查看: 13581|回復: 63
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[殭屍大全] [原創] 墮落地獄3 - 新個人守點:燈

龜點只限一人使用,雖然龜點當眼,但技術好就容易防守
首先,俾大家睇睇一個圖,估下係邊到

估到未,應該好易啦

開估

這個場的燈是可以踩的,不過要蹲(ctrl)係上面
聲明,這bug只需要技術,不用藥水,不用疾跑,是家貧的人(包括我- -)也能玩的地方

起跳點,caption:那個灰色東西的後面就是那個圖2中的藍色燈...

用回轉跳跳過去,然後蹲下
切記一定要蹲下,否則會跳落去- -

完成後.. ..

其實,屍多反而更好,由於"屍"與"屍"之間既合作性太差,成堆屍堆埋一齊,反而係令到佢地卡左係到,跳唔到過黎,其實只係要擋兩個地方,一,起跳點既屍,二,用暴走係起點跳旁既斜台暴走/莎拉跳過黎既屍or,一個方面如果屍識跳就難攪,二個方面,射一槍就跌左落去,同時,都係係一個視角,問題不大

相信大家有d都重唔明,解釋一下先,首先,
我俾2個例子大家
A.鎮壓莊園既隱形牆
B.決戰巴xx個兩道玻璃窗
C.係這camp點
由A-C,難度係1-3
如果大家識跳去(用回轉跳)
按法,跑,禁住前同左跳(一禁左就要跳),之後禁住前同右,最後禁右+ctrl落地(燈)
決戰巴xx既第二道窗既話
咁依個camp點會比較易上手
因為都係同樣方法,但唔同既係,落點細(B係成個窗框,C係1個跳到一個非常滑既燈)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
次回,人類攻防注意事項
依家我會詳細講埋彊屍點樣可以抓到你- -不要罵我- -
彊屍可以係

點1,
抓人方法一,彊屍可以跳過黎
precaution:射佢落去
方法二,這要小心!彊屍可以衝埋黎,然後向前衝落去(5度左右)跌既時候靠近你,距離係可以抓到你
precaution:當去到camp位既時候,一定要移後,移後,再移後,移到盡為止- -然後就睇你好唔好采

點2
無論係暴走定無暴走,定係達叔都可以跳到過黎抓到你,但距離問題,一槍就可以打佢落去,問題不大

點3
相信係聰明既屍先諗到,要用暴走先得
precaution:得閒就望一望啦

點4
下面疊疊樂3隻屍,就死
precaution:係英雄既就好好地殺哂下面既屍啦,好似做到head shot
唔係英既就等死- -,or射跌下面既屍

祝賀各位(不會)成為彊屍們的蘿莉Orz

俾大家所賞多幾張相

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
ctm22000 + 15 內容精彩

查看全部評分

回復

冇人回你,等我回你啦
樓主,
你下面果5張圖,
可唔可以放大呢?
回復 支持 反對

e個位...

個人覺得唔太好
d c 一多就玩完
回復 支持 反對

龜點= CAMP?
回復 支持 反對

龜點= CAMP?
作弊集團 發表於 28-10-2009 19:55

對啊,
但係果d屍1多,
你就bye bye~
回復 支持 反對

推一推,多謝支持
回復 支持 反對

睇完都係唔明-.-
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

8# 鷹眼m2000

樓上你個簽名...開外掛? 咁透既
回復 支持 反對

8# 鷹眼m2000  

樓上你個簽名...開外掛? 咁透既
Artillusion 發表於 28-10-2009 21:09

梗係開掛啦,
上次,我去左i-one
後面3~4,5部機
成班小學雞玩CSO
down左外掛番黎,見到佢地走晒去買野食
就去睇下 是但一個人的 KD 就係咁透了

仲有,樓主,你不如,自鎖啦
咁多人唔回貼..
回復 支持 反對