查看: 2354|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] [分享] 生死戰極速打法 15分內完成之打法

.                      |  白色貨櫃  |        .
                   WALL
角1                 點1                  角2

點2

第一至五回合的陣法係盡量令到個王出唔到攻擊,  9個人要集中射王頭,  1個人要洗炸清小c用來控制場面

大家都知大王一定係白色貨櫃走出來
第一回合: (呢rd大家要全+攻)
全部人由點1開始向角2排一直線,  要貼牆人與人之間唔可以有空位,
一邊打C一邊等大王出來,  肥大叔一出黎就會係大家頭頂走來走去.  
其中一人可以洗清小c
肥大叔快冇血要走開,  如果唔走D相會掉晒係鐵網出面.   
值得留意係如果殘叔係大家頭頂不斷做小跳,    唔好再卡要走開,  因為小跳都扣好多血

第二回合 (呢rd集中+血,  一定要去角1,   去角2好似做唔到呢個效果)
全部人由角1向點1排一直線,  一邊打C等大王出
記得一點係到倒數30秒提醒大家大王出來,  大家開始唔好射小C,
因為D小C(沙拉同達叔好易卡住隻大王)係用來卡死隻王,  唔俾隻王沖來沖去,  
大王一出就全部人正前方,  大家可以集中射佢頭
如果有人殺左小C就卡唔到大王,  一定要齊心唔怕死,  就算死都唔好走開

第三四回合 (打法一樣   用命金較好)
對住點1,  隔10個人位,  開始排一直線到點2
大王一出全部人狂射   打法好似命門咁  呢兩回合都要派一個人洗炸清小c

第五回合 (跟第一回合打法一樣  用貝西爪較好)
全部人由點1開始向角2排一直線,  要貼牆人與人之間唔可以有空位
只要大王係大家頭上面沒甚麼可怕,  另外派一個人專門洗炸清小C
不過呢個方法阿比隆唔係次次有用,   因為有時佢一出場就會踩死幾個,  咁大家要轉打法
記住隻王快冇血要走開,  唔走d相又會掉係鐵絲網出面架
回復

太簡單,可否詳細描述?
回復 支持 反對

之前我睇到巴哈有人15分鍾FINFISH..我都無言
有圖更佳....不過第1關可以唔洗卡..隻王廢
回復 支持 反對

太簡單,可否詳細描述?
乂傑少卍 發表於 10-5-2011 20:14

仲唔夠詳細?
回復 支持 反對

回復 4# harry8201

有圖效果更佳!!
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

cs版都有=]
回復 支持 反對

團友去台服見過人咁打番黎分享,   15分係咁打出黎,   不過同d團友都係打到17分鐘...
團友們試左好多次再同大家分享的
因為rd2,3,4較難控制時間  主要睇下可以卡到隻王幾耐
rd2   卡王難度最高,  因為總會有人殺左d小怪

希望個小地圖可以令大家明白企位,  因為自己不才唔太識點畫圖
回復 支持 反對

回復 7# NakazlxKMo

sorry  頭先貼錯左post   版主請見諒,  小弟第一次出post,  搞錯版區
回復 支持 反對

講真吖樓主,如果你無圖我真系有小小睇唔明
送張圖比你

回復 支持 反對