查看: 6119|回復: 64
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] 餅餅之命運的關卡..@@"(附我對某啲畫家既感想-3-)

首先放個爛gag..=]

再放戰勝圖

攻略...開始@@"(for新手)

技巧篇
A:首先ROUND1有野好重要...
mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆
mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆mp5升牆

我想用mg3咼~點解要升牆??
1.牆在人在,牆亡人亡
第一關假如有10lv牆...(每人都升牆)
咁守A點既人會輕鬆好多!!(因為A點第一幅牆(A1牆,1000耐久)較窄...會比較少怪打到(受打面積小),而且班怪會迫埋一齊..易射)
假如A1牆失守...就要轉到A2(2000耐久)牆守(受打面積大)而且A2牆只要有 其中一幅牆(左/右)失守=2幅失守...而且未失守個邊既人條命仔會凍過水(詳情請睇技巧篇C)-.-
咁就要好陰豬咁打遊擊...-.-"(打遊擊通常會有人死-.-)...所以mp5升牆會大大提高團體生存率
2.用機槍冇$$$賺
以MG3為例...兩排備彈要$$2400
而且啲怪好少$$$賺-.-"
所以mp5升牆會比MG3易儲$$$
3.咪咁自私啦
因為你一開始就買好槍..導致牆吾可以好有效咁抵擋攻擊...冇好槍既隊友因為你既自私而命仔凍過水  
甚至因為瓜左而冇$$$買槍(好陰豬架-3-)
如果個個都買牆  牆一開始就11lv  儲$$$? easy job~

B.6a4b
6個守a 4條友守b
因為a分左同右...分散晒啲人....
而且a點需要兩名連狙手系鐵絲網個度狙綠屍同殘達(爆佢頭0v0)
所以6a4b冇錯

C.火力分配要平均
守A為例..
有2支火神2支M4...
千奇吾好兩支火神同時守左/守右...
因為得2支M4守既牆一定好快破
假如右邊M4守既A牆已全滅
左邊火神既牆仲守梗A1
咁火神就要面對 前後都有怪既囧況
火神死左=下round無$$$買槍...=火力減小=全隊易死=更多人下round無$$$買槍..(睇下幾陰公豬-3-..)
所以火力分配要平均..兩幅牆一齊爆=So far so good..=]

D.爆牆咪入屋
請在走廊用無線電[守住這裡]
因為一比怪入中央=一定有人死..(尤其系火神)
盡系走廊守
吾得先遊擊...

E.盡量練習可以系牆與牆之間一跳即過...
咁簡單既道理...
吾使我講啦@"@

F(For B點)....
各位知道B啲大牆系由兩幅小牆連埋一齊(B有2幅大牆)
即系:其中一幅小牆爆=大牆爆
所以最好要兩幅牆一齊爆(無謂嘥左啲耐久度xD)
究竟有咩方法可以令兩幅牆一齊爆呢@@?
原來
啲怪系跟住玩家既
只要玩家走左邊...啲怪會跟住玩家走左邊打左牆
玩家走右邊...啲怪會跟住玩家走右邊打右牆
咁各位而家明白有咩方法令兩幅牆一齊爆未呀@@?

G.殘達前既屍請吾好射-.-
因為殘達前既屍會頂住殘達...
咁殘達就吾可以打牆喇0v0
殘達打一下牆...扣成百血(21lv牆)

槍械篇...
round1請mp5

round3起請用強力既槍...
因為round3既小怪開始有啲呑吾落...
更何況系殘達-.-?

推介(排名不分先後..):
1.冰龍m4+龍牙刃
準+換彈快+高攻..
2.火神
上帝般既威力..吾飄
3.mg3
僅次於上帝般既威力,飄..不過輕
4.m249
point槍~窮人首選~
5.k1a
有穿透力+平...
6.蟲林幻雷
散彈..多彈..威力大
7.黑暗騎士
準+輕
8.命運金鑰
建議17-20關先好用
9.MP7a1(60彈)
多彈+準+輕

我對某啲畫家既感想:
Nakuz最近好多人畫畫放上黎
質素都ok.....
不過我希望各位吾好恃才慠物咁對一啲畫得比較差既人作出千般指責...
有邊個明星吾系一開始衰衰地然後之後變好?
畢加索 佢都吾系一出世識畫畫架
人地有勇氣p0st上黎仲要比你踩?
畫得好就可以批評人?
有冇顧人感受?
記住呀
遲啲nakuz cso版冇人夠膽p0st畫上黎既話
個個 劊子手 就系你地呀~.~  

終於打完~_~放煙花慶祝o3o
回復

個gag好爛-,-
回復 支持 反對

提醒一下閣下
把MSN的address塗去
以免有來歷不明者
感謝
回復 支持 反對

最尾放煙花條片關咩事=_=.....?
回復 支持 反對

我也只看到一堆的文字 ...........

命運普通
路人團也容易破
回復 支持 反對

一道字海 ~ ~ 都幾好,不如開個場咁玩吖
回復 支持 反對

都得的 可惜我冇龍牙
回復 支持 反對

最尾放煙花條片關咩事=_=.....?
水樹奈奈 發表於 21-10-2010 19:05

弓喜我打完..=]
回復 支持 反對

我也只看到一堆的文字 ...........

命運普通
路人團也容易破
cheesetown 發表於 21-10-2010 19:05

for新手...
吾系個個都好似你咁 勁..=]
回復 支持 反對

放煙花關咩事-___________-
回復 支持 反對