打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 嘩,上次打炎鬼打左2個幾鍾////

用飞行系槍克炎魔
回復 支持 反對

片呢?
咁嘈落去無意思

同埋終極生死戰係限定活動,曾經配合埋大頭活動黎推出(好似係)

大頭的炎魔用隼雷的確較快,不過一般(凡指沒有任何特別活動)的情況,at4絕對比隼雷快

我唔明點解要用一啲極端例子黎推翻我,有咩意思

補充:大頭的炎魔只有頭部會有比at4更高的傷害輸出,其他部位仍是at4較強

換言之,打炎魔時隼雷根本不值一提
yikhei1 發表於 30-6-2013 01:03

片我冇拍  
你之前的回覆 在 #14 (見到有人回覆話用隼雷,我笑而不語)
                               (炎魔用隼雷打1下3k,想打到佛誕咩)

你呢句說話好明顯係取笑緊建議用隼雷打炎魔既人
而 #14前的回覆 其實並不多人建議用隼雷
我本身係指出隼雷同AT4暫時係最好

原因有不少
第一係你唔可以排除一個人有隼雷但冇AT4

第二就係既然之前生死戰用隼打炎魔效率都好高
咁就証明隼雷一樣可以有效殺死炎魔
但考慮當時係限時活動 BOSS同地形都唔會完全同原版一模一樣
咁的確不算一個有參考價值的例子
但係自己做不到都唔可以排除別人做不到
或者有人拿隼雷打炎魔可以槍槍打頭 你唔可以排除呢個可能性

第三 就係攻擊力並唔係一切 如果係洗稱團 場場快刷 咁當然唔需要顧慮其他因素
但當你觀察完樓主的回覆 好明顯 佢可能係新手
咁一個新手係好應該入街場實習一下 而唔係即刻入洗團稱投靠別人
入街場又會面對一個問題 就係可能10個有9個都係新手
咁新手團就基乎唔存在快刷呢兩個字
係呢個時候 我又想問下你 係冇隼雷的環境下有無試過係致命交會帶住9個新手打嬴?
首先 新手係汁槍都唔多識 只會用機械槍打王
而係呢個時候 因為唔存在(快刷)
所以打王你唔可以只係進攻 你需要一直協調 簡稱(過渡性打法)
原因就係 隻王受到一定傷害才會放分身 而不攻擊 他是不會放分身
換言之佢幾時放分身都係由玩家控制 而我為左要確保隻分身一出現就立即去死
係幾種情況下 我都唔會比佢放分身 (就係停止再攻擊隻BOSS)
1 我的血量過低時 2 有半數人以上死掉時 3 我的美金不足31000時
而且我只有900血 只要我一死 其他隊友肯定頂不到60秒
因此 過渡性打法一切都係為左團隊利益

而點解我要用呢個例子
就係隼雷同AT4係各自有優點
最明顯就係 AT4不開鏡任何情況下都100%命中 , 有大範圍攻擊
隼雷相對可以攻擊弱點 對大部份BOSS傷害較高 可打牆同唔需要換子彈  
但走狙命中會下降 加上沒有大範圍攻擊

同你講番打炎魔方面  隼雷係唔需要換子彈
因為隼雷可以射完就切槍走 咁對要不斷走位按e的炎魔地形都會有一定發揮空間
最重要係街場唔同快刷場
例如你見全部隊友 個個拎住at4掛住打王唔按e既
你都可以試下放棄at4用機動性更強的槍去負責包辦e位
咁其實少一支at4唔會慢太多 但唔按e就死快好多
回復 支持 反對

打炎魔用at4打最快呢個係事實
唔明重有D咩好討論
用at4打王一黎可以清屍又唔使慢慢描頭
走住黎打都冇問題
話用隼雷描頭打快D?
姐係每次行行下都要企係到慢慢描住隻王個頭黎打
就算唔使俾隻王打死,都俾D屍仔打死啦
對於禁e既問題..我覺得呢個根本就唔係咩大問題
就算你打緊王都唔見得你會禁唔到e
大不了你咪e完先換彈
或者簡單D放支炮落地下禁f2再買過
事實上我唔認為禁唔禁e對於整體既形勢會有太大既影響
當成場冇人有AT4+新手
贏輸都只係時間既問題
我個人認為禁e令到全場人lag機,搞到大家難描住隻王黎打
呢到都哂左D時間啦
其實隼雷同AT4機動性差唔多
搵幾個人拎AT4長守E位
一黎可以清屍,二黎又可以幫手禁制,效果一定比拎隼雷好

以上只係本人的分析,請勿認真
回復 支持 反對

打炎魔用AT4最好,一係BG-11~~
回復 支持 反對

打炎魔用at4打最快呢個係事實
唔明重有D咩好討論
用at4打王一黎可以清屍又唔使慢慢描頭
走住黎打都冇問題
...
ZoMble乂幻月 發表於 2-7-2013 17:55

我從未冇話過隼雷打炎魔會好過at4
最近距離我都係話曾用隼雷效率一樣快
你話唔按e影響不大 請拍一條片 打炎魔全程禁止按e 到時大家睇完再定論

加上又由頭尾我只係叫人唔好以自己的技術水平去排除別人的可能性
限制別人跟哂自己認為係最好果一套根本無意義

9個人拎住at4狂洗的話 到時重有無多餘的屍比自己洗at4都成問題
隊友同隊友爭食都唔係一個好現象
不斷變化亦唔係壞事
回復 支持 反對

忍唔住要log in笑下
我都真係笑而不語
隼雷?
你不如答我mp5 啦
最勁係d老手,nk長老都答隼雷
回復 支持 反對

聽講遲D有新武裝 系統名叫watercannon(水柱巨砲),用黎打炎魔一流
yinkamman 發表於 26-6-2013 09:25

我都有水柱巨砲
回復 支持 反對