樂古Nakuz

標題: 會玩天翼的都入 [打印本頁]

作者: icac886    時間: 1-5-2007 13:54
標題: 會玩天翼的都入
在此發表一下個人感想 希望有機會能讓大家更珍惜遊戲
天翼的復活 老實說 是再我意料之外的事情
現下代理商 要的也只是錢 這並沒有不對 一家公司的營運畢竟 是要錢
況且 一個老遊戲回鍋 達到賺錢的效果 也是比新的遊戲來的小吧
然而…代理商 能做的 只是提供一個環境 給大家去”使用”
而如何去維持 卻是玩家們的責任
一值以來 玩過幾個網路遊戲 雖說各不相同 但是….
每個遊戲 都發生著同樣的事情
一開始 大家都很努力組隊打怪幾及聊天 一切都是那麼美好(應該吧)
沒多久 外掛出現了  人也就慢慢....變了
新的角色  只想著吸趴 而中高等角色 有的依然也很熱心 去教導新手
再之後 所有人 都只想著衝等 以及一個不知所謂的 “強”
放眼望去 所有論壇都在問 “要怎樣練 最強?” “XXX才是王道” 等等
什麼是強? 簡單的說 不就是PK的時候 可以秒殺所有人罷了
每個人都希望自己是神一般
有最強的裝備 最好是 所有人打你都是MISS
有最好的武器 一刀揮下 遍地屍野….
有人說 這樣 不如去玩單機吧! 然而 要她們去玩單機 又非常不願意
因為 “玩單機 怎麼讓所有人知道我強呢!” “就是要讓大家知道 我是不好惹的” 等等的想法
一年過去之後 真正剩下的人又有多少呢? 而最後 大家都成了獨行俠+機器人罷了
大家捨不得天翼 真正的理由 又是什麼呢
是因為 對一個曾經下過心血 花過不少時間的東西 就此消失?
還是 曾經花過 大把鈔票 心有不甘?
今天 先不管是否是天翼 就算是其他遊戲被關閉 都會有一部分的人站出來捍衛著
會去想盡辦法 讓那個遊戲復活 或是 持續下去
當然 很慶幸的 今天我們還有機會 再次去享受天翼的樂趣
個人認為 網路遊戲 就是一個小世界 大家要多互相幫助
不然 也不會有些任務 非要組隊才能進行吧
不要只一味的沖等 偶爾停下來 多了解一下內容吧
遇到過 等級都封頂了 攻擊力都亂強的 一個任務都沒過
甚至於問 “NPC角色 要怎麼增加好感度?” “XXX傳點在哪?” 等等
一個封頂的人 不該問的問題
就我來看 封頂的人 還會問這些問題的 沒資格封頂!
封頂 意味著 你對遊戲 了解透徹了 才會去追求高等吧

希望天翼能夠 不要重複所有遊戲的”歷史” 甚至於天翼自身的”歷史”
以上by
shancyang4
美堂 蠻

到我的
在香港的天翼很多老手都係唔肯去主動幫助新手
遇到新手求助老手們不理以經較好了
一D人仲會玩D新手
一D就會問候他們阻住自己
呃裝
呃ac
pk場亂殺的情況到處可見
見到人死左 坐在一旁睇戲
這是一種惡性循環(在日本我未見到以上的情況)
一個咁的遊戲環境係唔係好的??
可能香港的人的本質
所以我希望每一個人都可以用自己作為榜樣
做好自己 多幫助一下新手 如果他們問東西我們都應耐心的教導  大家都當過新手
其實幫助新手一把8lv的武器or 100支的hp水就好足夠
要令天翼變成點都係由大定去決定
我地用自己的雙手去創造一個美好的遊戲環境
(唔好再用外掛了 如果一定要用外掛的請你們不要玩天翼)
for 真心愛天翼的人
by 愛天翼的心

作者: likes    時間: 1-5-2007 14:01
轉貼定咩>?

太多字冇心機睇
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 14:02
原帖由 icac886 於 2007-5-1 13:54 發表
現下代理商 要的也只是錢 這並沒有不對 一家公司的營運畢竟 是要錢
況且 一個老遊戲回鍋 達到賺錢的效果 也是 ...

講得好岩呀....等左咁耐先有得玩番,應該大家互相幫助,個個為左等佢返黎就玩外掛呀掛機呀,咁仲有咩意思-.-"

原帖由 likes 於 2007-5-1 14:01 發表
轉貼定咩>?

