查看: 20693|回復: 43
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 雜談

你咁樣講野肯定我第一個插你啦
------------------------------------------
做版主果陣,我當然稱唔上熱心。只係當時覺得做版主有啲野玩下同有小小自豪感姐
俾我而家唔會拿屎上身
其實每個做版主嘅,都熱愛過天龍。
至於熱唔熱心,咁耐之前我都唔記得自己做過啲咩。
不過果陣咁Q細個,乜野都唔識,將遊戲同呢啲野睇得太過認真。
我都唔知自己講緊咩,不過見到我個名出現過喺你張帖咁多次,我點都要回應下。------------------------------------------
其實唔單止天龍版,根本成個樂古啲版主都係無從入手,睇下四年前嘅聊廣同而家嘅聊廣就知
其實樂古嘅人好多都係因為喜愛一隻ONLINE GAME 而喺樂古創建帳號嚟討論同睇野。
我都係一樣,但係而家資訊科技更加發達,ONLINE GAME 模式又稍微改變。
CSOL,巨商,SD 同 天龍我記得係樂古當時嘅人流榜首。(雖然而家都好似係)
無奈玩同類型嘅遊戲點都係會悶,同代理商嘅無能。
種種原因下,就令到玩家流失。
直到而家興起手機遊戲,同英雄聯盟,DOTA 之類嘅遊戲。
佢地有自己官方嘅討論區,攻略網站。
至於手機遊戲嘅討論區,其他論壇已經做得比我地好好多。
再講,樂古嘅手機版好似整咗一排又冇咗回事。
其實我認為,對於老玩家或會員,係會明白同睇到樂古嘅變化。
至於樂古嘅新血(我定義係1字頭果啲),已經係唔會理解到幾年前樂古嘅興旺
以前嘅樂古天龍版,係一個遊戲額外嘅地方。俾唔同服,唔同嘅玩家一齊討論同認識嘅地方。
以我本人為例,我喺樂古認識到幾個南服嘅朋友,再玩南服,而家仲變埋朋友。返香港果陣有空都會見面。
但係而家樂古就變咗兩邊幫會發黑材料同罵戰嘅地方。
雖然話以前呢啲帖係俾我地版主搞掂咗,但係因為果陣人流的確係太多,過火嘅帖係唔需要同無必要存在。
而家唔同,淨返嘅就係呢啲人,其實可能我地要慶幸仲有呢啲人去維持天龍版嘅"生氣"。
---------------------------------------------
我同你對樂古都有一種說不出的感情,好好留在記憶裡吧~
回復 支持 反對

我係由天龍1玩到天龍2就冇玩(大慨係2008年到2012年吧),天龍陪我渡過左初中時期
最懷念唔係整勁隻人,而係識 ...
tomy09 發表於 14-1-2015 16:07

你係南SER 雞仔二世嘛.. 之前同小津佢地玩識架嘛

當然記得...   我記得一個影像就係打果隻唔知咩木桶伯
回復 支持 反對

我都係...係留言果陣重要望真D有冇打到粗口落去^^
ben1d25c 發表於 18-1-2015 11:25

其實對於圖粗呢個版規,我以前都覺得會員們有啲慘

有時有啲人分享野,就係因為頻入面有條random 人講咗粗口就要俾人扣分 。

不過當時版主們都認為呢啲做法係有需要,加上當時流行嚴格執行版規。

所以就..
回復 支持 反對

點得出嘅人名都識,睇黎變左老屎忽
fongkapan 發表於 21-1-2015 17:06

尼路哥 , 南SER有邊個唔識你呀
回復 支持 反對

往事不堪回首囉
fongkapan 發表於 22-1-2015 15:15

每個人都有呢啲時候... 呢啲將會變咗你美好嘅回憶
回復 支持 反對