打印 上一主題 下一主題
收起左側

打仗,世界大戰(網上連線玩的)

頭像被屏蔽
死左幾千冰呀><
快d幫呀
就俾人打死- -

[ Last edited by FBI on 2006-9-24 at 01:26 PM ]
回復 支持 反對

= =
對方國家正處於戰爭中,您的運輸機機長不敢開過去... 請嘗試再以後
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
Originally posted by eac094800 at 2006-9-24 13:27:
= =
對方國家正處於戰爭中,您的運輸機機長不敢開過去... 請嘗試再以後

你有幾多冰呀
如果你有軍艦就打佢啦
因為佢冇海- -
回復 支持 反對

打佢唔到,差太遠,我太多兵掛,一係咁,我比d兵你,你比你id我
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
Originally posted by 威威 at 2006-9-24 13:30:
打佢唔到,差太遠,我太多兵掛,一係咁,我比d兵你,你比你id我

下- -
你打佢唔到@@??
我打緊好似俾唔到冰
回復 支持 反對

隊: 64,909  軍艦: 0  
坦克: 7,682  潛水艇: 0  
火砲: 13,344  彈道飛彈: 0  
反空飛彈: 345  間諜: 0  
戰鬥機: 4  衛星: 106  
直昇機: 322  SDI飛彈: 0  
平民工廠: 22  軍事工廠: 1

打唔到
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
Originally posted by 威威 at 2006-9-24 13:37:
隊: 64,909  軍艦: 0  
坦克: 7,682  潛水艇: 0  
火砲: 13,344  彈道飛彈: 0  
反空飛彈: 345  間諜: 0  
戰鬥機: 4  衛星: 106  
直昇機: 322  SDI飛彈: 0  
平民工廠: 22  軍事工廠: 1

打唔到

你可唔可以睇下佢有幾多冰呀><
用衛星睇下
回復 支持 反對

我都打唔到- -差太多了...
有無人可以教我點先可以會有多d土地...成日唔夠用><!
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
Originally posted by [H]jackson193 at 2006-9-24 13:41:
我都打唔到- -差太多了...
有無人可以教我點先可以會有多d土地...成日唔夠用><!

依家我認輸先
你地依家俾冰我
我再攻佢
回復 支持 反對

大家有興趣可以入HKland及HKlandx2 ,或可結盟...請在game內pm North_Point國家ID: 231647

小攻略:
1. 軍力分佈, Total Power
要生存, 你的軍力一定要分佈得很好
到目前為止, 最好的軍力分佈是:
20% tanks, 20% jets, 20% subs, 30% SDI, 5% anti-air 5% industry
就是說, 如果你有 1B 的 TP, 你的tanks的 power就要有 200M

不要那麼抽象, 就直接用軍火的數量來表達
也就是, 如果你有 1B 的 TP, 你要有:
200K tanks, 13.3K jets, 4.4K subs, 4.3K SDI, 33.3K anti-air 和 50M 的 industry

如此類推, 2B TP 要有:
400K tanks, 26.6K jets, 8.8K subs, 8.6K SDI, 66.6K anti-air 和 100M 的 industry

當然, 這要和你的 technology 做成一個好的比例,
如果你tanks的 tech比 subs高很多, 那你大可賣些tanks, 買入多一些 subs

Industry要高, 但 TP要低
這樣一來你, 被人打/打人的時候能高速地回復

----

to be continued
回復 支持 反對