樂古Nakuz

標題: [新消息!] -7團係樂古誕生喇;p [打印本頁]

作者: kingson2    時間: 27-12-2011 15:08
標題: [新消息!] -7團係樂古誕生喇;p

由於目見本group"廢人集結" 在樂古本版區開始受歡迎;)
非常感謝大家對本group的支持;)
為了更可以令我地的規模更完整, 在某幾位成員同意下
在此版區開設第一個樂古的第一個團 "-7"團

團名::  -7TEAM
本團成立日期:: 27/12/2011
團歌:アイデンティティ (問號歌; Copious新歌: Extreme Lv.8)

注意事項;$;$;$
--------------------------------------------------

致所有舊"廢人集結"group的成員:
由於"廢人集結"已逐部份開始取消 已開新名並改名為"-7TEAM"
亦希望可以在管理更為方便及統一
請將你地的e-amusement pass在e-amusement gate中退出
然後將你地的e-amusement pass背後的ID (16位英文數字組成)
及你地平時入jubeat copious的4位數字密碼
pm至以下3位管理人員:

1. 啊bee (nakuz id: kingson2)
2. 團長 (nakuz id: ctral1991)
3. 啊文 (nakuz id:
HiRoMaN_ )

3位管理員會為大家將你地的e-amusement pass入去本團的公用戶口
並注冊於本團的群組 "-7TEAM"

在pm時請填寫以下資料::
1. 你的名字 (花名)
2. 你的樂古id
3. 你的e-amusement pass
4. 你平時入game的4位數字密碼
5. 電話
6. 你住邊區
7. 入團名字(-7尾名,5位自訂字元)

當管理人員收到完成有關的設定工作, 會將本團的e-amusement gate公用戶口及密碼
pm至閣下的戶口.

--------------------------------------------------

為了本團的統一性. 入團的所有人士需要重新改名 (改名費用30元, 需由本團管理員負責更改)
並需要注冊於本團的公用戶口 才屬本團成員;)

本團公用戶口會每月購入利用權 方便大家set 3位rival, 自組稱號及查閱稱號組合數目

所有其他不在本團戶口的相似名字, 則不屬本團成員之一!

新入團要求;o

本團為了團員的能力更平均 所有新入團的成員
需接受本團的專屬級幹部的能力考核

至於考核的內容將稍後公佈;p

本團成員名單::
名字nakuz id 舊卡名 新團名*(-7名)
SLIVER.K (團長;*)ctral1991 SLIVER.K
啊bee (代理團長;-*)kingson2 S.HY-Y0 S.IUKU-7
啊文(專屬幹部;o)HiRoMaN_ LEVEL-0YHOFUMI-7
威仔smw3016TONY
丫豬 yolanda1 SEKI

*團名可於轉名前再次更改, 但以最終入卡名字為準

copyright(c) -7TEAM
updated 27/12/2011

作者: jimmg12    時間: 27-12-2011 22:22
新入團要求;o

本團為了團員的能力更平均 所有新入團的成員
需接受本團的專屬級幹部的能力考核

至於考核的內容將稍後公佈;p

見到呢度已GG ORZ
作者: kingson2    時間: 27-12-2011 22:42
見到呢度已GG ORZ
jimmg12 發表於 27-12-2011 10:22 PM

暫未定考核內容;) 但所選歌曲不會太難
暫大約會分為lv7 3首 / lv.8 3首 / lv.8 2首+lv.9 1首
作者: jimmg12    時間: 27-12-2011 22:46
暫未定考核內容;) 但所選歌曲不會太難
暫大約會分為lv7 3首 / lv.8 3首 / lv.8 2首+lv.9 1首 ...
kingson2 發表於 27-12-2011 22:42

同埋我唔係成日落去玩ORZ
作者: ctral1991    時間: 27-12-2011 23:04
等我定考試內容,遲D會post
作者: lll161616    時間: 27-12-2011 23:25
等我定考試內容,遲D會post
ctral1991 發表於 27/12/2011 23:04

