打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 淺談盾到武家1-90lv心得

ps:呢個post純屬個人心得,=)不喜勿打
     先講講1轉加點....1轉我建議玩劍盾,單修橫斬那邊,之後其他你中意升加防的就升加防,定是那2招加血加攻技都ok的(個人建議加防的那邊
     1轉升級:1lv打龍貓妹妹吧(這應該誰都知道的吧= =,打至4-5lv交埋個粉粉任應該夠$學技,之後再去殺兵蟻,升到7-8lv就去打山林礦場吧(不過那邊怪很多,一不小心
都係會俾打回家的,打的過程順便學了挖礦挖地
之後就是去打神殿了,好彩的話可以從黃甲衛兵中打到希有的黃甲衛兵劍,的說,依家應該升到16-19lv左右,再去平原打寶寶吧升到22再去打蝴蝶仙子吧升到22-24lv就可以去山獄地帶打吧升到27lv再去殺黑熊吧!!,升到30就去上京打,南霸天了升到30-35lv吧
,30-35lv,再去阿爾卡帝亞殺猴子吧果到應該升到35-37,升至40lv的呢段期間,就去打老虎吧點過去老虎到應該我就不用多說了吧,40-60lv,依家的新手可以做日任升(真幸福- -,我地那時40-45lv打黑月城忍者升,升很快的,45-50打龍貓姐姐升吧.一定要組隊,雖說是盾,但太多怪時都係好危險的說,50-55就去打金字打任升,55-60呢到可就煩了呢.呢後時間大概都係打怪升了,60-80(新手右是有日任的= =,真好= =
60lv食螃蟹升至63/64lv跟住做任升,跟住64lv可以組多幾個人去食海星(最好有法c,),升到70lv左右就去打小人國的船..,要小心的是,最左邊和最右邊的船是不同的= =,之後升到73就組升高速/打棕樹伯伯,打到呢到應該升到80lv了(最好有經介,無都可以慢慢升吧
      最後,祝大家2轉得開心xdd   好啦,終於2轉了,2轉之後大家要小心自己個袋d$$,因為你學技會好快甘用哂d$$,先講講技點
              腳技全修,,,(呢個應該係大部份人都會的..
              氣攻第一第二招..
              拳技就第三招同最後一招
              有點就加係其他加防果邊
              先說說80lv-90lv武家最煩的地方,就係半月之後無技接了,有時,用完半月之後d怪都未死得,好易會俾d怪反殺,因為半月用完落地時會有小小
硬直.所以前期不建議使用半月,再講講升級,80-83lv再龜多陣高速就可以升到了,83-85lv去打哎喲哎喲城(要小心d飛船,俾佢打中都係好痛的)
升到85lv啦(有能力就組升深1吧,無就再龜高速囧- -,基本上80-90lv都係係高速到升lv的說,升到90lv,學返招天龍
我個人連技就:豪烈->重拳->風神->半月->天龍->氣攻
基本上都差不多了.

ps;全部人手打,打得好辛苦的說囧
回復

頭先唔係寫住武術家心得架咩柚子=(
入到黎先知原來改左係盾=(
回復 支持 反對

武術家果個後補,因為打完1-80lv就好累囧- -,聽日先補返武術家xd
回復 支持 反對

武術家果個後補,因為打完1-80lv就好累囧- -,聽日先補返武術家xd
a363152 發表於 23-6-2010 23:21

等柚子哥介紹俾龍仔hahaa;> 係呢, 你武家隻號幾多lv了?
回復 支持 反對

回復 4# 花倫同學

你甘高lv都唔洗我介紹啦囧,隻武家先92lv.(努力升小號ing
回復 支持 反對

點解到 16-19lv左右,再去平原打寶寶 到22lv再去打蝴蝶仙子 咁中間20-21 打咩啊
回復 支持 反對

--------------------l----------------------------
回復 支持 反對