查看: 11014|回復: 107
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [分享] 韓版天翼申請及下載方法 27/10 更新下載link

關閉 [複製鏈接]
韓版天翼申請及下載方法(附圖) by msvsdark(機獸)

韓版係唔收錢,but染色劑同寵物要錢買

玩時要用AppLocale,譯成韓文..不然就會出現一堆爛字

申請時會出現AhnLab要你安裝的,先裝下,
申請完到IE 上的"附加元件"停用它,然後到"新增移除"那裡刪除,
最後刪除Program Files 裡的AhnLab file便可

1..   首先進入以下網址登記NEXON id
https://www.nexon.com/KR/Page/NXSecure.aspx?URL=Login/Register

名稱要打韓文....(隨便你打幾個字)

身份證產生器
填入年月日同一d數字便可......年 好似一定要填88....

輸入正確的話會落下幅圖,如果落唔到就要不斷咁試,不斷轉下個五位數
唔正確的話會彈個野出黎,原因可能是:
1.名稱有人用左或  不是用韓文輸入
1.身份證有人用左,或輸入格式錯誤

進入後點兩個制,按最下確定提交

進入輸入資料一頁

遇到唔識打的字按F5再來吧

完成畫面

2...申請遊戲id
http://tales.nexon.com/tales2/page/Gnx.aspx?URL=Home/Index

登入剛剛申請的id          = =圖太大點下看全圖
個網更新左d野,不過格式差唔多

遊戲下載
http://nexonwww.nefficient.co.kr/nexonwww/TW/TW_Setup390.exe

由kanhk提供

*版權所有,翻版不究 XD
以上轉貼許可,必須全文轉貼

如果你地真係申請唔到,但係又好想玩就用呢個id申la   (後補:1個NEXON id 最多申請20個人)
(咁多人用同一個id申請,唔知會唔會俾人刪ac,後果自負=w=)

id  : TWshare2
pw: TWshare2

[ Last edited by msvsdark on 2006-8-6 at 08:09 AM ]

回復

由於韓國人搶怪程度跟外掛一樣
so 我post 這個方法出來
希望愛玩天翼的人在這建立一個沒有人搶怪的地方(幫忙搶怪XD)

韓國天翼是不會lag(除晚上,深夜不計)

如有問題請連圖發問

這post 應該頂置 ><    積分最少加幾百分啦XD

[ Last edited by msvsdark on 2006-6-19 at 10:29 PM ]
回復 支持 反對

都開唔到 a/c 要個確認碼
仲有 有無詳細d既教學?
回復 支持 反對

可唔可以幫我申請ac 得既話申請完pm我 唔該
我打岩哂d野同驗證碼 最後送出果陣 佢彈個視窗出黎 一堆韓文中間有ip兩個字 唔知係唔係禁左ip
我好想玩呀
回復 支持 反對

Originally posted by cheapwai at 2006-6-19 18:04:
都開唔到 a/c 要個確認碼
仲有 有無詳細d既教學?

已經很詳細了,我邊打個post,邊申請個新a/c都得嫁,

[ Last edited by msvsdark on 2006-6-19 at 10:27 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by yau627 at 2006-6-19 21:58:
可唔可以幫我申請ac 得既話申請完pm我 唔該
我打岩哂d野同驗證碼 最後送出果陣 佢彈個視窗出黎 一堆韓文中間有ip兩個字 唔知係唔係禁左ip
我好想玩呀

麻煩copy個圖睇下
回復 支持 反對

基本上都完成…驗證碼我打左幾分鐘都完成
可惜…佢彈左個咩XXXXXIDXXXXX出黎
X=韓文
你要唔要相?
回復 支持 反對

好耐冇玩, 而家有d想玩下添, 不過d任務唔知點做, 點算好, d技又唔知點+(睇唔明d韓文)
回復 支持 反對

我按確定佢彈左呢舊野出黎…
回復 支持 反對

我識喇…原來係email...sor,,
回復 支持 反對