂哥d完全-.-
作者: 劍兒*    時間: 6-7-2006 00:26
有無link dl呀?樂古個bt 無種呀~~
作者: T_T    時間: 6-7-2006 15:20
這個game好耐lu
估唔到仲有咁多人玩
作者: [S]lokisaacs    時間: 6-7-2006 17:03
作者: [H]~煉獄~    時間: 6-7-2006 19:33
體重方面某情度可以不用理
因為我經常升到1kg....
但也可進到要的獸(8/9成...)
作者: [S]lokisaacs    時間: 6-7-2006 19:46
作者: samuelkam    時間: 6-7-2006 21:28
咁你就要多加留意吧!若果係拉屎既問題既話你可以買d"鴨仔"?當仔獸要柯屎時你可以謂佢食
作者: 劍兒*    時間: 6-7-2006 22:00
隻npc巨龍獸 咁勁抽  3千幾血  一野打落黎4百

點夠打=口=(我人馬獸)
作者: samuelkam    時間: 6-7-2006 22:41
其實你應該去求金手指若然沒有的話都要花一段時間去煉你的獸
作者: 樑仔    時間: 7-7-2006 00:27
Originally posted by 劍兒* at 2006-7-6 22:00:
隻npc巨龍獸 咁勁抽  3千幾血  一野打落黎4百

點夠打=口=(我人馬獸)

夠唔夠打係訓練問題吧……練好D獸先去打law,
同埋人馬獸本身反應遲鈍,換下第二隻獸仲好。
作者: 劍兒*    時間: 7-7-2006 00:55
Originally posted by 樑仔 at 2006-7-7 00:27:

夠唔夠打係訓練問題吧……練好D獸先去打law,
同埋人馬獸本身反應遲鈍,換下第二隻獸仲好。

今次養c子獸打嬴左..用500攻個招..
作者: 樑仔    時間: 7-7-2006 01:14
Originally posted by 劍兒* at 2006-7-7 00:55:

今次養c子獸打嬴左..用500攻個招..

爆烈飛拳?其實我想知打咩獸可以學= =,
我成日見到冰奧加獸出招野係儲好耐氣之後一野打過黎,係唔係lee招?
作者: 劍兒*    時間: 7-7-2006 01:59
Originally posted by 樑仔 at 2006-7-7 01:14:

爆烈飛拳?其實我想知打咩獸可以學= =,
我成日見到冰奧加獸出招野係儲好耐氣之後一野打過黎,係唔係lee招?

唔係儲好耐JE...

我係打D卒仔學番黎= =

仲有打嬴巨龍後 去左個時間LOAD 好快既地方...打嬴最入面隻黑鷹跟住點令巨龍同佢師父加入= =?

個YAHOO網成日停= =

[ Last edited by 劍兒* on 2006-7-7 at 02:01 AM ]
作者: ~~笨笨~~    時間: 7-7-2006 02:44
我想問問down左下去,要怎樣才可以玩到?

我下載左個檔,但係玩唔到,有冇人可以幫到我? 謝謝
作者: 劍兒*    時間: 7-7-2006 11:31
Originally posted by ~~笨笨~~ at 2006-7-7 02:44:
我想問問down左下去,要怎樣才可以玩到?

我下載左個檔,但係玩唔到,有冇人可以幫到我? 謝謝

先dl ps 模擬,係樂古有得下載架

你dl左個game後,佢係iso檔黎

你set好個ps模擬後 再開...按左上角既open file ,再 按load iso 就得架喇
作者: [S]lokisaacs    時間: 7-7-2006 11:51
作者: 劍兒*    時間: 7-7-2006 12:35
Originally posted by [S]lokisaacs at 2006-7-7 11:51:
我想問下你地通常一開始會做咩嫁,,>?
我宜家都唔知做咩好

養隻自己想要既獸

同埋跟住攻略做任
作者: [S]何昇    時間: 7-7-2006 12:48
我都唔夠100分...蝦人既
作者: sun∼*    時間: 7-7-2006 13:02
個網成日刀5得bor
之前個d5識
(我岩岩打完左巴老獸)
作者: [S]何昇    時間: 7-7-2006 13:07
Originally posted by 劍兒* at 2006-7-7 03:31:

先dl ps 模擬,係樂古有得下載架

你dl左個game後,佢係iso檔黎

你set好個ps模擬後 再開...按左上角既open file ,再 按load iso 就得架喇

邊度單...樂古搵唔到..俾條link黎..thx
作者: 樑仔    時間: 7-7-2006 14:15
Originally posted by 劍兒* at 2006-7-7 01:59:

仲有打嬴巨龍後 去左個時間LOAD 好快既地方...打嬴最入面隻黑鷹跟住點令巨龍同佢師父加入= =?

