樂古Nakuz

標題: 新手問題 [打印本頁]

作者: 下..唔係掛    時間: 31-1-2012 21:29
標題: 新手問題
1. 點樣先拎到wonder walker

2. (其實係我自己問題) 點解我成日明明好岩beat咁按落去都無黃..
人地就咁易黃哂... help =_=
作者: jimmg12    時間: 31-1-2012 22:50
2. (其實係我自己問題) 點解我成日明明好岩beat咁按落去都無黃..
人地就咁易黃哂... help =_=

你要係果一小段全perfect先有金條.....
作者: 下..唔係掛    時間: 31-1-2012 22:57
你要係果一小段全perfect先有金條.....
jimmg12 發表於 31-1-2012 22:50

55 我知...
咁點樣先可以拎到WONDER WALKER-0-
作者: jimmg12    時間: 31-1-2012 23:27
55 我知...
咁點樣先可以拎到WONDER WALKER-0-
下..唔係掛 發表於 31-1-2012 22:57

搵個有WONDER WALKER 既人同你玩一次傳導比你就得@@"
作者: 下..唔係掛    時間: 2-2-2012 10:26
搵個有WONDER WALKER 既人同你玩一次傳導比你就得@@"

jimmg12 發表於 31-1-2012 23:27

咁可以講下"傳導"係點樣傳嗎@@?

同埋jubility個分 點樣先會+= ="
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-2-2012 13:32
傳導呢
即係話 你同一個有Wonder Walker(WW)既人連線玩
然後叫佢揀WW 大家一齊玩一次
玩完之後你就拎到WW架啦

至於jubility
簡單黎講 你玩d高lv既歌之餘 仲要拎到高分
jubility就會越高
作者: 下..唔係掛    時間: 2-2-2012 13:40
傳導呢
即係話 你同一個有Wonder Walker(WW)既人連線玩
然後叫佢揀WW 大家一齊玩一次
玩完之後你就拎到WW ...
Torchic╳小火雞 發表於 2-2-2012 13:32

唔該哂你先^^
姐係一開始 入完錢 店內對戰果度?

wonder walker其實本來係要點先有xd?
如果要傳先有 咁一開始應該無人有...
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-2-2012 20:00
唔該哂你先^^
姐係一開始 入完錢 店內對戰果度?

wonder walker其實本來係要點先有xd?
如果要傳先有 咁 ...
下..唔係掛 發表於 2012/2/2 13:40

ya
即係「Local Matching」倒數5秒果陣 咩都唔好禁
等隔離部機連過黎

=============================

WW本身既開法係
係iidx19裡面 天空の夜明け[A]要fullcombo 就會解禁

不過可以做到既人 應該都係得極少數
作者: 下..唔係掛    時間: 2-2-2012 20:02
ya
即係「Local Matching」倒數5秒果陣 咩都唔好禁
等隔離部機連過黎

=============================

WW ...
Torchic╳小火雞 發表於 2-2-2012 20:00

thx 我拎到了

咁evans flower 呢d呢^^"
作者: 六神綱    時間: 2-2-2012 21:13
thx 我拎到了

咁evans flower 呢d呢^^"
下..唔係掛 發表於 2-2-2012 20:02

呢D歌都係靠傳導,總之都係同人連線,

當然除左店內連線,仲可以靠RAN MATCH呢招,不過機率唔大

同埋有時最尾的UFO都會送歌俾你,總之都係傳導歌

不可傳導的通常都係版權曲,所以冇得傳導,再唔係就係你依家開緊的歌(流砂之嵐、火雞進行曲個D)

都係無法傳導,黃頭祖在JUBEAT也是無法傳導,順帶一提,有首叫水仙百合的稱號歌都係無法傳導
作者: Torchic╳小火雞    時間: 2-2-2012 23:18
呢D歌都係靠傳導,總之都係同人連線,

當然除左店內連線,仲可以靠RAN MATCH呢招,不過機率唔大

同埋有時最尾的UFO都會送歌俾你,總之都係傳導歌

不可傳導的通常都係版權曲,所以冇得傳導,再唔係就係你依家開緊的歌(流砂之嵐、火雞進行曲個D)

都係無法傳導,黃頭祖在JUBEAT也是無法傳導,順帶一提,有首叫水仙百合的稱號歌都係無法傳導
六神綱 發表於 2012/2/2 21:13

少少修正
RAN係唔會撞中未開既歌

呢度略略講返可以傳既歌 同唔可以傳既歌
可以傳既歌:
舊代所有隱藏曲(初代、ripples、knit)、量子の海、RedGoose、[E]、WonderWalker

唔可以傳既歌:
今代靠升級拎返黎既歌、アルストロメリア、yellow head joe

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://img.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2