樂古Nakuz

標題: [原創] 《槍械大全》M200狙擊槍 分析及心得 [打印本頁]

作者: AlvinZ    時間: 27-8-2010 22:03
標題: [原創] 《槍械大全》M200狙擊槍 分析及心得

美軍M200狙擊槍,係世界遠射程狙擊槍之一
追踪能力:芬蘭既準心很大,中間又係空心,所以很容易將敵人甩到準心裡。鷹眼準心較awp大一点,而且準心的邊位稍微碰到既地方都能狙擊,所以比awp易追踪,
但仍比唔上芬蘭。Awp準心小如一点,所以難追踪,通常都要預計敵人行動位置再狙擊。
論追踪能力:芬蘭>鷹眼>awp

雖然鷹眼兩次分析都係第二,但係佢都係一枝集合兩大重狙優点既全面重狙,係戶外殺人既時候,會遇到很多你唔知其長處既對手,所以不能倚靠一面倒既性能,而係要要求全面性,所以適合精準射擊、追踪同全戰術對應既鷹眼就成順理成章成為重狙之王la。

M200同芬蘭之星/AWP打心口,頭,手都會一槍擊幣對方。

美國Cheytac公司的M200 .408英吋口徑狙擊槍,理想狀況下可以對2000米距離的人體頭部進行無修正射擊,2004年7月13日,美國海豹特種部隊前狙擊手理查德-馬科維斯,選取了2122米以外的一個標準鋼製靶進行射擊,前三發的分佈在42.2釐米內,創造了新的世界紀錄。

(此前被世界認可的單發最遠紀錄是2002年由加拿大部隊創造的,一名加拿大狙擊手使用美國麥克米蘭公司的Tac-50狙擊步槍,經過一次修正後,在2430米外擊斃一名塔利班分子。)

參數新型的戰術電腦、傳感器和彈道軟件可為遠距離射擊提供各種必須的參數。
精度CheyTec的文件聲稱這個狙擊系統擇2500碼外(2270米)還保持著小於1MOA的精度。
結構 Intervention M200是一種手動旋轉後拉槍機的步槍。可伸縮的槍托的優點是長度可調並且在運輸時可以減小長度。槍管也可以快速更換。槍托中還容納了一個可摺疊的支腳。加重的槍管上有銑槽並且是浮動的,後端被覆以管狀護木。護木上裝有兩腳架和提把。M200有一個高效的制退器,該制退器還可以被OPSINC消音器所替代。
彈夾M200採用的是單排可拆彈夾,容量5發。機匣上部裝有固定的皮卡蒂尼導軌。
瞄準鏡該槍標配的瞄準鏡是Ningtforce的NXS5.5-22倍鏡。該鏡還可以安裝AN/PVS-14夜視模塊和AN/PEQ-2激光照準器。該槍無機械瞄準具。CheyTec也提供一種更便宜些的單發步槍——M310。這種具有可調合成材料槍托手動步槍很適合遠距離運動射擊和警用遠距狙擊。 口徑:.408 cheytec 槍管長:762MM(30英吋)動作方式:手動旋轉後拉槍機長度:1400mm/1200mm(折托)彈夾容量:5發.
狙影片:
[youtube]jTjsAHHbepQ[/youtube]
這把狙擊槍係玩家夢寐以求的槍,這把槍有很強的干預系統,能影響敵方的雷達。

M200與另外三支重狙綜合數值比較:
傷害 命中 發動 連發 重量   綜合數值
AWP        100 100  69  25   67  361
獵戶座       99  92  69   23    85  368
芬蘭之星    100 100 66  27   68   361
鷹眼M200  100 100 67  24   65   356

[youtube]KSUKyMZigHA&feature=player_embedded[/youtube]

作者: happy999999    時間: 27-8-2010 22:06
作者: 皓少    時間: 27-8-2010 22:08
只能說一句: 樓主繼續比心機
作者: AlvinZ    時間: 27-8-2010 22:10
回復 3# 皓少

