查看: 32821|回復: 55
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 『天翼之鍊』樂古公會 - 會名大務集 (初選) 希望各位齊齊享應

關閉 [複製鏈接]
XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD"
========『天翼之鍊』樂古公會 - 會名大務集 (初選) 希望各位齊齊享應=========

天翼就開了"

遲下會開樂古的公會

旦我太笨,諗唔到好的名字~

所以想大家一起諗下!!

會名:
含意:

為方便觀看,
請勿發表非會名的貼子!!
謝謝合作@_@

須知事項:
*現在只是初選階段!!
*現在先選定一些較好的,遲一些就會發起投票,由會員一起選出最合適的會名!!
*入選者不得作出投票,犯者入選資格會被取消及扣40分
*會名不能含有色情成份!!

XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD"

*注:現在只是(初選)
      入選者會加30分,
      日後被選用為正式會名者會加200分

XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD"

回復

會名:n古樂園"
含意:n is nakuz!
       古係樂古..
       樂係快樂
       園係係樂古的樂園入面^^
成個名姐係樂古^^
我自己到會開公會....
專收pk打手....最好小麥,小愛,小波
新手也開不過會遲d先收!

波波:你開公會??

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
┴波波池┐ + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

會名: Newbie
含意:我相信各位都會長玩 ! 天翼是我們的家 ! 我們需要的是支持天翼的人 !
當然我地既目標係最強既公會
冇第1,都要第2 [妄想..ccc] 有時好多勁公會名無特別意思..XD
Newbie 這個名 !    夠易記,夠特別,夠簡單,夠型 ! 而 NEWBIE 既
英文解釋係新手 ! 咁我地樂古既會緊係唔會係新手 !  而係相反 !
我地要同人講 !  "我地係新手 "

回呀政 : 波波話 會開1~3個會 @@"
我地3個開都無所謂 : D

評分

┴波波池┐ + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

會名:樂古迷夢團
含意樂古)係指樂在樂古中
        (迷)係指我地一班守候天翼會重返既天翼迷
          (夢)係指我地唔會忘記天翼開心似夢既記億
           (團)當然係一班唔會放棄天翼既團友同志們
ps:自己覺得個名幾順口"所以就提意..
    同埋我希望樂古既公會可以唔分高lv
    定低lv-0-"只要成日上線"都要一視同仁

評分

┴波波池┐ + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

我一定會玩返!!!!!!!
十卜+1

評分

參與人數 1樂點 -20 收起 理由
┴波波池┐ -20 我對這次活動是十分認真的 請不要亂說 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

會名:天翼之守護

評分

┴波波池┐ + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 [十五歲]呀政 於 2007-4-23 23:20 發表
會名:n古樂園"
含意:n is nakuz!
       古係樂古..
       樂係快樂
       園係係樂古的樂園入面^^
成個名姐係樂古^^
我自己到會開公會....
專收pk打手....最好小麥,小愛,小波
新手也開不過會遲d先收 ...

政仔,我又玩天翼啦,我玩小麥丫~~一唔一齊

我又改名先~~~
會名:樂古Nakuz天翼
含意:樂古=我地呢個論壇
       Nakuz=樂古英文名
       天翼=隻game名
我最主要都係想搵人一齊升lv,打下死靈森林升lv~~~

評分

┴波波池┐ + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

會名:符文樂樂古
含意:以天翼之鍊原著小說符文之子為名+屬於樂古會員既公會
         讓更多玩家知道天翼之鍊既故事,更希望各會員可以係呢隻game樂在其中

評分

┴波波池┐ + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

名字:樂古之鏈
含意:應天翼之鏈而改的

評分

┴波波池┐ + 10

查看全部評分

回復 支持 反對