太多字冇心機睇

唔係轉貼,係真心話黎@@
作者: likes    時間: 1-5-2007 14:03
標題: 回復 #3 雪山肥牛 的帖子
@@甘就要睇睇喇.......
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 14:06
下面by果d名都唔係佢黎...下次轉貼加返先啦

講真又講得好岩,d人有外掛之後淨係識掛掛掛
連雞王都唔識打果d....唉.....
加好感我未夠10lv已經有d加到6了(問人拎錢加XP)
作者: ┴波波池┐    時間: 1-5-2007 14:06
講得好好
等我慢慢睇埋落去先
作者: likes    時間: 1-5-2007 14:08
標題: 回復 #1 icac886 的帖子
其實幫助新手一把8lv的武器or 100支的hp水就好足夠了
大家用自己的雙手去創造一個美好的遊戲環
=================
講得好岩!!100支紅水/一D低LV裝
對新手黎講真係好足夠..
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 14:08
原帖由 ~白癡仔~ 於 2007-5-1 14:06 發表
下面by果d名都唔係佢黎...下次轉貼加返先啦

講真又講得好岩,d人有外掛之後淨係識掛掛掛
連雞王都唔識打果d....唉.....
加好感我未夠10lv已經有d加到6了(問人拎錢加XP)

同埋有d人話好想搵番之前d天翼feel,好開心既回憶....入到去玩外掛一尾掛掛掛,依家變成埋一齊搞衰隻game了-.-
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 14:10
原帖由 likes 於 2007-5-1 06:08 發表
其實幫助新手一把8lv的武器or 100支的hp水就好足夠了
大家用自己的雙手去創造一個美好的遊戲環
=================
講得好岩!!100支紅水/一D低LV裝
對新手黎講真係好足夠..

但往往好多舊手唔去幫下d新人....
作者: likes    時間: 1-5-2007 14:10
你地覺得天翼會唔會再汁粒(討論)
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 14:11
原帖由 ~白癡仔~ 於 2007-5-1 14:10 發表

佢地咪一尾顧自己利益lo-.-"
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 14:11
汁就唔會汁架喇...
橘子成日唔理d佢地放棄左既game架啦....
作者: ┴波波池┐    時間: 1-5-2007 14:11
幫人我會覺得好開心架WOW
作者: 乂傻豬‥〞    時間: 1-5-2007 14:11
我以前好喜歡幫人
用小愛傳送陣帶人飛去(強制的)!!!
帶新手
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 14:12
我之前諗住打煙仔玩下
點知打到勁多新手裝就放哂落打下啦,俾d新手汁哂
(當然有d好可惡既老手都有汁)
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 14:13
原帖由 ~白癡仔~ 於 2007-5-1 14:11 發表
汁就唔會汁架喇...
橘子成日唔理d佢地放棄左既game架啦....

汁就唔汁,之不過呢橘子覺得做唔到野,搵唔到食,放埋一邊吧
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 14:15
原帖由 雪山肥牛 於 2007-5-1 06:13 發表

汁就唔汁,之不過呢橘子覺得做唔到野,搵唔到食,放埋一邊吧

係,ser就放係度俾人玩,但係就連gm都唔on
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 14:19
原帖由 ~白癡仔~ 於 2007-5-1 14:15 發表

係,ser就放係度俾人玩,但係就連gm都唔on

個陣時..任得你地搵,玩衰佢又好
@@gm都唔請慳番
作者: s20021303    時間: 1-5-2007 14:22
=o=...好多字..唔係咁想睇...
不過@@樓主咁有心機...緊要支持下啦...
作者: 小櫻*    時間: 1-5-2007 14:44
橘子D人係咁架啦,,,
天1,2就係好好既實驗品@@
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 15:16
天2係因為封唔到大陸私服啫...
不過另問一下:天翼而家仲有冇私服?
有就好大件事
作者: icac886    時間: 1-5-2007 16:40
原帖由 ~白癡仔~ 於 2007-5-1 18:16 發表
天2係因為封唔到大陸私服啫...
不過另問一下:天翼而家仲有冇私服?
有就好大件事

有又點?? 我都係會官服 佢地又lag 又冇更新
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 17:19
會搶人架ma大佬
有私服點都會搶左正服d人架啦
你估真係個個人都咁鐘意正服呀!?
作者: [十五歲]呀政    時間: 1-5-2007 17:57
原帖由 icac886 於 2007-5-1 16:40 發表

有又點?? 我都係會官服 佢地又lag 又冇更新

我玩私服個時你到唔知係邊喇...
lag?...廢機...廢上網,,更新!?
緊係有喇!
好似你咁cut咩!
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 18:07
原帖由 ~白癡仔~ 於 2007-5-1 17:19 發表
會搶人架ma大佬
有私服點都會搶左正服d人架啦
你估真係個個人都咁鐘意正服呀!?

如果俾我玩一定玩官服啦,有安定感同支持正版服吧:lol
作者: 神風〃小霜    時間: 1-5-2007 18:09
原帖由 icac886 於 2007-5-1 13:54 發表
況且 一個老遊戲回鍋 達到賺錢的效果 也是 ...

