查看: 25342|回復: 85
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] (分享貼)轉戰國服八個月---全4逍遙成長之路(18樓已補裝圖)

本人已經轉戰國服八個月 並且一直堅持住打造4石逍遙
(超級網通  獨步江湖)
現在超過20位港人  成功打造已上石既號  或者成功收號
我地一班港人打架一集人  聲勢可比區內既中等家族/幫會勢力

廢話唔講咁多  入正題
   以下2張屬性圖  係本人去國服第1個月既屬性

容許我多講  心態真係好重要
如果你想玩國服  你放唔低自己港服既身份   你好難踏出第一步
本人玩國服  係將自己完完全全當做一個天龍新手
從新去透過新手任務等等  去細味番天龍依隻遊戲

好記得 我玩左1星期就入左第一張點
換頭像...換面型...換髮型...換髮色...買件30日時裝...(一張點無左一半)
之后個一半就係搵人帶升  2千元寶左右 45級--->88級

個陣升到88級后(約玩了1個月)
買左一身垃圾自制  
每件防裝打一粒4紅寶
每件攻裝打一粒4火攻同3冥晶
咁就開始80組副本生崖
以我粉紅清風個一身數值  80組副本乜都有人組(圖2)

第一個月---決心轉戰國服!!

回復

玩到第2個月 日日上線就係副本生活
個陣慢慢開始上4石 因為想攻擊力高D  
所以就先將攻裝上好4石
個陣隻人既屬攻 係國服既80組之間 已經可以稱為暴力打手
好多人都想同我一齊刷80組既副本  並識到好多FD
佢地知我係香港人  都唔會話岐視 反而好有善

第二個月---開始融入國服  搵到自己存在感

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
蘭鈴 + 50

查看全部評分

回復 支持 反對

玩到第三 第四個月
個陣我係80組已經係數一數二既存在 全4逍遙
其實一開始我係想卡88級  所以一直換裝備 上好曬全4
個陣80組有一隻逍遙   叫寒冰
佢同我一樣都係全4石  所以大家有個競爭 想扲80組狀元
由初期我完全唔夠佢打  去到慢慢55波  去到最尾我終於贏到佢
因為佢裝唔夠我令  數值唔夠我高
但由於佢日夜西掛  所以修煉好高 強控我成8秒以上
我贏佢都係因為放大技能

第三 第四個月---80組誰與爭鋒

回復 支持 反對

玩到第5個月
個陣其實已經完完全全融入曬國服
日日有時間就上線  除左一班港人兄弟
仲有好多國服朋友
因為好多港人兄弟都升曬90 而且卡80組無進階
唔好講打架  連刷副本都放唔到大  個陣真係好郁悶
所以最尾決定升上90 並學進階放大
但令我無言既係  頭5重放大 同無學進階基本無分別
所以升左90初期 其實真係好混吉...

第五個月---進階逍遙之放不大

回復 支持 反對

留多左一個帖  下面繼續
回復 支持 反對

玩到第6 第7個月
終於開始我國服第一次用掛
個陣見到身邊既港人兄弟日日掛機
我由最初既猶豫(因為怕用掛被封號)
去到最尾 經驗戰勝左猶豫
決定買個掛 並開始每日6500怪

第六 第7個月---閉關修煉 日夜西掛

回復 支持 反對

去到今個月  即係本人轉戰國服8個月
我一直堅持住全4石 想打造一隻令自己自豪既4石逍遙
而我亦一直KEEP依個信念
即使有好多港人上左5石 或者收左54石號
但我仍然堅持住自己既目標---打造極品全4逍遙
因為天龍 唔係盲目去同人地比較
而係不斷超越自己!!
只要你有心 你都可以玩得好好

第八個月---承蒙時光不棄

回復 支持 反對

勁WO  35M血逍遙
回復 支持 反對

好勁...可以睇下裝備圖嗎?
回復 支持 反對

反而想知點整 4石 35M血 (國服真元無石加成)
回復 支持 反對