Originally posted by [S]何昇 at 2006-7-7 13:07:

邊度單...樂古搵唔到..俾條link黎..thx

請看第一樓的post,我已更新。
作者: [S]何昇    時間: 7-7-2006 14:19
謝謝你喔@@
作者: 超級型男軒哥哥    時間: 7-7-2006 14:32
隻game好鬼疾呀....有冇辦法可以冇咁疾....
作者: 才子    時間: 7-7-2006 14:58
邊到有得下載呀...仲有一開始係用邊隻呀??
作者: 劍兒*    時間: 7-7-2006 15:04
有無d 養完全體心得?

我覺得好難養= =
作者: sun∼*    時間: 7-7-2006 16:50
巴老獸之後
釣海龍獸之前
有咩要做
點拎高cup魚杆同貝殼獸 ?
作者: [H]龍ぺ    時間: 7-7-2006 17:03
我唔小心比隻亞古獸柯左2舊屎,,
變左『比』涕獸
作者: 艾    時間: 7-7-2006 17:09
Originally posted by sun∼* at 2006-7-7 16:50:
巴老獸之後
釣海龍獸之前
有咩要做
點拎高cup魚杆同貝殼獸 ?

高cup魚干--->
到怪蛙鄉用300分換

貝殼獸-->(唔知要唔要奧加加入左先得)
打完奧加山寨,用電梯走,
之後再由入口去,再用電梯走上去即可
作者: sun∼*    時間: 7-7-2006 18:06
Originally posted by at 2006-7-7 09:09:

高cup魚干--->
到怪蛙鄉用300分換

貝殼獸-->(唔知要唔要奧加加入左先得)
打完奧加山寨,用電梯走,
之後再由入口去,再用電梯走上去即可

怪哇香係邊 ?
奧加山寨係咪有2隻鑽地獸 ?
作者: [H]~煉獄~    時間: 7-7-2006 20:44
怪蛙在黃昏時候進入xx沼(名忘了)
(垃圾場入口上面)
見到科豆同佢打場 打羸(無可能輸!!除非.....)
那麼就去到怪蛙的地方

打boss的小秘訣:狂用細招屈機
例如:小型火炎 智力未到500時
最好只點這些招 因為當時只會用
唱詠時間較長的勁招(高攻)
不會/很少使用細招(低攻+快打)
不過使用這方法時 一定要帶大量補品
而且一定要有耐性 則否又易死同悶死...
P.S.這方法不是對隻隻boss都有效的
尤其是邪龍....

我曾經用人馬+小火 打巨龍
用這招屈機 就輕鬆ko了
當年好像是:
hp:17xx mp15xx
攻:21~18x 防:1xx
速:14~17x 智:24~28x

P.S.不要話隻獸癈 因為這game的獸
某情度同player的技術有關係的...

[ Last edited by [H]~煉獄~ on 2006-7-8 at 01:46 AM ]
作者: ♂刺*x﹏鳥↗    時間: 7-7-2006 21:02
點解你地個個都dl到隻game ge=.=
作者: sun∼*    時間: 7-7-2006 21:08
乜可以一次帶幾隻野打ga?
作者: samuelkam    時間: 7-7-2006 21:36
係唔可以一次過帶幾隻獸打的,如要換獸就要先令而家果隻死左先得
若果無錯的話樓上的意思是用人馬獸同埋小型火炎呢一招,就唔係人馬獸+"小火"呢隻獸,唔會了

[ Last edited by samuelkam on 2006-7-7 at 09:37 PM ]
作者: 艾    時間: 7-7-2006 21:51
Originally posted by sun∼* at 2006-7-7 18:06:

怪哇香係邊 ?
奧加山寨係咪有2隻鑽地獸 ?

清晨到沼澤50%遇蝌蚪
打敗它即可入

奧加山寨在大峽谷下層,
去的方法是由角龍shop右去轉畫面,
再向左盡頭有斷層,第一次會說話,再走入去就可到下層,
下層盡頭就是山寨(按下層電梯,得到小石,之後電梯會全開通)
作者: 樑仔    時間: 7-7-2006 21:53
Originally posted by [H]龍〃 at 2006-7-7 17:03:
我唔小心比隻亞古獸柯左2舊屎,,
變左『比』涕獸