十分欣賞你的說法..
lv最高..裝備最強..又如何?
有次問一個255的人..
我問..你都玩到255..還有什麼做..你又不做任..還有什麼玩..
他竟然答..什麼沒玩..我就是要在死靈殺人呀..要人都知我強..
我狠狠地說..你根本不配玩天翼..他答我..什麼不配..我就是愛殺人..Lv就是王道..
我說..你最強如何..你裝備最好如何..名聲像屎一樣..
他說..管他的..我是最強就好..之後我沒理他..跑了..
相反..我看過不少40~150等等的人..
經常幫助新手..我那時..底等玩小波..在紅洞(好像是)練功的時間..
看見有依個小愛..經常在亂跑..又不見他打怪= =
我問..你在幹啥..他說..練功練無聊了= = 來幫助一下新手啊..
我說..你的大無畏精神真猛= =..
他答..遊戲的精神就是..你幫助我 我幫助你..這樣才好玩..不然你去玩單機啊 呆呆..
我回..如果遊戲所有人像你一樣多好..哈..那麼所有遊戲也不會變濫..
結果我跟他做了朋友..
樓主你所提到的惡性循環..我想說..人就是自私的..有誰會明白大無畏精神呢..
在天翼重開以後..我絕對會學我的朋友..大無畏.. 哈哈..
作者: likes    時間: 1-5-2007 18:13
標題: 回復 #26 神風〃小霜 的帖子
如果公測..隻隻小愛好似你講到甘就好@V@
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 18:19
原帖由 神風〃小霜 於 2007-5-1 10:09 發表

十分欣賞你的說法..
lv最高..裝備最強..又如何?
有次問一個255的人..
我問..你都玩到255..還有什麼做..你又不做任..還有什麼玩..
他竟然答..什麼沒玩..我就是要在死靈殺人呀..要人都知我強..
我狠狠地說 ...

我玩完彩虹冒險完完全全明白呢個道理
其實隻隻game都係有好多冇品人
不過算啦,管唔到咁多
希望玩天翼既玩家可以有返d品
作者: ben111    時間: 1-5-2007 18:34
我地樂古人帶頭囉
全部會員玩到咁上下去幫新手
到時再同佢地宣傳下樂古開d公會
大把人入黎...
到時成個ser都係自己人
唔洗驚台灣佬
作者: 乂傻豬‥〞    時間: 1-5-2007 18:39
原帖由 ben111 於 2007-5-1 18:34 發表
我地樂古人帶頭囉
全部會員玩到咁上下去幫新手
到時再同佢地宣傳下樂古開d公會
大把人入黎...
到時成個ser都係自己人
唔洗驚台灣佬

其實部分係香港人無品
只係識講廢話
台灣果d人 都溝通都幾好哦

作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 18:43
溝通都其實冇所以
但係有好多台人打台語...真係有小小麻煩
不過最緊要都係個人有品
作者: 輝∼*    時間: 1-5-2007 18:55
嗯嗯~
睇完樓主打既野,心裡十分認同!
用外掛成日搞到d game冇晒果種樂趣...
為左lv,錢啊,裝果d野搞到咁..
真係覺得有d無聊...
每次玩d game,都好想同d fd or係game識既網友一齊好開心咁玩!
奈何最後都變到冇心機玩落去...

呢次天翼開番,
我一定玩!
因為我都好鍾意隻game。
我以前玩過一段時間,但好快就冇得玩了..
所以都仲係個新手~
希望到時公測果時可以同大家一齊開開心心地玩^_^
作者: [十五歲]呀政    時間: 1-5-2007 19:05
原帖由 輝∼* 於 2007-5-1 18:55 發表
嗯嗯~
睇完樓主打既野,心裡十分認同!
用外掛成日搞到d game冇晒果種樂趣...
為左lv,錢啊,裝果d野搞到咁..
真係覺得有d無聊...
每次玩d game,都好想同d fd or係game識既網友一齊好開心咁玩!
奈何最後都變到 ...

