樂古Nakuz

標題: 火箭筒 "AT4CS - 究極彗星" 性能測試 [打印本頁]

作者: halo森美    時間: 8-11-2011 22:14
標題: 火箭筒 "AT4CS - 究極彗星" 性能測試

這"炮"每人的感覺不同, 所以測試比各位同好朋友參考 :hug:

槍枝: AT4CS

譯名: 究極彗星

性能↓:

價錢: 7900$ (彈藥200$/1發)

子彈: 84mm

彈量: 一般 1/5
        殭屍 1/10

外觀 A↓:

外觀 B↓:

外觀 C↓:

外觀 D↓:

彈道↓:
( 開鏡 / 不開鏡 )

人類傷害↓: (有些顯示傷害不到100, 實質係會有秒殺效果)

殭屍傷害↓: (Ps:130%攻擊力開始)

殭屍彈力↓: (全10顆, 因一顆的彈力不太明顯)

站立↓:

血站立↓:

蹲下↓:

血蹲下↓:

小小心得:

究極彗星-AT4CS 火箭筒, 在煉獄之怒後第2種列為裝備類的武器

這枝炮係打範圍, 判定係胸部, 所以顯示傷害與一般槍枝會有不同

有不開鏡/開鏡Mode

不開鏡會直打你指既地方

開鏡帶有追蹤目標效果, 但傷害會偏低

這枝炮, 外型係靚,拎上手有氣勢, 但個人感覺實用性, 一般

一般/團死: 鍾意就用, 如果你唔介懷個人戰績 K/D

殭屍: 開鏡基本無彈屍力(弱), 不開鏡就有輕微彈屍力, 但彈黎都無用, 可以係屍場發揮呢枝野既地方, 自己諗諗

戰神/災厄: 火箭炮既能力/攻擊範圍內可以打倒一批敵人, 但問題, 子彈價錢...所以係要快感定效率, 又要想一想
(打戰神/災厄 頭目級敵人 會有較好的效果)

最後, 當收藏品係絕對無問題, 說到用處方面, 見人見智

(如有不好, 請多指教) :hug:
作者: anthony0222    時間: 8-11-2011 22:17
上鏡個位tr打左格仔@@
作者: halo森美    時間: 8-11-2011 22:21
上鏡個位tr打左格仔@@
anthony0222 發表於 8-11-2011 22:17

失禮, 打格那位是本人的分身
作者: ava007    時間: 8-11-2011 22:47
個樣打格仔... 笑左
作者: 逆轉命運之人    時間: 8-11-2011 22:49
希望講下機甲測試
作者: 童言無忌    時間: 8-11-2011 22:52
一睇到我就打消左買依碌大野佢諗頭~~~
作者: jason121896    時間: 8-11-2011 22:53
期待機甲的更新
作者: coltc    時間: 8-11-2011 22:57
搞到我吾想買尼把野=_=
作者: hadixi    時間: 8-11-2011 22:59
咁唔買了...
作者: heihei909090    時間: 8-11-2011 23:57
1般打得果33 玩c 11槍先扣得2千
睇黎支新槍真係戰神適用..
作者: 新手勿電    時間: 9-11-2011 00:02
買黎玩下
作者: 好人c    時間: 9-11-2011 00:06
攻擊次數同傷害詳細傷害都有問題   唔係好明佢點計算
你地完全無理AT4CS係大亂鬥 同機甲既實用性
作者: zero0417    時間: 9-11-2011 00:25
完全可以唔買了
作者: 實屬巧合    時間: 9-11-2011 00:37
攻擊次數同傷害詳細傷害都有問題   唔係好明佢點計算
你地完全無理AT4CS係大亂鬥 同機甲既實用性 ...
好人c 發表於 9-11-2011 00:06

的確,我試過成功一飛秒bot而顯示只係扣左
7x
胸部 7x(1次)
(只有我一個係果個ct 出生位,排除之前有血比人打左)
bot無可能出生會少過100血掛....

