查看: 52678|回復: 11
收起左側

[綜合討論] 新ser出招次序攻略~快d來睇啦

關閉 [複製鏈接]
台灣免費ser已經出左新既出招排列順序
http://fairyland.lager.com.tw/other-thing/page.htm
呢個排列方法收費ser唔跟
有d可能會唔明
到底d排位係點計既
岩岩係台灣ser電台問左人
---------------------------------
每1招都有個敏既改變數值,有正有負
係+100~-100之間
第1招係+100
最後(21)係-100

1)+100      6)+50      11)+0      16)-50     21)-100 ←敏既改變數值
2)+90        7)+40      12)-10     17)-60     ↑排位
3)+80        8)+30      13)-20     18)-70
4)+70        9)+20      14)-30     19)-80
5)+60        10)+10    15)-40      20)-90

例子1:
1)有個50基敏既戰士出衝鋒,敏會變左150
2)有個200基敏既暗c出黑爆,敏會變左100
咁即係話戰士會快過暗c出招

例子2:
跟上面個例子
如果怪係130敏~無論佢出咩招
都係:慢過戰士,快過暗c
即係保持原本既出招方法(只係怪)

以下係我未上電台問之前既有問題
1)到底敏仲有無影響出招次序??
2)咁即係敏既重要性已經大大降低??
3)如果普通攻擊要點計??
4)捉寵出石又無寫個順序??
5)如果食藥又點??個順序係??
請各位有玩台灣ser/已經知道既玩家幫幫我
e+苦惱緊加唔加敏 希望各位能解決我既問題

係呢到~我自問自答吧- -
1)敏既影響仲有~~~
2)而且重要性仲變大左,唔係既,
   我真係想睇1個100敏既暗c出黑爆會慢過1lv怪- -
3~5)出石/普天/食藥都係計基敏

ps:呢個post從問題post,變左攻略post啦~~哈哈
ps:以上資料都係我問台灣玩家的,唔係官網的公告,所以係有可能錯
請多多指教

板主如果覺得有用,可以加精華~希望中

回復

呢度多數係hk版..
你去遊基問下人仲好啦..
係hk版問台版既野 囧
回復 支持 反對

敏重可以加下命中吧...

大劍威力加強了...
回復 支持 反對

我諗平時練功出手順序都係睇敏
所以敏高過怪小小就得...
注意~係我諗...
回復 支持 反對

劍戰好多招都排好前
搞到我又想開番隻

咁一隻全力劍出風動分分秒到全敏斧戰喎-0-
回復 支持 反對

嘩 唔係掛 咁之前加左敏既人咪好慘..
回復 支持 反對

嘩頭10個都係戰士禁既
其他仲洗玩?
回復 支持 反對

如果二個出同一招禁點.....係唔係計敏= =
回復 支持 反對

大家同敏出招先咁計ja?
回復 支持 反對

~~~~

我猜想是在平時戰鬥而組隊的時候,隊員出招時會這樣排。但在平時普攻或個人戰鬥會按敏來計算,但也有些幻獸的技能會出先,如裝死.....波之舞......(也不是每個幻獸也會吧= =)
只是那些想在隊伍
回復 支持 反對