好中意尼隻game
就唔會唔玩喇...
作者: likes    時間: 1-5-2007 19:14
標題: 回復 #33 [十五歲]呀政 的帖子
咪係囉-.-
  D人成日講..愛一個人唔理佢點衰都可以接受XDD(比喻)
作者: ben111    時間: 1-5-2007 19:17
台灣佬係會幫人
但佢地成日講埋佢地d台灣話
注音文仲衰...都唔明佢地講乜...
有幫都等於冇幫...^^
作者: 輝∼*    時間: 1-5-2007 19:55
我唔係玩玩係唔玩~
而係玩玩下冇得玩~
之後玩得電腦果時都汁左嚕.
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 19:56
原帖由 likes 於 2007-5-1 11:14 發表
咪係囉-.-
  D人成日講..愛一個人唔理佢點衰都可以接受XDD(比喻)

你可以愛一個充滿外掛而且搶哂你怪既天翼嗎?
   可以愛一個有人用外掛pk既天翼嗎?
   可以愛一個類似offline既online game嗎?
(講笑)
我做唔到咁偉大
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 20:18
各地區都有好人同冇品既人,最緊要做d野出黎對唔對得住自己既良心,仲有唔好呃人野啦,都唔知d人咁鍾意呃人野做咩既,將心比心,如果掉轉你俾人呃左你個心會點呢-.-

作者: 乂傻豬‥〞    時間: 1-5-2007 20:35
標題: 回復 #38 雪山肥牛 的帖子
講得岩哦!!!
所以我唔會呃人野
比埋人都仲得==
因為我係1名奸商....
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 21:09
原帖由 乂傻豬‥〞 於 2007-5-1 20:35 發表
講得岩哦!!!
所以我唔會呃人野
比埋人都仲得==
因為我係1名奸商....

係lo,如果呃到野返黎又點,俾著我個心都唔安樂啦...
呃人野搞到自己身份低曬同埋名都搞臭曬
最憎呃人野的人,我一定唔會咁做,因為我係有良心既人,只有無良心既人先會呃人-.-
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 21:34
係低能既先會呃人野
打機都昆水,十成九果d低能
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 21:37
原帖由 ~白癡仔~ 於 2007-5-1 21:34 發表
係低能既先會呃人野
打機都昆水,十成九果d低能

冇錯啦,個d一定腦水都未生埋咁=.=
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 21:44
d細路依為打機等於一切
響隻game裡面賺左真係好賺咁...
之後又係咁昆
又唔諗下有幾多人俾佢昆左之後唔玩
最後就係因為d冇品既人搞到隻game小人玩
作者: [十五歲]呀政    時間: 1-5-2007 22:02
原帖由 輝∼* 於 2007-5-1 19:55 發表
我唔係玩玩係唔玩~
而係玩玩下冇得玩~
之後玩得電腦果時都汁左嚕.

咁你咪姐係唔係玩好耐..
你玩得耐就知外掛有幾好!

原帖由 ~白癡仔~ 於 2007-5-1 21:44 發表
d細路依為打機等於一切
之後又係咁昆

收錢咪好lo..
小d kai子同傻仔玩...
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 22:04
原帖由 ~白癡仔~ 於 2007-5-1 21:44 發表
d細路依為打機等於一切
之後又係咁昆

係呀講起都火-.-""""""佢地呃左番真係好似搵到食咁,叫佢地唔好出去做野啦,日日係電腦面前呃人野搵食啦,搵到食我話佢勁啦
依家既趨勢係愈黎愈多細路出黎呃人野,唉,真係害人之心不可有,防人之心不可無
作者: [十五歲]呀政    時間: 1-5-2007 22:06
原帖由 雪山肥牛 於 2007-5-1 22:04 發表

係呀講起都火-.-""""""佢地呃左番真係好似搵到食咁,叫佢地唔好出去做野啦,日日係電腦面前呃人野搵食啦,搵到食我話佢勁啦
依家既趨勢係愈黎愈多細路出黎呃人野,唉,真係害人之心不可有,防人之心不可無

-.-佢昆我一次...
我咪用令一個ac昆佢lo-___-v
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 22:08
如果收錢既話..真係會小好多人玩,會小到冇人玩的...orz

我只係俾人昆過一次 數碼月卡.......
作者: likes    時間: 1-5-2007 22:12
標題: 回復 #47 ~白癡仔~ 的帖子
你真係單純
搵日昆下你野先
作者: 乂傻豬‥〞    時間: 1-5-2007 22:14
標題: 回復 #45 雪山肥牛 的帖子
講起d細路為左打機==
我前幾日出完街 返屋企果陣  西鐵轉輕鐵等車
見個小學生穿住校服  同佢呀媽講  趕住返去打機ar  xx<--粗口
仲大叫=.=...我心入面笑緊

我諗佢地要睇多d  【我們這1家】
作者: ~白癡仔~    時間: 1-5-2007 22:18
likes你...-口-唔好昆我耶....我會信你的~

至於d細路..我諗都冇得救
作者: 雪山肥牛    時間: 1-5-2007 22:18
原帖由 乂傻豬‥〞 於 2007-5-1 22:14 發表
講起d細路為左打機==
我前幾日出完街 返屋企果陣  西鐵轉輕鐵等車
見個小學生穿住校服  同佢呀媽講  趕住返去打機ar  xx

