樂古Nakuz

標題: 笨.影__]] 帶來私服消息-3333-'' (12/3更新.) [打印本頁]

作者: 笨.影__]]    時間: 7-3-2009 18:15
標題: 笨.影__]] 帶來私服消息-3333-'' (12/3更新.)

私服開了
http://www.dreamtw.cn/bbs/index.php上面係夢想之城既論壇  (唔係宣傳,,,
(轉貼)
1.壓力測試期間經驗倍率設定為50倍,暴率會根據測試修正
2.原封測賬號在壓力測試中不刪除資料,與註冊玩家共同測試,希望大家相互幫助,和諧測試
3.壓力測試期間,根據需要會適時修正遊戲數據,對此給大家帶來的不便請多諒解
4.壓力測試結束後會盡快開放正式運營區並關閉封測區
5.封測區的玩家數據將不予以保留,根據遊戲的進展和修正會適時開放封測區
客戶端推薦下載鏈接  
http://www.rayfile.com/files/b70 ... -8b34-0014221b798a/
壓力測試賬號註冊
http://www.dreamtw.cn/reg/reg.html
謝謝大家的支持 希望天翼之鏈在我們的共同努力下越走越遠

BY:夢想之城版主

(更新)
公測的時間定為
2009年3月15日 星期日下午13:00

公測相關設定:
1.公測關閉除死靈類地圖外的所有PK設定。
2.升級經驗以及物品爆率詳細情況請關注我們的版本介紹。
3.為公平起見公測開始後將清空所有內測玩家資料,對於給您造成的不便我們深表歉意。
4.本服設定為永久免費商城出售道具方式。
5.商城開放時間敬請關注我們官方新聞公告。
6.目前服務器線路為電信。
客服聯繫QQ:1070316454
夢想之城官方交流群:82547371
客戶端推薦下載鏈接  
http://www.dreamtw.cn/down/TwSetup.exe
公開測試賬號註冊鏈接
http://www.dreamtw.cn/reg/reg.html
謝謝大家的支持 希望天翼之鏈在我們的共同努力下越走越遠

BY:夢想之城版主

希望大家係公測既時候一齊玩啦-333333333-''

本人game名:x草饼oO  (因不能用繁體字...
識我既人記得密我丫-V-''
作者: yuching    時間: 7-3-2009 19:27
我都岩岩入到去
lag的情況還可接受
delay都有1秒左右
不過最大的問題係有時會斷線
之後入過去會出現與服務器斷線的字樣 orz
作者: sing2005    時間: 7-3-2009 20:38
有問題 係唔係要裝左先入到嫁? 我裝唔到 教教我3QQQ
作者: 術鏡    時間: 7-3-2009 20:53

不用安裝(我下載到的是已安裝壓成壓縮檔)
由於程式是簡體中文,除了在控制台更改設定外,較簡單的方法是下載Microsoft Applocale
以Applocale運行便能解決亂碼問題
然後輸入帳號密碼便可進行遊戲了

裡面約有一秒延遲...
經驗值等設定好像更改過...
應該會很容易升級吧
不過錢或許會很難儲...
作者: yuching    時間: 7-3-2009 21:40
d野賣的錢只係之前的1/5
買的裝備都係之前的1/5...
道具好似無變
作者: steve8809    時間: 7-3-2009 22:30
[[bao_26]]服務器太差[[bao_26]]
作者: [十五歲]呀政    時間: 7-3-2009 23:18
-.-天翼要升lv有幾難....係廷遲方面要改進下
作者: 術鏡    時間: 7-3-2009 23:38
延遲大概是網絡問題而且伺服器在內地...
或許在短時間內也會維持這樣了 早上會暢通點吧
作者: steve8809    時間: 7-3-2009 23:46
关于3月7号晚无法注册的问题说明
注册页面在18点开通以来,注册人数暴增。
因为初期服务器可能参数设置不合适,因此在这种情况下,服务器相当不稳定。
为此,决定暂时关闭注册服务,待问题排除后重新开启注册页面,开启时间将会适时通知。
对于给您造成的麻烦,我们身边歉意!
也希望您能谅解
作者: 術鏡    時間: 7-3-2009 23:53
关于3月7号晚无法注册的问题说明
注册页面在18点开通以来,注册人数暴增。
因为初期服务器可能参数设置不合适,因此在这种情况下,服务器相当不稳定。
为此,决定暂时关闭注册服务,待问题排除后重新开启注册页面, ...
steve8809 發表於 7-3-2009 23:46