今日連到你...calling exc-.-
作者: ctral1991    時間: 28-12-2011 00:08
今日連到你...calling exc-.-
lll161616 發表於 27-12-2011 23:25

係,有團員係度,要認真小小打,點知EXC左,不過都4見
作者: lll161616    時間: 28-12-2011 00:17
係,有團員係度,要認真小小打,點知EXC左,不過都4見
ctral1991 發表於 28/12/2011 00:08

我初見EXC-.-
作者: ctral1991    時間: 28-12-2011 00:24
我初見EXC-.-
lll161616 發表於 28-12-2011 00:17

咁要有個團長墊底先吸引到有人想入團玩謝團長XD~
作者: lll161616    時間: 28-12-2011 00:24
咁要有個團長墊底先吸引到有人想入團玩謝團長XD~
ctral1991 發表於 28/12/2011 00:24

That's Not Funny At All@@
作者: ﹏柚柚*    時間: 28-12-2011 00:54
我有幾樣野想問=A=
我吾常玩入得..?(者系1星期都吾會玩1次個d=..=得閒先勁玩=__="

考核內容成續要點樣先可以通過到?

同埋卡個度如果想用副卡得吾得(其實我吾知個張卡點解上吾到網(明明我得2個ac但系第2個ac沒卡,,1個ac得1張卡,,但系就入吾到....
and 因為正卡想保留個名=A="
作者: Leaf~A    時間: 28-12-2011 01:02
今日打完趺左張卡..
第日買返先再俾資料= =
作者: lll161616    時間: 28-12-2011 01:36
開團 團名都要抄人地 會唔會柒左d
user9414 發表於 28/12/2011 01:35

何出此言?
作者: user9413    時間: 28-12-2011 01:49
-6團早已存在 何解要跟人地整個-7
不過貴團長又Exc im so happy又99 evans
我諗佢實力真係不容置疑呀
作者: ZAC-TEA    時間: 28-12-2011 01:49
你都幾好野
問人野, 你就ban左人, 叫人點答?
作者: ZAC-TEA    時間: 28-12-2011 01:50
不過貴團長又Exc im so happy又99 evans
我諗佢實力真係不容置疑呀 ...
user9413 發表於 28-12-2011 01:49

人地幫佢打架咋:lol
作者: ctral1991    時間: 28-12-2011 01:51

NO~EXC的都是BSC~你高估我了
    置於團名,只是虛名,何必太認真呢
作者: bennyyam0614    時間: 28-12-2011 01:51

下?邊個exc左 imsh呀@@
點解上港一分表網唔見佢地d名既?
作者: user9413    時間: 28-12-2011 01:51
aiya好似打錯
係代理團長先岩..
作者: lll161616    時間: 28-12-2011 01:52
你都幾好野
問人野, 你就ban左人, 叫人點答?
ZAC-TEA 發表於 28/12/2011 01:49

首先,上面的會員在回帖時發佈粗言,我只係根據版規扣分而已,再者我並冇ban佢
作者: ZAC-TEA    時間: 28-12-2011 01:52
下?邊個exc左 imsh呀@@
點解上港一分表網唔見佢地d名既?
bennyyam0614 發表於 28-12-2011 01:51

昆蟲先生, 好似係
作者: user9413    時間: 28-12-2011 01:53
首先,上面的會員在回帖時發佈粗言,我只係根據版規扣分而已,再者我並冇ban佢 ...
lll161616 發表於 28-12-2011 01:52

負數樂點  不能進入任何一個post
真是唔知點reply
作者: ZAC-TEA    時間: 28-12-2011 01:54
首先,上面的會員在回帖時發佈粗言,我只係根據版規扣分而已,再者我並冇ban佢 ...
lll161616 發表於 28-12-2011 01:52