咁都講得出-.-問下佢著既,食既,玩既,連個部電腦邊個買番黎俾佢玩既先出聲啦佢,如果佢係我個仔,一拍掌落去到似= ="
作者: likes    時間: 1-5-2007 23:05
標題: 回復 #49 乂傻豬‥〞 的帖子
你又係塔西鐵嫁@@..?
你係邊個站上車嫁-3-?
作者: 乂傻豬‥〞    時間: 1-5-2007 23:33
天水圍西鐵轉輕鐵哦!!
作者: Ss--俊--sS    時間: 2-5-2007 01:29
今日我出左去網吧.....
本身我一早出左去諗住buy gg俠氣飛
點知冇晒早場跟住去buy下午個d啦...
buy完無聊去網吧打機...個時9點幾....
網吧已經差5多滿左= =<一半係唔過12歲的>
暈.....仲要全部玩free online game.....e.g.勁舞團...omg...雖然有令女玩....xdd
不過天翼仲多XDDDD
omg!!!跟住我同班fd一開機就開了wow串9佢地= =好多人走過黎睇xddd
仲有....而家d細路打機真係好冇品!!!!
佢自己串人地搶人怪就得....人地搶佢個d就出動粗口...暈...太冇家教了....
所以我其實寧願天翼係收費既@@''不過唔收費我都會玩....太愛天翼XP
作者: 雪山肥牛    時間: 2-5-2007 07:49
原帖由 Ss--俊--sS 於 2007-5-2 01:29 發表
今日我出左去網吧.....
本身我一早出左去諗住buy gg俠氣飛
點知冇晒早場跟住去buy下午個d啦...
buy完無聊去網吧打機...個時9點幾....
網吧已經差5多滿左= =
暈.....仲要全部玩free online game.....e.g.勁 ...

同埋愈黎愈多細路出黎呃人所謂既"搵食",好心佢地啦,呃左人,諗下對方感受啦,都唔知佢地良心去左邊,好難想像香港過多10幾20年有呢d"低能"思想唔知變成點-.-
作者: likes    時間: 2-5-2007 15:16
標題: 回復 #53 乂傻豬‥〞 的帖子
o..ic-________-
作者: icac886    時間: 2-5-2007 19:04
原帖由 [十五歲]呀政 於 2007-5-2 01:02 發表

咁你咪姐係唔係玩好耐..
你玩得耐就知外掛有幾好!

收錢咪好lo..
小d kai子同傻仔玩...

我都用過外掛但我升到150lv
之後就咩都有$又多(用左2個星期)
但朋友又冇果時我先明白到
外掛係咩一回事
外掛好像一個毒品咁
你一唔用就接受唔到自己升得比人慢 裝備唔夠人好
但係你用外掛係game 入面得到咩樂趣?
希望你能明白到玩game 唔係要勁過人 升lv快過人
希望係game入面 小D冷血的人 充滿著溫暖和愛

原帖由 ben111 於 2007-5-1 22:17 發表
台灣佬係會幫人
但佢地成日講埋佢地d台灣話
注音文仲衰...都唔明佢地講乜...
有幫都等於冇幫...^^

我係內地玩的時候都有咁的問題
其實我地係要去識應個環境
而不能讓環境來識應我地(by 達爾文) 對吧??

作者: [十五歲]呀政    時間: 2-5-2007 19:17
原帖由 icac886 於 2007-5-2 19:04 發表

我都用過外掛但我升到150lv
之後就咩都有$又多(用左2個星期)
但朋友又冇果時我先明白到
外掛係咩一回事
外掛好像一個毒品咁
你一唔用就接受唔到自己升得比人慢 裝備唔夠人好
但係你用外掛係game 入面得 ...

咁你唔好打機喇~做野把喇你!
升lv唔係要勁過人..咁係咩??
你答我喇!!!
作者: icac886    時間: 2-5-2007 19:31
原帖由 [十五歲]呀政 於 2007-5-2 22:17 發表

你答我喇!!!

咁你係唔係一定要用外掛來升得快過人?
定係對自己實力冇信心?
作者: 神風〃小霜    時間: 2-5-2007 19:37
原帖由 [十五歲]呀政 於 2007-5-2 19:17 發表

你答我喇!!!

咁就算比你勁哂..
一個朋友都冇..咁又點呢..
你答返我..
作者: [十五歲]呀政    時間: 2-5-2007 20:22
原帖由 神風〃小霜 於 2007-5-2 19:37 發表

咁就算比你勁哂..
一個朋友都冇..咁又點呢..
你答返我..

下係咩!?
咁我msn個d唔係人黎^^??

原帖由 icac886 於 2007-5-2 19:31 發表

咁你係唔係一定要用外掛來升得快過人?
定係對自己實力冇信心?