剛發現了...
幸而早注冊「過關」了
作者: carmen434343    時間: 8-3-2009 00:00

= =好似又開返個注冊bo   because我岩岩整好ac

dw得好慢=.=....
作者: 蕭太子    時間: 8-3-2009 00:23
依家係咪又關左注冊??
作者: zxzx02    時間: 8-3-2009 00:33
我岩岩又開到AC
而家解緊個主程式
作者: carmen434343    時間: 8-3-2009 01:01
係玩到    不過有玩一陣就斷線   希望佢地努力做好個服啦@v@
作者: icac886    時間: 8-3-2009 01:01
13# zxzx02 幫我開一個
作者: 小豬乂    時間: 8-3-2009 11:46
咁打字果方面係點?  速成打唔打到
作者: yuching    時間: 8-3-2009 12:27
E+個好似穩定左
無咁lag 同無斷線~
作者: ddpkpkppk    時間: 8-3-2009 12:58
你地玩成點 整唔整番個公會?
作者: KIRIS    時間: 8-3-2009 13:53
身份號碼係咩?,,,,, 都註冊唔到..
作者: tongkithui    時間: 8-3-2009 14:31
唔識注冊丫= =
help
作者: KIRIS    時間: 8-3-2009 14:40
唔識注冊丫= =
help
tongkithui 發表於 8-3-2009 14:31

大陸身份證生產器:
http://35.to/%E8%BA%AB%E5%88%86%E8%AD%89/cnID.asp
(唔好選北京,...唔知點解就係唔得,我自己選左廣州OK左^^)
帳號度要用英文字母開頭(英混數字)
作者: tongkithui    時間: 8-3-2009 14:47
大陸身份證生產器:
http://35.to/%E8%BA%AB%E5%88%86%E8%AD%89/cnID.asp
(唔好選北京,...唔知點解就係唔得,我自己選左廣州OK左^^)
帳號度要用英文字母開頭(英混數字) ...
KIRIS 發表於 8-3-2009 14:40
咁成功注冊完有d咩野??
作者: 幸運tom    時間: 8-3-2009 15:37
delay到頂唔順-.-
有時停幾十秒
作者: tongkithui    時間: 8-3-2009 15:53
dl得勁慢=_= [[bao_29]]
作者: carmen434343    時間: 8-3-2009 17:21
個ser好lag啊   我做個新手任都左2次 差唔多做左10幾min
作者: tongkithui    時間: 8-3-2009 17:37
岩岩dl完個檔點開丫(下載到的是已安裝壓成壓縮檔,檔名叫unknown[9])
用咩方法開丫..help me
作者: 小豬乂    時間: 8-3-2009 20:36
有3個天翼exe 邊一個先係開?   我3個都開唔到....有冇人幫下我!!!
作者: steve8809    時間: 8-3-2009 23:27
5.封测区的玩家数据将不予以保留,根据游戏的进展和修正会适时开放封测区
作者: yuching    時間: 8-3-2009 23:29
我係99lv美拉
名同論壇一樣
作者: 小豬乂    時間: 9-3-2009 01:45
好LAG...點算  慢1,2秒
有冇d玩大陸GAME唔LAG既程式
作者: [H]星空下的緣份    時間: 9-3-2009 16:15
我叫 王子呀  見到可以SAY 一聲HI
作者: zxzx02    時間: 9-3-2009 17:17
升到74
lag到我唔想玩啦
作者: ~逍遙    時間: 9-3-2009 18:00
有冇人 可以話比我 我聽... 禁邊個玩..

我禁左1個 黑白介面 禁左邊第2個 禁完都係冇反應....

- -thx 教教我
作者: 術鏡    時間: 9-3-2009 21:01
Re 小豬乂 :
Q1. 咁打字果方面係點?  速成打唔打到
A1. 應該是可以,不過不知道會不會變亂碼