本人第一次整槍械分析
作者: 觀察者    時間: 27-8-2010 22:11
咁叫槍械大全?早抖啦你
happy999999 發表於 27-8-2010 22:06

同意,大全應該要有數據分析,用后甘,好似你?我有很多大全lo~
作者: zzgundam1234567    時間: 27-8-2010 22:15
似copy 資料多d
作者: lemontea00    時間: 27-8-2010 22:15
回復  皓少

本人第一次整槍械分析
AlvinZ 發表於 27-8-2010 22:10

我第1次整槍械分析
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... p%3Bfilter%3Ddigest

證明呢個唔係藉口
作者: happy999999    時間: 27-8-2010 22:19
作者: PunFire    時間: 27-8-2010 22:21
好似越講越離題,講左去真實果把M2000,

仲好似有少少抄資科==
作者: happy999999    時間: 27-8-2010 22:23
作者: postking    時間: 27-8-2010 22:25
好殘眼呀/o\早知帶番副太陽眼鏡
作者: 皓少    時間: 27-8-2010 22:26
回復  皓少

本人第一次整槍械分析
AlvinZ 發表於 27-8-2010 22:10

呢個唔係一個藉口
你可以參考下其他大大做既大全先至發你自己既
睇下自己有咩不足
作者: AlvinZ    時間: 27-8-2010 22:27
回復 12# 皓少

明白- -''
作者: 皓少    時間: 27-8-2010 22:29
回復  皓少

明白- -''
AlvinZ 發表於 27-8-2010 22:27

小弟出頭先個2個posts都係出於好意
絕無斥責之心
希望大大明白
作者: AlvinZ    時間: 27-8-2010 22:31
小弟明白你的好意,
下次我會整好d
作者: ArHong123    時間: 27-8-2010 22:32
作者: mxvb556    時間: 27-8-2010 22:34
第一次整係咁架喇
作者: ~tcc~    時間: 27-8-2010 22:41
我覺得整得幾好
洗唔洗咁寸人地呢?
人地只係發表自己的心得而已
作者: AlvinZ    時間: 27-8-2010 22:43
回復 18# ~tcc~

終於有人欣賞我整d野@@''
作者: 未元物質    時間: 27-8-2010 22:45
美軍M200狙擊槍,係世界遠射程狙擊槍之一
追踪能力:芬蘭既準心很大,中間又係空心,所以很容易將敵人甩到準心 ...
AlvinZ 發表於 27-8-2010 22:03

唔錯,  佢系好,  不過太重啦,  把把重狙佢最重
作者: ArHong123    時間: 27-8-2010 22:46
作者: AlvinZ    時間: 27-8-2010 22:47
回復 21# ArHong123

多謝=]
作者: ~tcc~    時間: 27-8-2010 22:51
回復  ~tcc~

終於有人欣賞我整d野@@''
AlvinZ 發表於 27-8-2010 22:43

第一次整已經ok嫁啦~_~
你如果想再整好d
可以整埋影片
例如:彈道測試,打bot,彊屍之類的
仲有可以分析下射頭,身,腳扣幾多血(用詳細分析)
咁就好好多@@
作者: AlvinZ    時間: 27-8-2010 22:53
回復 23# ~tcc~

我屋企一錄片會好lag,所以無整到,
搵日去網吧整比你睇!!!
作者: 新手勿電    時間: 27-8-2010 23:01
回復  ~tcc~

我屋企一錄片會好lag,所以無整到,
搵日去網吧整比你睇!!!
AlvinZ 發表於 27-8-2010 22:53

你借把m200比我
我拍比你又點話 @@
作者: 馬倫    時間: 27-8-2010 23:08

評分:30

語:很多資料都缺忽,不像大全...分析及心得,你沒有心得,分析甚離題
只作比較,又不長細,做大全,你覺得是容易的事?如果你末做過槍械介紹,你別以為很簡簡單單地作個比較...射次彈道就算...
其實在槍械介紹的文字區可能要作百次更改
加上要po相,約人拍彈屍......