係架喇^^..咁你咪慢慢升lo..
我唔阻你架..唔通你要死到唔比你死咩!?
你又唔係我咩朋友..

作者: icac886    時間: 2-5-2007 20:37
原帖由 [十五歲]呀政 於 2007-5-2 23:22 發表

下係咩!?

你又唔係我咩朋友..

唔掛之得 係靈界度見唔到你攻城or守城la
你msnD人都係用外掛的??
作者: ~白癡仔~    時間: 2-5-2007 20:40
唔好無聊啦樓主
你下下串住哂只會令更多人對你反感
只會有更多人用外掛而唔理你
你有心叫人用外掛就咪咁串啦
用外掛既,俾你串ok~唔介意
而家d人又唔係用外掛,講下就下下俾你串咁
係人都唔so你啦,搞到d人走哂,仲會有人玩天翼!?
作者: 神風〃小霜    時間: 2-5-2007 20:48
原帖由 [十五歲]呀政 於 2007-5-2 20:22 發表

下係咩!?

你又唔係我咩朋友..

online game唔係你玩哂嫁..
咁自私+自利你去玩單機game喇..果到你惡哂你大哂..
唔該你好好反省下..
就係你呢種人..搞到遊戲風氣上有問題..
你知唔知你呢d叫咩..係自私+自利..

唔該你做任何事既時候都諗下人地感受..
做事總不想別人的感受..
比人扣分都係咁話~
就係你呢種人 敗壞遊戲!!直頭係敗類!!

作者: 神風〃小霜    時間: 2-5-2007 20:53
標題: 回復 #63 ~白癡仔~ 的帖子
我覺得樓主並無錯..
就係因為有咁既自私+自利既人..
先會出現外掛..佢完全係冇諗到對全遊戲既後果..
只顧自己既利益..自私自利既人..我諗冇幾多個接受到..
作者: likes    時間: 2-5-2007 21:05
標題: 回復 #64 神風〃小霜 的帖子
用外掛就係敗類-.-?
打個比如..車=外掛
日日你都有塔車(應該)
車可以令你快d到終點..但有好處緊係有壞處就係佢會放出2(樣)化炭之類(廢話)既野對地球同對生物有害個喎(係人都知啦-.-)
甘唔好塔車丫笨7--?

作者: 神風〃小霜    時間: 2-5-2007 21:25
標題: 回復 #66 likes 的帖子
你說的很對..你說車=外掛..
那有了車之後..它能夠的是推動經濟..文化.任至社會進步的速度..這是好處之一..
那車是不是為了一己私欲所帶出的功具呢?
但如果你用車來比如外掛..那麼天翼不就是比如為世界嗎..
至少車子能加快社會進步..
那外掛能令天翼有什麼"好處"..但我知道..外掛所對天翼的壞處而已..
會加速天翼的滅亡..

怎..怎..怎麼好像上人文課一樣...
重申:本人並不是想挑起話戰..只是提出個人見解..

作者: icac886    時間: 2-5-2007 21:30
原帖由 likes 於 2007-5-3 00:05 發表
用外掛就係敗類-.-?
打個比如..車=外掛
日日你都有塔車(應該)
車可以令你快d到終點..但有好處緊係有壞處就係佢會放出2(樣)化炭之類(廢話)既野對地球同對生物有害個喎(係人都知啦-.-)
甘唔好塔車丫笨7--?

你去同韓國的開發商講low 睇下點
如果應為係係岩既佢一定比個外掛你用la

原帖由 神風〃小霜 於 2007-5-3 00:25 發表
你說的很對..你說車=外掛..
那有了車之後..它能夠的是推動經濟..文化.任至社會進步的速度..這是好處之一..
那車是不是為了一己私欲所帶出的功具呢?
但如果你用車來比如外掛..那麼天翼不就是比如為世界嗎..
...

算la 用左外掛的人 就係咁 好似中毒一樣
外掛已經係佢地心中的神 冇左外掛佢地就唔會玩天翼
佢地講的所有都係為心目中的神所辨護 所有都係俾自己用外掛的籍口
唔怕話你知外掛都係一D賣幣商制出來/'
你一升高lv 就一定冇ac 太多人賣裝備同幣唔夠就搵舍 高lv的拿
佢地雙賺
好多人冇ac 都係度嘈住哂 不過都係冇用

作者: 乂傻豬‥〞    時間: 2-5-2007 21:32
見人見智,講多曬氣

講左禁耐e個問題 -.-無答案就算la..
作者: 神風〃小霜    時間: 2-5-2007 21:36
原帖由 乂傻豬‥〞 於 2007-5-2 21:32 發表
見人見智,講多曬氣

講左禁耐e個問題 -.-無答案就算la..