Q2. 有3個天翼exe 邊一個先係開?   我3個都開唔到....有冇人幫下我!!!
A2. 開啟Talesweaver.exe

Q3. 有冇d玩大陸GAME唔LAG既程式
A3. Lag是網絡連線的基本問題,個人電腦用家沒有解決方法

Re tongkithui :
Q1. 唔識注冊丫= =
A1. 請留意文章   http://www.dreamtw.cn/reg/reg.html

Q2. 咁成功注冊完有d咩野??
A2. 是指測試帳號嗎? 完成後便能開始遊戲了

Q3. 用咩方法開丫..help me
A3. 開啟Talesweaver.exe 如出現亂碼請參照本帖前文

Re ~逍遙 :
Q1. 有冇人 可以話比我 我聽... 禁邊個玩..
A1. 開始Talesweaver.exe 按第二個按鈕(開始遊戲)
作者: [十五歲]呀政    時間: 10-3-2009 06:51
我玩到好LAG-.-....
要改善下...個私服!
作者: 小豬乂    時間: 10-3-2009 13:46
經過自己研究琴日已經玩到LU...玩左1日升到145用200萬合左2次145合唔到
好灰,,所以唔玩LU,,,唔LAG啦,,可能係岩岩裝完有d lag 重開之後好順
等公測,,唔知幾倍exp   希望多d香港人玩!
作者: [S]邪靈熊貓    時間: 10-3-2009 16:59
我禁完Talesweaver.exe之後再禁制開game冇反應...
請問要點解決?
同埋開左Talesweaver.exe之後d字係亂碼黎...
我睇完前文都唔係好明點整...可唔可以詳細小小講下
thx~
作者: 術鏡    時間: 10-3-2009 17:57
我禁完Talesweaver.exe之後再禁制開game冇反應...
請問要點解決?
同埋開左Talesweaver.exe之後d字係亂碼黎...
我睇完前文都唔係好明點整...可唔可以詳細小小講下
thx~ ...
[S]邪靈熊貓 發表於 10-3-2009 16:59

請先下載Microsoft Applocale然後安裝
然後運行再下一步,
按瀏覽然後選擇程式(盡量不要選捷徑),選好後再下一步
程式的語言因應程式而定(私服是簡體中文)
然後完成便可以了,也可選擇建立捷徑,方便下一次開啟
作者: 小豬乂    時間: 10-3-2009 18:50
術鏡 知唔知幾時公測,,,唔想封測玩但又忍唔到WOR/.\
作者: 術鏡    時間: 10-3-2009 19:17
術鏡 知唔知幾時公測,,,唔想封測玩但又忍唔到WOR/.\
小豬乂 發表於 10-3-2009 18:50

私服的官方好像還沒說公測時間...所以不太清楚真抱歉@@..
作者: carmen434343    時間: 10-3-2009 20:36
無錢買野啊...調高返d錢啦....
作者: tommychowme    時間: 10-3-2009 20:49
= =........我幾日都有留意dl主程式果個   但幾日按下載果到都係話無法顯示= =.....幾日都係咁= =...
作者: 術鏡    時間: 10-3-2009 20:50
= =........我幾日都有留意dl主程式果個   但幾日按下載果到都係話無法顯示= =.....幾日都係咁= =...
tommychowme 發表於 10-3-2009 20:49

請先下載專用程式
大概沒留意小字吧...
作者: tommychowme    時間: 11-3-2009 17:51
= =....多謝你的提醒= =...我下載了   但是開了那遊戲視x   有4樣野揀   但4個都係亂碼    咁我按邊個先係開遊戲?
1係開個網丫  
2唔知
3唔知
4唔知

234我都按左   冇遊戲彈出黎就關左個視x     咁按邊個先係正確??
作者: 術鏡    時間: 11-3-2009 17:55
= =....多謝你的提醒= =...我下載了   但是開了那遊戲視x   有4樣野揀   但4個都係亂碼    咁我按邊個先係開遊戲?
1係開個網丫  
2唔知
3唔知
4唔知

234我都按左   冇遊戲彈出黎就關左個視x     咁按邊個先係正確?? ...
tommychowme 發表於 11-3-2009 17:51

回答:

不用安裝(我下載到的是已安裝壓成壓縮檔)
由於程式是簡體中文,除了在控制台更改設定外,較簡單的方法是下載Microsoft Applocale
以Applocale運行便能解決亂碼問題
然後輸入帳號密碼便可進行遊戲了
術鏡 發表於 7-3-2009 20:53

Microsoft Applocale使用方法如下:

請先下載Microsoft Applocale然後安裝
然後運行再下一步,
按瀏覽然後選擇程式(盡量不要選捷徑),選好後再下一步
程式的語言因應程式而定(私服是簡體中文)
然後完成便可以了,也可選擇建立捷徑,方便下一次開啟 ...
術鏡 發表於 10-3-2009 17:57

