查看: 11798|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 9月玩咩活動好...?

garie 該用戶已被刪除
回復

中秋wo.....整個曼波兔既活動啦@@v嘻嘻OR暴走兔都得既隻野既lv重要隨機最好最低有30lv-70lv...寶就梗係貴野好啦.....大量月兔隨時係天堂既大陸版圖....玩家要開始獵兔行動∼∼∼呵呵∼∼

[ Last edited by 哎唷∼亞恩 on 2006-8-2 at 12:33 AM ]
回復 支持 反對

你係天堂gm?=.=
回復 支持 反對

Originally posted by beeno at 2006-8-1 21:00:
你係天堂gm?=.=

Garie係官方人員..
你有提議嗎
回復 支持 反對

變身日啦~我升黎升去都係49lv-.-
顧下新手好~
再唔係就整個曼波兔既活動
回復 支持 反對

我諗…....
好玩既…....好難…因為有時要用既技術太廣先整到d 正野…

例如我地可以玩猜燈謎…...打任何怪會隨機(大機會)掉落呢個問題紙…
(可以係天堂常識掛…...
例: 說話島上找誰能學會初級魔法呢?)
帶相對既問題紙去搵與答案相關既npc 就可以獲得呢個回報…
(例: 吉倫)

答案可以係妖森…可以係銀騎村…又可以係奇岩…海音等等…
只要搵番相關人物就能夠拎到回報…(隨機性…8150,81500,815000蚊不等....亦有很低機會拿到武防,…極少機會拿到祝防武…...等.....其實個人希望獎品可以多元化d…由魔法書,妖精學魔既水晶…至到武器,防具等)

不過可能會曬技術人員一番頭腦去諗呢個活動…..=v=...

其實可以既…又或者可以搞抽獎活動…
每條村都有呢隻npc…...打怪會有機會得到抽獎紙一張…
然後將呢d 抽獎紙拎去搵個npc 抽獎…
有極少機會得到垃圾物品(如翡翠藥水…回家卷軸…歐西斯環甲等=_=)
有大機會得到可以接受的物品(8150,81500蚊…濃縮白水20~100枝…高綠20~100枝…濃橙/橙50~100枝.....白武卷,白防卷,普通武士刀,祝福武士刀,十字弓等…=.=")
有極少機會得到稀有物品(815,000蚊,8,150,000蚊…魂轉d 水晶…祝防卷,祝武卷,超高級魔法書(究極光裂術…=.=XDD)…瑟魯基之劍…祝福瑟魯基之劍,解遺忘武器果d 卷軸…甚至係解左既遺忘武器=.="...)

搞到d 錢大機會有成8150,81500 蚊既原因係…而家d 玩家大多都玩到50幾lvl 或以上=.=
你比815 或者85 蚊根本滿足唔到佢=.=…
稀有物品對呢d 玩家黎講先至有d 滿足感…=.=…錢都未必滿足到佢…XD
如果你d 稀有物品都只係白防白武…....d 玩家真係唔劈死你都唔得=.=…XD

仲有一個可能搞到既活動係…......
捉bot 大賽….....係活動期間只要發現bot…就將佢既角色名稱甚至係組織,寫信話比gm(或去搵某某npc=.=)
工作人員一經較對…就將bot account 一網打盡…然後比番相對報酬=.=(起碼都要有上面既可以接受物品/稀有物品)

不過所謂將bot account 一網打盡係永久鎖死佢既ip…呢d 害群之馬應該鎖死哂ip…...以後都冇得用bot…....
如果淨係殺account…佢地只要開新帳號就可以重新黎過…
如果以工作人員一貫鎖account 十幾廿日既方法…佢地途中開新帳號繼續用bot…到鎖account 限期後一樣可以繼續…根本係治標唔治本…
所以永久鎖ip 比較有效而且能令玩家對天堂重拾信心….....一小步既努力就可以換黎一大步既收成…
我相信天堂有不少舊玩家仍想重玩…只係因為bot 太多…根本冇地方可以賺錢…....升級…試問邊有人重玩天堂=.=…

另外小弟發現一個有bot 軍團…....(冇認錯既話…)
ID 係長江1號至到長江32號不等(唔記得係中國數目字定阿拉伯數目字)
可能會繼續開落去…
佢開左32個人(冇估計錯…我見過既係5號,25號同32號…=.=)
希望天堂正視bot 問題=v=

[ Last edited by 天涯 on 2006-8-1 at 10:59 PM ]
回復 支持 反對

快d決定改版日期先算啦=.=
回復 支持 反對

寶箱活動啦 天堂任何地方都有機會隨機出現寶箱 開左有野拎就ok
防武卷個d呀~.~
不過機會率就...ng g la
回復 支持 反對

捉b大活動~
回復 支持 反對

活動,,所有玩家免費任玩-3-"
因為我好耐冇玩  想試返@@"
回復 支持 反對