你都講得好岩既= =..
呢個問題..再咁嘈法都解決唔到..
我都唔想就因為呢個問題同人嘈..只好睇官方-__-
希望官方可以做到無外掛喇..
作者: [十五歲]呀政    時間: 2-5-2007 21:50
原帖由 icac886 於 2007-5-2 20:37 發表

唔掛之得 係靈界度見唔到你攻城or守城la
你msnD人都係用外掛的??

你唔好嘈喇...
你緊係唔知我係靈界到幫波波佢地..
成日帶d低lv去升lv...
差唔多玩過靈界到識我喇~
咁波波識我到係用外掛!?
你真係勁!

原帖由 神風〃小霜 於 2007-5-2 20:48 發表

online game唔係你玩哂嫁..
咁自私+自利你去玩單機game喇..果到你惡哂你大哂..
唔該你好好反省下..
就係你呢種人..搞到遊戲風氣上有問題..
你知唔知你呢d叫咩..係自私+自利..

唔該你做任何事既時候都諗 ...

用最簡單方法得到自己想要ga野...尼d叫食腦..
你唔好同我講打劫!
打劫到要食腦唔會好似你咁...直行入去金行..
話打劫...令晒d野之後...唔識走...
打劫之前諗好邊間好打劫喇...邊間最易走喇...

作者: 神風〃小霜    時間: 2-5-2007 21:59
原帖由 [十五歲]呀政 於 2007-5-2 21:50 發表

你唔好嘈喇...
你緊係唔知我係靈界到幫波波佢地..
成日帶d低lv去升lv...
差唔多玩過靈界到識我喇~
咁波波識我到係用外掛!?
你真係勁!

用最簡單方法得到自己想要ga野...尼d叫食腦..
你唔好同我講打 ...

講得岩 "用最簡單方法得到自己想要ga野...尼d叫食腦.."

用不正式手段去得取想要ga野..呢d叫犯法

算..唔想再嘈..唔想因為呢個問題搞到咁傷和氣..
外掛事宜交官方處理..只係希望佢地做到無外掛..
作者: [十五歲]呀政    時間: 2-5-2007 22:01
原帖由 神風〃小霜 於 2007-5-2 21:59 發表

講得岩 "用最簡單方法得到自己想要ga野...尼d叫食腦.."

用不正式手段去得取想要ga野..呢d叫犯法

算..唔想再嘈..唔想因為呢個問題搞到咁傷和氣..
外掛事宜交官方處理..只係希望佢地做到無外掛..

咁捉唔到你就得喇...
就算冇我用加速同連點...
尼d唔係喇瓜!
作者: 神風〃小霜    時間: 2-5-2007 22:10
聽講台灣橘子捉得好緊= =""
以比例黎講..無外掛既game係多過有外掛既game..
希望橘子放多d時間係天翼到..
作者: icac886    時間: 2-5-2007 22:30
我發現有人D已經冇得9
我地已經唔使再希望佢地會改變
只要做好自己
和祈求個橘子
作者: king10570    時間: 3-5-2007 11:49
原帖由 神風〃小霜 於 2007-5-2 22:10 發表
聽講台灣橘子捉得好緊= =""
以比例黎講..無外掛既game係多過有外掛既game..
希望橘子放多d時間係天翼到..

天堂..比人開左私服..冇乜人玩
希望一樣有外掛
巨商?一樣有.我fd用緊!
hp?...一樣有喇..外掛改槍
楓之..照有~
呀給一樣有~
天堂2一樣有私服~
尼D係咩??..
隻隻GAME到有外掛..
冇UP GAME係冇..
就算冇..係冇電腦高手去破解~

原帖由 icac886 於 2007-5-2 22:30 發表
我發現有人D已經冇得9
我地已經唔使再希望佢地會改變
只要做好自己
和祈求個橘子

你唔好咁死版喇...你好老肚

作者: 餅`Cake=×    時間: 3-5-2007 12:41
原帖由 likes 於 2007-5-1 14:10 發表

如果再有外掛....就真係再汗....不過之前既數碼唔係外掛問題...而係佢內部錢銀問題
作者: 雪山肥牛    時間: 3-5-2007 13:05
原帖由 餅`Cake=× 於 2007-5-3 12:41 發表

如果再有外掛....就真係再汗....不過之前既數碼唔係外掛問題...而係佢內部錢銀問題

台灣橘子都做下野,俾著香港橘子........咩都唔做,服務慢人勁多
作者: 魔神天使    時間: 3-5-2007 15:25
原帖由 餅`Cake=× 於 2007-5-3 12:41 發表