其實唔關開鏡事,我試過唔開佢都係會追蹤的(最明顯係打戰神隻直直,你會睇到佢轉彎的
作者: 卍傻乂仔卍    時間: 9-11-2011 09:11
我用尼打c3射團友  佢話有甲扣好小(唔記得 但冇甲可扣500
作者: kaka8080    時間: 9-11-2011 11:23
買咗!都打BOSS都OK!
作者: xxHATSUNExx    時間: 9-11-2011 11:29
我想講這把火箭炮如果你射得準係會一下秒殺!在團死也用得著!我跟朋友測試過!那個傷害顯示係有BUG!他滿血我一下炸下去!顯示只有17(當然顯示係不定)他就死了!還有火箭炮的用法不是用爆了那一下!那一下傷害真的只有幾~幾十!是要把那粒火箭一下打仲人!那就可以一下擊殺!不管有甲還是沒甲!!但打C就只有500~500多!!(信不信由你)
作者: 平平無奇的玩家    時間: 9-11-2011 11:35
把野好似唔多好用咁,打戰神應該有D用
作者: xxHATSUNExx    時間: 9-11-2011 11:38
只能說!!好玩!!唔好用-.-!!都係果句!E把野!識用就勁!一般都係100%用唔著!!1個字!貴-.-
作者: asd199677(2)    時間: 9-11-2011 12:37
多謝你既分析
差d就想沖洛街買120蚊點=.=
作者: yoyo8013    時間: 9-11-2011 12:46
有買,都唔係幾好用-.-
作者: 皓少    時間: 9-11-2011 13:06
開鏡基本無彈屍力(弱), 開鏡就有輕微彈屍力?!
作者: KK65987531    時間: 9-11-2011 13:42
要黎打遊擊
作者: 逆轉命運之人    時間: 9-11-2011 13:49
打屍試過一下炸死3隻,勁爽!
作者: Nelson1234    時間: 9-11-2011 16:43
你搞到我吾想買
作者: 血映雪    時間: 9-11-2011 16:56
隻火箭炮好似唔係好掂咁喎...
唔知買唔買好呢?
作者: 陰濕鬼    時間: 9-11-2011 17:07
仲話傷害100%....被fake了
作者: 埃墳仔是也    時間: 9-11-2011 18:14
開鏡會廢D==
咁都得==
作者: xxHATSUNExx    時間: 9-11-2011 18:20
其實開鏡與不開鏡傷害沒差!只是那個火箭是否(食正)就是不是打地被炸仲那個傷害!是真的一顆火箭炮車仲別人!!那真的100%傷害!!是會秒殺!!我測試的是團死!!而那個傷害顯示是不準確的!是有BUG的!!但說實用-.-!!說真!的買了就沒有後悔!因為好玩-.-連流炮+炸雞團死是很爽的!!4顆炸!但真的真的說實用-,,,,只能說!你玩開一舨和C的話!見意不要買比較好-.-因為戰神有GAME錢那把就足夠!!
作者: 老朽    時間: 9-11-2011 18:34
買來都無用= =
作者: p98929892    時間: 9-11-2011 22:04
其實m95比佢仲實用
作者: rayrayronald    時間: 9-11-2011 22:34
打格仔笑左XD
作者: 實屬巧合    時間: 10-11-2011 05:00
M95未必比佢實用,因為呢支野識追,舊果支就弱姐,呢支其實有佢用法,etc打沙漠,係天台係咁跑,基本
開鏡->係咁依瞄到即射->射完粒炮自己追,呢個時候一路上彈一路跑,對面d兵好難打中你的,驚唔夠快/紅得緊要換刀跑,記得唔好郁d就開鏡,射果時先好開...可以有幾強?我剩打直直用呢個打法係天台跑,我可以由幾千洗到2萬美金(須知打直直中一野都只係$2xx),咁你估下成效如何(當然我有用飛彈)?
其他圖未試過,新圖隻機械人只要識計數黎跳天台紅血前一樣得(紅左血佢飛彈兩邊天台都射,所以麻煩左)

m95始終都瞄,直直飛得快果下有時m95係難瞄的..m95要龜位瞄,火箭炮係天台可以跑射,龜位射得多定天台無咩擋射得多?雖然,天台好多時要冒中飛彈(如果差唔多中哂又死唔去,即跑落樓下回血)之後唔小心中多下普彈....打機械人就當然m95,因為m95基本唔使特別追boss瞄,就算盲狙都ok.
作者: raymond268    時間: 26-11-2011 20:22
d加速拎黎秒王
作者: dndsinde    時間: 30-11-2011 22:55
把野so good la
作者: s24395098    時間: 2-12-2011 22:04
火前炮真係好勁
作者: s24395098    時間: 2-12-2011 22:24
火前炮真係好勁
作者: Nelson1234    時間: 3-12-2011 15:52
詳細@@thx share !
作者: h20061140    時間: 3-12-2011 22:13
個樣打左格仔笑:lol
作者: ufo8989899    時間: 12-12-2011 20:18
打格仔...唔通佢個樣太7??

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://img.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2