亞古獸痾左兩舊屎唔代表會變鼻涕獸ga,
變鼻涕獸係因為你隻成長期唔符合任何進化成熟期ge條件,只好進化鼻涕獸。
而痾夠16舊屎就會變大便獸,唔理你咩成長程度。
作者: [H]Giggs11    時間: 7-7-2006 23:51
戰鬥果時左上解角有5-6個選項..分別係咩?
作者: 才子    時間: 8-7-2006 00:23
邊個有種可以比我呀
作者: [H]~煉獄~    時間: 8-7-2006 01:29
Originally posted by samuelkam at 2006-7-7 21:36:
係唔可以一次過帶幾隻獸打的,如要換獸就要先令而家果隻死左先得
若果無錯的話樓上的意思是用人馬獸同埋小型火炎呢一招,就唔係人馬獸+"小火"呢隻獸,唔會了

[ Last edited by samuelkam on 2006- ...

是的
人馬(獸名)+小火(招名)
不過一提佢地就有d無名火起!!!!!!
因為有次養到隻人馬...
到死時都未學到其他招!!!!!
只得小火這招!!!!!
激鬼死我 (J)(J)(J)

[ Last edited by [H]~煉獄~ on 2006-7-8 at 01:42 AM ]
作者: 劍兒*    時間: 8-7-2006 02:57
比丘獸個度點捉佢架= =睇唔明條路線
作者: 超級型男軒哥哥    時間: 8-7-2006 11:01
金手指點用.....有冇可以教下我><
作者: [H]龍ぺ    時間: 8-7-2006 13:08
http://hk.geocities.com/herman_dmw1_b/dmw02.html
呢個網入唔到-.-
正在讀取的網站已超過了資料傳送的上限。
這網站會在一小時內恢復正常運作。請稍後再嘗試。
http://

如果你仍有疑問,請參閱 說明 查詢有關資料及尋求協助
作者: [S]何昇    時間: 8-7-2006 13:27
個網提供既金手指用唔到既..可唔可以教我用
作者: 才子    時間: 8-7-2006 13:35
邊個可以比個種上黎呀
作者: [H]~煉獄~    時間: 8-7-2006 14:39
Originally posted by 劍兒* at 2006-7-8 02:57:
比丘獸個度點捉佢架= =睇唔明條路線

4個地點選擇1個
成功的話就+入
不成功的話 請再試多x次
P.S.這個好像沒秘訣的...希望幸運女神能幫你吧=="

Originally posted by [H]Giggs11 at 2006-7-7 23:51:
戰鬥果時左上解角有5-6個選項..分別係咩?

黃色:+油  紅色:攻擊(500/以上否轉成技能)
藍色:迴避  灰色:防禦(不是一用就可防到對方的招的...)
綠色:迴避後攻擊 眼睛:目標轉移
跑步:逃走

[ Last edited by [H]~煉獄~ on 2006-7-8 at 02:47 PM ]
作者: [H]龍ぺ    時間: 8-7-2006 14:54
我重新黎個隻加布獸又變左鼻涕獸
好難控制體重  我隻野得21g 我好想變加魯魯獸-.-!!!!
鼻 <---點打=.=!!!!
有咩方法控制體重  我無錢去買多d肉~
作者: samuelkam    時間: 8-7-2006 15:25
聽說在一開始時的黑畫面按住△不放就可以有很多道具的了,但這個秘技正好不知是真是俱假,亦可一試
作者: [H]龍ぺ    時間: 8-7-2006 16:05
教育度95、懂技數28
呢d邊到睇  
同 技數係咩黎
作者: myfunging    時間: 8-7-2006 16:08
Originally posted by samuelkam at 2006-7-8 15:25:
聽說在一開始時的黑畫面按住△不放就可以有很多道具的了,但這個秘技正好不知是真是俱假,亦可一試

是真的,以前玩ps時用過,但這樣做就不好玩了
作者: [S]何昇    時間: 8-7-2006 16:20
作者: ho7290    時間: 8-7-2006 17:25
好難玩.. 次次養到成熟期進化唔到完全體就死左
成熟期果時又唔勁隻野~=00=係咁練~練得多又唔得
作者: [H]龍ぺ    時間: 8-7-2006 17:39
岩岩又重玩,,,
終於變到暴龍獸啦...
作者: myfunging    時間: 8-7-2006 17:44
Originally posted by [H]龍ぺ at 2006-7-8 17:39:
岩岩又重玩,,,
終於變到暴龍獸啦...