記:每個大全也是作者的血汗,不是你想像中容易,請諸位緊記
作者: 新手勿電    時間: 27-8-2010 23:55

語:很多資料都缺忽,不像大全...分析及心得,你沒有心得,分析甚離題
只作比較,又不長細,做大全,你覺 ...
馬倫 發表於 27-8-2010 23:08

對於我離講都ok易正-_-
作者: anthony0222    時間: 27-8-2010 23:57

只作比較,又不長細,做大全,你覺 ...
馬倫 發表於 27-8-2010 23:08

慢分幾多-.-?
50?
作者: lunpkpk    時間: 28-8-2010 00:22
trg係69重量-_-
作者: 夜乂影    時間: 28-8-2010 01:17
唔該你睇下人地d槍械大全先啦~
彈屍能力,同埋其他野都冇!!
作者: 炸死人呀!    時間: 28-8-2010 01:27
佢似係想show off多d
作者: jaylai1997    時間: 28-8-2010 02:42
樓主好多永久槍..
作者: s!u乂L0    時間: 28-8-2010 03:42
係戶外殺人- -?
cso用得著咩
感覺上你d資科好多都好似抄返黎..
作者: 馬倫    時間: 28-8-2010 09:14
慢分幾多-.-?
50?
anthony0222 發表於 27-8-2010 23:57

唔會過60
作者: 馬倫    時間: 28-8-2010 09:15
對於我離講都ok易正-_-
新手勿電 發表於 27-8-2010 23:55

我記得之前槍械大全2我D獎品係多你3張積分卡XD
作者: martin960820    時間: 28-8-2010 09:21
我係卍fg卍我有加你估唔到你咁多槍 -,-
作者: 殺無形    時間: 28-8-2010 09:34
樓主可以參考人地個d post嫁ma= =
作者: 新手勿電    時間: 28-8-2010 10:08

論追踪能力:芬蘭>鷹眼>awp

TRG咁好用 我都係第一次聽

這把狙擊槍係玩家夢寐以求的槍,這把槍有很強的干預系統,能影響敵方的雷達。<同CSO有咩關係
作者: a88080186    時間: 28-8-2010 12:16
好似上網抄資料多點.........
作者: tomy11    時間: 28-8-2010 12:23
哈哈 開d分析post比人插
樓主做好晒功課先開post啦下次=[
作者: kwx2003    時間: 28-8-2010 12:27
槍械大全.............笑..................
作者: 5565    時間: 28-8-2010 12:42
算把LA 你班7頭 係咁罵人 人地都冇錯 人地好心整俾你地睇
仲要係咁罵人 就地係COPY又點 你班7頭會咁做咩
真好心冇好報
樓主我支持你
作者: AlvinZ    時間: 29-8-2010 20:58
算吧啦,我預左比佢地插,
好心整比你地睇又係咁嘈,
咁你地又唔整槍械大全》@@?
作者: 鴻-    時間: 29-8-2010 21:00
雖然的確比其他差
但各位可否給予一些正面既支持予樓主呢?
作者: 夜乂影    時間: 29-8-2010 21:23
算把LA 你班7頭 係咁罵人 人地都冇錯 人地好心整俾你地睇
仲要係咁罵人 就地係COPY又點 你班7頭會咁做咩
...
5565 發表於 28-8-2010 12:42

做得唔好當然要接受批評,如果我地唔講用錯誤既地方,咁樓主又點樣可以改進呢?
仲有,批評佢唔代表唔支持佢,只係尼個post的確係有不足既地方=]
同埋你都要注意下你用既詞語;)
作者: roy624    時間: 29-8-2010 21:32
對人/屍的傷害?
退屍能力?
樓主應該加番呢兩樣野,
同埋你最好先睇睇人地既作品,
最後就係唔好狂cop真槍既資料,
呢d人人都識搵黎睇,
作者: billywsy22    時間: 19-1-2012 17:09
抽左好耐都抽唔中m200
好想要
作者: ZombiE|HunTeR    時間: 30-1-2012 23:48
short~

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://img.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2