哎呀......原來我搞錯左
你係冇ban佢呀

* lll161616: 根據版規A1樂點 -40

作者: bennyyam0614    時間: 28-12-2011 01:55
昆蟲先生, 好似係
ZAC-TEA 發表於 28-12-2011 01:52

下?咁我sd封email俾佢 叫佢加番個名啦...
作者: lll161616    時間: 28-12-2011 01:55
負數樂點  不能進入任何一個post
真是唔知點reply
user9413 發表於 28/12/2011 01:53

你可以選擇遵守版規黎回既姐
作者: beeeee    時間: 28-12-2011 01:56
我想問呢,,, 你地團有無得合體同幫人做分架><?
我都係叫bee bee 有d歌唔識打 好想SS
仲有我拎唔到yellow head joe 呀
如果可以ge可唔可以俾我加入同大家一齊玩呢>v< ?
作者: ZAC-TEA    時間: 28-12-2011 01:57
你地副團長都咁勁, 點同你地玩呀><
作者: user9413    時間: 28-12-2011 01:58
即係點 不過唔重要啦 你都係跟指引做野
我一上egate就睇到代理團長大大Exc im so happy la

作者: lll161616    時間: 28-12-2011 01:58
我想問呢,,, 你地團有無得合體同幫人做分架>
beeeee 發表於 28/12/2011 01:56

我本人並唔鼓勵做分
拎Yellow Head Joe你可以同佢地夾機
至於推SS,還是哪句[請投幣]
作者: ZAC-TEA    時間: 28-12-2011 01:59
連i'm so happy都EXC

但係點解eyes得94萬既?
作者: bennyyam0614    時間: 28-12-2011 01:59
即係點 不過唔重要啦 你都係跟指引做野
我一上egate就睇到代理團長大大Exc im so happy la
...
user9413 發表於 28-12-2011 01:58

可唔可以cap圖sd email俾港一果度呀..
lv 9, 10港一分 (如有錯漏/更新請告知: lscrock@gmail.com):
http://sites.google.com/site/jubeathk/home

係咪咁..
作者: beeeee    時間: 28-12-2011 02:00
哇, 呢度d人禁勁. 我都係唔敢入啦 >___<
作者: ZAC-TEA    時間: 28-12-2011 02:01
我本人並唔鼓勵做分
至於推SS,還是哪句[請投幣] ...
lll161616 發表於 28-12-2011 01:58

乜你地唔會幫人做分架
咁副團長D EXC邊度黎:lol
作者: bennyyam0614    時間: 28-12-2011 02:01
哇, 呢度d人禁勁. 我都係唔敢入啦 >___
beeeee 發表於 28-12-2011 02:00

imsh我好似得e...48xxxx....
但我真係好想入 果d乜野rival 稱號我都唔知乜野黎....
作者: lll161616    時間: 28-12-2011 02:01
乜你地唔會幫人做分架
咁副團長D EXC邊度黎
ZAC-TEA 發表於 28/12/2011 02:01

我冇幫過人-.-我冇料的

我卡名STEVEN L自己睇飽佢
作者: TLoveK.M.    時間: 28-12-2011 02:02
?
做分團?
作者: ZAC-TEA    時間: 28-12-2011 02:04
我冇幫過人-.-我冇料的

我卡名STEVEN L自己睇飽佢
lll161616 發表於 28-12-2011 02:01

我問副團長姐, 又唔係你:lol
作者: user9413    時間: 28-12-2011 02:04
我本人並唔鼓勵做分
至於推SS,還是哪句[請投幣] ...
lll161616 發表於 28-12-2011 01:58

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D2

但就可以做full combo開歌?
作者: lll161616    時間: 28-12-2011 02:05
user9413 發表於 28/12/2011 02:04

好正常ge事,好多人都有咁做
作者: bennyyam0614    時間: 28-12-2011 02:06
user9413 發表於 28-12-2011 02:04

廢人集結團要互相幫助,為本團團友謀福祉
現向各團友發英雄貼
希望團員以兩人為1組方式完成WONDER WALKER EXT/ADV FULL COMBO(簡單來講即兩個人一齊打)