下...無種你下載到@_@?
作者: 才子    時間: 8-7-2006 18:00
無種點下載呀
作者: ho7290    時間: 8-7-2006 18:02
http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2438711

呢個POST #5有得Down
唔知仲得唔得~~
作者: [H]Giggs11    時間: 8-7-2006 18:36
有冇人可以教我釣魚?
1上釣就比d魚食左
作者: [H]~煉獄~    時間: 8-7-2006 18:47
Originally posted by [H]Giggs11 at 2006-7-8 18:36:
有冇人可以教我釣魚?
1上釣就比d魚食左

釣咩魚先....
大魚好難的...
細魚:
見到有野「釘」幾下
之後見到有魚食
就馬上釣佢上來
P.S.對大魚無用的
因為大魚經常食完之後
就上下上下地動/停左一會先完全上釣...
所以是好難的...

比+能力魚細的(包括+能力魚)是小魚
比佢大的是大魚(-壓魚同+命魚)

Originally posted by [S]何昇 at 2006-7-8 16:20:

用金手指/秘技都會令到隻GAME失去本來的樂趣
所以你都是慢慢玩LA 唔明的地方的話
問我們吧 一定解答到你的問題

[ Last edited by [H]~煉獄~ on 2006-7-8 at 06:49 PM ]
作者: waiwai91    時間: 8-7-2006 19:12
我n年前都玩過 回憶下個時細路仔玩過 真係好好玩
但次次UP 到成熟期 火炎獸 成身火果隻
就進化唔到完全體 之後無啦啦死埋...
用咩玩 PS模擬器 ??
但我之前用唔到 話咩咩 window me 先用到喎
PS模擬器 一定要window me ?? XP 唔得嫁?!??!!
2+ down 緊
作者: [H]龍ぺ    時間: 8-7-2006 19:14
Originally posted by myfunging at 2006-7-8 17:44:

下...無種你下載到@_@?

我用http下載-.-
唔一定用bt架-.-
作者: 凍檸樂    時間: 8-7-2006 19:21
我記得之前有密技=o="
可以有哂d進化道具,有無人知?
作者: samuelkam    時間: 8-7-2006 19:51
其實大家進化唔到完全體,大家何不嘗試用進化道具呢??
作者: 才子    時間: 8-7-2006 20:03
可唔可以post http個網比我呀
作者: see2005    時間: 8-7-2006 20:27
Originally posted by 凍檸樂 at 2006-7-8 19:21:
我記得之前有密技=o="
可以有哂d進化道具,有無人知?

係開始果段影片(升降機果到果段)
咁實三角型,跟住咁star
作者: 最愛蓉兒∼    時間: 8-7-2006 21:00
拎完巴魯獸,再等雨之果實拎NOSE屎獸,再去熱帶森林拎巴達/比丘
賣極上肉+買一般肉以謀取暴利,就會輕鬆好多

再養飛龍獸,拎招17x攻既屈機大氣系(攻唔高,但出招勁快),去打豆豆獸(之前要狂買藥等補),買50000蚊既東東...

再養忍者豆豆獸,所有能力有300以上+智力400以上(應該會進化做完全,豆豆獸系列)好易養,咁你既飼養員等級就升左架喇
跟住再養d易養既完全體,不斷升等級,咁之後就覺得好易養d完全體架喇!(勁既另計。但我有朋友話,佢9lv果時,曾經不斷練到隻巨雞流汗都練,想整死佢,但都進化左做妖精=.=可見lv的重要)

仲有...有冇高人教我養機械暴龍獸/.\......要求咁高點升...
作者: waiwai91    時間: 8-7-2006 21:13
玩到啦 但係玩個時好快 點可以冇咁快
同埋想問下 我個隻係咩
有隻^ 個身blue gray color
作者: 凍檸樂    時間: 8-7-2006 21:36
Originally posted by see2005 at 2006-7-8 20:27:

係開始果段影片(升降機果到果段)
咁實三角型,跟住咁star

謝謝,不過頭先搵到ec碼...
點先可以釣魚= =?係唔係要魚竿?
頭先我玩到火炎獸加入果度,之後無地方去=o=”
有咩做?
作者: 才子    時間: 8-7-2006 21:37
我down唔到呀...幫幫我呀
作者: 凍檸樂    時間: 8-7-2006 22:03
Originally posted by 才子 at 2006-7-8 21:37:
我down唔到呀...幫幫我呀

你試下唔用bt下載,
我用http果個下載,4個字都下載完
作者: 才子    時間: 8-7-2006 22:45
係http下載左之後要點做呀??
講比我知呀
作者: ho7290    時間: 8-7-2006 23:16
Originally posted by 才子 at 2006-7-8 22:45:
係http下載左之後要點做呀??
講比我知呀

下載左咪用 PS模擬器 掛個ISO檔黎玩~

Originally posted by waiwai91 at 2006-7-8 21:13:
玩到啦 但係玩個時好快 點可以冇咁快
同埋想問下 我個隻係咩
有隻^ 個身blue gray color

玩果時點可以冇咁快~~??
睇下呢個POST http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2450886

Originally posted by 凍檸樂 at 2006-7-8 21:36:

謝謝,不過頭先搵到ec碼...
點先可以釣魚= =?係唔係要魚竿?
頭先我玩到火炎獸加入果度,之後無地方去=o=”
有咩做?