可以了嗎?前文已解釋的部份應該不算太艱深
作者: rofl    時間: 11-3-2009 21:56
樓主 同一個團o>o ^^
作者: 笨.影__]]    時間: 12-3-2009 18:31
更新了最新消息.....
作者: 乂傻豬‥〞    時間: 12-3-2009 18:49
name:拉比安露斯

玩緊小紅帽,,係某個香港公會入面,
呵呵,,係game入面都咁多人記得我,開心^
作者: ~白癡仔~    時間: 12-3-2009 18:57
拉比都玩緊拿-口-...
我都快d dl先@@
作者: 笨.影__]]    時間: 12-3-2009 19:32
49# ~聰明仔~

你都是15號才玩 比較好.....
作者: 術鏡    時間: 12-3-2009 20:59
拉比都玩緊拿-口-...
我都快d dl先@@
~聰明仔~ 發表於 12-3-2009 18:57

我下載了都沒甚麼時間...

不知道公測時會有為樂古會員而設的公會嗎?
作者: tongkithui    時間: 12-3-2009 21:21
我叫x热香饼x  得閒add下
作者: 乂傻豬‥〞    時間: 12-3-2009 21:23
49# ~聰明仔~

15號先玩啦~~(爆)
暫時我都係上去傾計既~
作者: ~白癡仔~    時間: 12-3-2009 21:35
台版彩虹島封ip
我才來這兒一會喇(默
好玩的當然會留下來跟大家一起@v@
作者: [H]星空下的緣份    時間: 13-3-2009 05:24
公測見啦
作者: [十五歲]呀政    時間: 13-3-2009 08:23
影,,,ADD我新MSN OR 你比我MSN
15號見...可能我好LAG..-.-'''
GAME ID:小刺狼
作者: 笨.影__]]    時間: 13-3-2009 15:50
影,,,ADD我新MSN OR 你比我MSN
15號見...可能我好LAG..-.-'''
GAME ID:小刺狼
[十五歲]呀政 發表於 13-3-2009 08:23

政 無你新msn- -
你add我吧
leenakuzeel@hotmail.com

ps:你依家番左黎hk未丫@@?
作者: TYTY    時間: 13-3-2009 17:03
-_____-;咁dl住等15號公測.
作者: tongkithui    時間: 13-3-2009 19:45
點解e家玩唔到既=_="
作者: lovelovecow    時間: 13-3-2009 22:48
你地有冇見到有d人係原來不停放大技打怪[[onion_63]]...咁卡制算唔算外掛[[onion_63]]
作者: [H]星空下的緣份    時間: 13-3-2009 23:32
d人係原來不停放大技打怪?? 原地...
咁d人清完一批 咪會走lo  卡鍵盤都係外掛@@
作者: [十五歲]呀政    時間: 14-3-2009 05:29
=.=RE:影..
未返...不過暑假會返黎-0-'
努力升LV...主升小麥同SM女王 XD
作者: 乂傻豬‥〞    時間: 14-3-2009 14:29
我應該玩小路
玩秒怪~完全唔點def,agi
作者: [H]星空下的緣份    時間: 14-3-2009 15:12
你小路點秒怪...-.-  玩秒都玩小武,...
小路你仲要唔點def 同 agi  防唔到又回唔到 咁咪死-.-
作者: 乂傻豬‥〞    時間: 14-3-2009 15:35
64# [H]星空下的緣份

我總共用左4個鍾 93lv
而選刀系可以~~隨機+def
到高lv d先轉agi

個個角色都可以秒怪
作者: [H]星空下的緣份    時間: 14-3-2009 15:47
姐係食水...秒怪 爆級 高lv再轉agi
作者: pljrew    時間: 15-3-2009 15:28
[H]星空下的緣份

一開頭係def為主,除非你強回裝,否則更新後的怪打你超痛,你40lv去克4都打不倒(台服來說)
下載網址應該是
http://dreamtw.cn/TwSetup.exe
作者: [H]星空下的緣份    時間: 15-3-2009 19:28
個網係咩黎??
作者: chungsing123    時間: 19-3-2009 05:56
=.=點解我上唔到官網,搞到我申請唔到
作者: deck2005    時間: 9-4-2009 13:40
而家係咪無得開ac呀[[bao_29]]
作者: §慟哭§    時間: 10-4-2009 20:26
你地玩私服lag吾lag??我聽人講hkbn吾lag
我i-cable.入到去喪delay= =
作者: 紫月﹏軒§    時間: 28-4-2009 20:03
呢個服  而家 delay既情況 仲嚴唔嚴重  想玩玩-v-"

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://img.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2