查看: 1076|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 刀系使用秘訣+死神ew改問題

1.當2個人一齊用刀飛向對方砍,邊個會中招??2.用死神ew改點偷襲?如果有技能隱身(hp50以下)又點解要用3武??
3.有無人知點用刀先勁?我見有d人唔連砍至倒地,反而會好神奇咁飛走再砍會心
4.當對方淆低,點先可以追住佢砍,令佢走唔到??5.砍唔中之後要點做先可以令人地唔乘虛而入?(把刀伸左出黎,郁唔到果時)
(全部問題都請由死神ew改既角度答~)
回復

1.當2個人一齊用刀飛向對方砍,邊個會中招??2.用死神ew改點偷襲?如果有技能隱身(hp50以下)又點解要用3武??
3 ...
hkvicwong 發表於 23-5-2012 23:21

1.1齊都會扣血開3武偷襲,
因為開左2技,沖次會現形,但開左3武唔會
3.最緊要識收刀,斬唔到人即走,
唔打至倒地係因唔足夠1套技秒左佢,
可以比隊友/自己用槍射死佢
4.收刀就得
回復 支持 反對

睇你問既問題, 你應該未有基本刀戰技巧
http://matsuri.myweb.hinet.net/SDGO/SDGO.htm
睇斬擊個一部份,  你學識哂, 理論上應該差唔多解決到你問既問題
回復 支持 反對

1.兩個都會比人斬中
2.開技左的話,用boost會現形,3武就一段時間點用boost都唔會現形
3.個d叫mca,提高對對方既傷害
4.等佢無boost先寺追佢囉
5.mca走佬囉
回復 支持 反對

1.睇出刀方法 /機動/斬速度,
2. 隱形飛果去or開技等機會。2技你飛會不隱形,所以用3武
3.玩刀好多方法的,沒有最強. 因為地死得3下,如果全部會心會好正(MCA)
4.用dash方法/假dash瞬殺(地死速度做到的)
5.甩刀
回復 支持 反對

1.當2個人一齊用刀飛向對方砍,邊個會中招??
出手慢/機體出刀慢 果個會中招

2.用死神ew改點偷襲?如果有技能隱身(hp50以下)又點解要用3武??
因為 有技之後 衝會顯形

3.有無人知點用刀先勁?我見有d人唔連砍至倒地,反而會好神奇咁飛走再砍會心
只係mca

4.當對方淆低,點先可以追住佢砍,令佢走唔到??
你飛得快過佢 / boost長過佢
佢就會冇得走

5.砍唔中之後要點做先可以令人地唔乘虛而入?(把刀伸左出黎,郁唔到果時)
果少少硬直 係一定會比人打中
只可以靠收刀 來減少呢段硬直
回復 支持 反對

1.當2個人一齊用刀飛向對方砍,邊個會中招??
刀長/先出手/識甩刀先砍中對方

2.用死神ew改點偷襲?如果有技能隱身(hp50以下)又點解要用3武??
隱身再沖埋去偷襲
2技沖既時候會現形,用左3武沖都唔會現形

mca

4.當對方淆低,點先可以追住佢砍,令佢走唔到??
用定身炮(誤= =)
大部分機1武第一下都可以有沖刺,沖刺期間仲可以回氣
好好利用沖刺加本身夠氣就追到

5.砍唔中之後要點做先可以令人地唔乘虛而入?(把刀伸左出黎,郁唔到果時)
mca
回復 支持 反對

地死ew只有一個打法 - 就是沒有標準打法

開玩笑? 絕不。

速攻型地死,主流是全攻,開場隱身送命,至少拖帶著2-3個上路,再衝多一次差不多就258了。
原著型地死,主要是點防,硬不是一般的硬<< 可以衝前當擾敵活標靶順手汁兩台回家。

追人的技巧? 首先問,如果對方是地死,你會怎跑,跑什麼位? 反之,預測位置等敵機 > Done

怕被SP掉? 可以兩刀後轉身逃跑 + 豆槍,給隊友送他便當 > loop

你可以當他是單機王,同樣地也可以成為支援王,看你的手感與取向
回復 支持 反對

1.睇出刀方法 /機動/斬速度,
2. 隱形飛果去or開技等機會。2技你飛會不隱形,所以用3武
3.玩刀好多方法的, ...
BJ.Wong 發表於 23-5-2012 23:59

乜係假dash瞬殺同mca?如果人地一路走一路射你,應該點先可以係減少受傷既情況下追到佢砍呢??
回復 支持 反對

1. 看斬速和網速
2. 不吸引目光下到離隊, 隊友和敵方正面相對時從後/側面進攻
3武是居合斬倒地, 方便逃離不被反擊
3. 適當時候用就可以, 有信心自然會mca
4. 看看敵方隊友的行動再決定是否追吧
5. 收刀/甩刀
回復 支持 反對