人地目的你都唔知 你憑乜野咁講?!
作者: user9413    時間: 28-12-2011 02:10
好正常ge事,好多人都有咁做
lll161616 發表於 28-12-2011 02:05

有幾正常?
做full combo 有咩意思
好多人亂扔垃圾你就要跟?
作者: lll161616    時間: 28-12-2011 02:13
有幾正常?
做full combo 有咩意思
好多人亂扔垃圾你就要跟?
user9413 發表於 28/12/2011 02:10

我既說法只限開yellow head joe
作者: ctral1991    時間: 28-12-2011 02:14
估唔到有咁多樂古新AC來回post
總算吸引到人來關注,有唔錯既迴響
團名不會改,係咪抄襲已經唔係重點
只係一個虛名,唔洗咁認真
至於代理團長,的確為左衣個團,佢出左唔少力,我都好多謝佢
請大家唔好太執著分數,畢竟大家都有為打高分而努力過
另外,幫手做分,我個人唔建議,不過你私下邀請,我都管不著
大家都係為左個玩字,何必咁執著呢
作者: ZAC-TEA    時間: 28-12-2011 02:16
睇黎黎緊既活動要出席下喇
一定要睇睇副團長同埋各團員表演
幫你地拍埋片都得
作者: kevinxx_1009    時間: 28-12-2011 02:16
大家唔好咁啦..分數真係唔緊要
我張卡d分都係做番黎架ja
作者: yolanda1    時間: 28-12-2011 02:18
請問今日有冇人得閒幫下我依個新手local="=
因為copious改版果時先開始玩 想要返knit既舊歌
作者: ZAC-TEA    時間: 28-12-2011 02:26
估唔到有咁多樂古新AC來回post
總算吸引到人來關注,有唔錯既迴響
團名不會改,係咪抄襲已經唔係重點
只係 ...
ctral1991 發表於 28-12-2011 02:14

你地7團D幹部咁勁
又有昆蟲先生做副團長
點會唔關注

話時話
我未聽過團長你個名既
莫非你係隱世高手?幾時出黎同我玩番鋪
作者: Torchic╳小火雞    時間: 28-12-2011 03:04

各位會員好,
都深夜了,各位還是在熱烈地討論呢。
本來偶都打算去睡覺了。

一個討論區,本應用作討論,
對討論區有貢獻的話,固然是好事,
不過偶看了一次你們的討論,偶卻認為你們的討論,對於本版是有害而無益。

加上由於偶看到部份會員的言詞帶有傷害性質,而且看似有罵戰的跡象,
所以偶決定先關帖處理。

回歸正題,
偶把所有回覆都看了一次,貌似有會員質疑「-7團」(該團)某些成員的實力的真偽,
因為有部份團外的會員認為他們有「造分」、「夾機」等等的行為,是吧?

本版塊並沒有對於「造分」、「夾機」等等技巧定下立場,
不過我跟另外一位版主打算對於上述技巧定下相關立場,
包括決定應否禁止在本版討論「造分」、「夾機」等技巧。
短期內我們會作出結果,並可能會作出相關的版規修改,以配合本版立場。

至於貴團的成員,你們可以另外再開新的團帖。
不過首先,貴團的團員也好,團外人也好,
請勿再嘗試做出任何挑起罵戰的行為,包括言語攻擊之類。
一切以不擾亂本版秩序,帶起正面討論為優先。
不然我跟另外一位版主會按照版規行事而已。

目前的制度下,的確容許大家討論「造分」、「夾機」是否正確,
不過請理性地討論,而且建議把討論範圍集中在上述兩個技巧上,而不是針對他人之類。
假若閣下純粹是不滿指定會員「造分」、「夾機」而給閣下帶來不公平,
那麼偶只好建議你用私下渠道(pm、msn等)跟他們申訴與對辯,
在這裡公開指定會員有「造分」、「夾機」等行為,
並不會對本版帶來正面的討論風氣,而且並沒有討論價值。

如有任何問題,請到本版的意見及舉報區本壇的投訴區反映。

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://img.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2