應該唔會,數胞個時D外掛實在太離譜了..
作者: 雪山肥牛    時間: 3-5-2007 16:26
原帖由 魔神天使 於 2007-5-3 15:25 發表

我覺得用外掛都關事既
作者: [十五歲]呀政    時間: 3-5-2007 18:01
原帖由 魔神天使 於 2007-5-3 15:25 發表

你有冇睇野架???
係佢內部差人幾億..
跟本就唔關外掛事!
作者: 神風〃小霜    時間: 3-5-2007 18:54
好似話個借錢去投資一隻唔知咩game..失敗左..
結果搞到汁笠
作者: twaw1024002718    時間: 6-5-2007 13:31
我玩的第一隻online game就係天翼
仲好懷念那個登入畫面
同埋d音樂
希望今次橙橙會做好d
我一定支持
作者: SuBstRinG    時間: 6-5-2007 18:12
原帖由 ~白癡仔~ 於 2007-5-1 14:10 發表

我之前掛到253..d新手成日都煩= =比完野佢又唔心足好難頂- -
作者: 湖咖    時間: 6-5-2007 20:23
原帖由 SuBstRinG 於 2007-5-6 18:12 發表

我之前掛到253..d新手成日都煩= =比完野佢又唔心足好難頂- -

如果佢地錦貪心...咪唔好理佢地囉...
作者: ♀櫻魂校    時間: 6-5-2007 21:06
我想玩返天翼,我一定唔會放棄天翼嫁.\/.之前天翼有好多人幫過我,so我一定要玩返跟住幫返人a@@
作者: 雪山肥牛    時間: 6-5-2007 21:24
[quote]原帖由 ♀櫻魂校
作者: ben111    時間: 6-5-2007 22:54
標題: 回復 #87 雪山肥牛 的帖子
呢d人唔抵幫
都唔知個丑字點寫..
幫完你唔問你收報已經好仁慈
我都未問你拎報酬
你黎問我拎返...
如果可以即場pk既
我即刻打死呢d人
作者: jeffrey123    時間: 6-5-2007 23:14
唔好咁嬲....最多唔好理佢地姐-.-"
作者: ben111    時間: 6-5-2007 23:41
標題: 回復 #89 jeffrey123 的帖子
無計...
玩得愈耐
愈見得多呢d人
所以咪咁
作者: 雪山肥牛    時間: 7-5-2007 07:09
原帖由 ben111 於 2007-5-6 22:54 發表
呢d人唔抵幫
都唔知個丑字點寫..
幫完你唔問你收報已經好仁慈
我都未問你拎報酬
你黎問我拎返...
如果可以即場pk既
我即刻打死呢d人

呢d人算係得寸進尺啦,問完野又成日問又成日叫人俾野佢,依賴不特止,仲當人次次都會俾野佢,自己唔識白手興家既-.-"
作者: ben111    時間: 7-5-2007 18:48
佢地好似以為新手大曬咁..-.-好煩

仲有15日就玩得天翼喇...^^
不過唔知搶唔搶到封測ac
作者: ~白癡仔~    時間: 7-5-2007 18:55
原帖由 ben111 於 2007-5-7 10:48 發表
佢地好似以為新手大曬咁..-.-好煩

仲有15日就玩得天翼喇...^^
不過唔知搶唔搶到封測ac

搶黎做咩=.=?
封測都唔留野~玩黎哂自己時間=_=
作者: ben111    時間: 7-5-2007 18:59
封測要黎玩返d感覺姐...
同埋入去搵下fd咁...
玩完就剷角咖啦...
作者: kawai942004    時間: 7-5-2007 22:13

一定會...不過天翼咁好玩,一定又有人收天翼的 @@
作者: kawai942004    時間: 7-5-2007 22:15

作者: 雪山肥牛    時間: 8-5-2007 06:54
原帖由 kawai942004 於 2007-5-7 22:13 發表

點會呢-.-俾橘子相信好難汁啦,你估汁左韓國個邊咁易釋放代理權咩
如果汁多次仲係咁,我諗呢隻game冇咩吸引力啦
作者: ~白癡仔~    時間: 8-5-2007 08:00
原帖由 雪山肥牛 於 2007-5-7 22:54 發表

點會呢-.-俾橘子相信好難汁啦,你估汁左韓國個邊咁易釋放代理權咩
如果汁多次仲係咁,我諗呢隻game冇咩吸引力啦

沒錯哦,橘子d game係唔會汁的
例如天堂=]呢game已經n咁小人玩
但係仲未汁,只係會好似個廢城一樣@0@''''
主要既係所有gm已經走哂
不過天翼咁正,唔會既=w=~
作者: 龍在天    時間: 8-5-2007 17:25
有得玩我實玩@@希望有啦
作者: hnoasp1595    時間: 8-5-2007 18:04
我會玩
但不知道部機玩不玩到..........XD!!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://img.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2