樓主: zero19960716
打印 上一主題 下一主題
收起左側

破解蠍王大龍捲-----------100%原創

今日一上線,就發現有好多人抱怨新災王招"蠍王大龍捲"好難避,
------------系巴哈發現有人話"很多人死在沙暴,蠍王最白目的絕招下,很簡單,往反方向跑,好比如說...他往右邊鑽下去,就往相反牆壁跑,80%~90可以躲過"-------------

此話不可信也
e家我就講下點避e招啦

首先,我地要睇下蠍王插沙戈時沙旋ge顏色(分兩種)
黑色

沙色

首先講黑色...
當你見到蠍王插沙戈時,地面表層出現黑色沙旋,你就要走向兩面鐵欄(其中一面)
因為"蠍王大龍捲"會由兩面進攻(如下圖),e個時候你就要企系兩面正中間(ps:風沙會令你變慢)
只要你唔好比d風沙搞到,基本上係唔會中招

而沙色,你就要小心唔好比"蠍王吸"吸入,
因為當佢地面表層出現沙色沙旋,"蠍王大龍捲"就會由沙色沙旋中心向八方進攻(如下圖),
e個時候只要全速向沙色沙旋反方向ge角落跑去,就可以避到

有人可能會話"尸口中月!個野不停咁回血,打條毛呀!?"
其實好簡單,佢回血ge時候,用手槍(推薦:金蠍/玩命/夜鷹)打佢個"雙口蛇頭"就可以解除回血
(注:用手槍純粹係推薦)

評分

參與人數 5樂點 +20 Bravo! +4 收起 理由
血映雪 + 1 精品文章!
想點?!×.× + 1 黑色戈個唔係應該企中間咩?
g89c44 + 1 精品文章
ben27649227 + 1 好好用
倉井影 + 20 原創內容

查看全部評分

回復

回復 7# anthony0222

打蛇口位比較易打中...
回復 支持 反對

回復 10# 莫菁兒

子彈爆頭?你話佢回血戈時?回血戈時打佢個雙口蛇頭
回復 支持 反對

回復 12# 莫菁兒

戈張係韓服官網圖
回復 支持 反對

回復 15# sealion2

死剩我一個...D隊友比個龍捲搞曬上去= =
回復 支持 反對

回復 5# ZoMble乂幻月

火箭,榴彈砲,火槍等特殊武器無效

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
血映雪 + 1 正解!

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 23# 血映雪

香港小朋友係咁,BEY
回復 支持 反對

回復 25# akira_a

無規定,只要打夠廿下就可以解除回血(個人經驗)
回復 支持 反對