之後大把地方去..
你會發現有條路通左~鑽地獸挖通左
仲有爛橋整番好又可以通去第2度
你去沙灘 ( 黃昏果時 ) 去到係海會見到有個影游黎游去..行埋去佢會彈出黎
隻野係幫你過去對面~
過到去再行去左上面用條橋番對面再落去沙灘搵番隻野~之後佢會加入

[ Last edited by ho7290 on 2006-7-8 at 11:26 PM ]
作者: myfunging    時間: 8-7-2006 23:24
滴水點解決架?仲有開心度同下邊個個點加?
我想進化火炎獸呀~
作者: ho7290    時間: 8-7-2006 23:31
Originally posted by myfunging at 2006-7-8 23:24:
滴水點解決架?仲有開心度同下邊個個點加?
我想進化火炎獸呀~

如果冇錯既話~~解決滴水係要人馬獸加入左先得
人馬獸加入左會開左間醫院~~之後同佢講野揀第1個就得

開心度你讚佢就會加~ 不過教養會減
相反~~你鬧佢教養會加~ 開心會減

不過唔洗鬧或者讚~~隻獸餓你比野佢食開心度就會加 ( 有時教養都會加 )
另外佢要開大你帶佢去廁所~教養就會加

[ Last edited by ho7290 on 2006-7-8 at 11:32 PM ]
作者: 劍兒*    時間: 8-7-2006 23:31
Originally posted by [H]~煉獄~ at 2006-7-8 14:39:

4個地點選擇1個
成功的話就+入
不成功的話 請再試多x次
P.S.這個好像沒秘訣的...希望幸運女神能幫你吧=="

我都係唔明呀= =點先叫捉到佢呀
作者: 最愛蓉兒∼    時間: 8-7-2006 23:35
滴水既話,可以到老伯間屋,調查右手面張sofa,應該可以解決。
打完火炎獸,出出面,會多左一個石縫,可去到熱帶森林。
作者: 唔駛客氣    時間: 8-7-2006 23:43
樓主,我下載唔到,你可唔可以係msn/icq send比我
msn:terry2323866@yahoo.com.hk
順手係到回一回我
作者: 細bb緣盡    時間: 8-7-2006 23:50
亞古獸點進化火炎獸
作者: 凍檸樂    時間: 9-7-2006 00:27
Originally posted by 細bb緣盡 at 2006-7-8 23:50:
亞古獸點進化火炎獸

最簡單就食炎之心= ="
唔怕麻煩既就:
體重:20G.育成失誤5次以上 
可進化暴龍:亞古獸
必要條件:攻100

育成失誤即係流汗(好似,唔肯定)
作者: ~~笨笨~~    時間: 9-7-2006 01:16
玩左兩日,已經差不多打爆機了.....

我想問問爆機後有什麼好做?

養獸?還是四維走?  

還有,打爆機之後會唔會比d特殊道具你的?
作者: 唔駛客氣    時間: 9-7-2006 01:45
Originally posted by 凍檸樂 at 2006-7-9 00:27:

最簡單就食炎之心= ="
唔怕麻煩既就:
體重:20G.育成失誤5次以上 
可進化暴龍:亞古獸
必要條件:攻100

育成失誤即係流汗(好似,唔肯定)

你可唔可以幫到我=.=
send隻game比我=.=
作者: 凍檸樂    時間: 9-7-2006 02:25
Originally posted by 唔駛客氣 at 2006-7-9 01:45:

你可唔可以幫到我=.=
send隻game比我=.=

唔可以= =
我無咁多時間=o="
作者: 唔駛客氣    時間: 9-7-2006 02:30
唔好啦=.=我想玩...........
作者: waiwai91    時間: 9-7-2006 08:56
火炎獸點up 完全 2+得返1個心 ...
作者: myfunging    時間: 9-7-2006 09:08
= =病左,點算?我岩岩開始玩,同埋體重咁難加既= =~

仲有你地點養完全體架?係咪係訓練場訓夠個d hp mp先去學技同打?

[ Last edited by myfunging on 2006-7-9 at 09:42 AM ]

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://img.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2