查看: 67564|回復: 113
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 『天翼之鍊』樂古公會 - 會名選拔活動結束

關閉 [複製鏈接]
==============[活動]『天翼之鍊』樂古公會 - 會名選拔決賽==============
經過一輪初選,進入決賽的人分別有5個
希望會員踴躍投票!!
齊齊響應是次活動,
面且今次活動禮物豐富
最後票數最多的還會成為本壇公會的會名

第一名:160分
第二名:80分
第三名:40分

初選-務集:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=2902130&extra=page%3D2

須知事項:
入選者包括:我係日月 ,fung006 ,唔知叫咩名好呢 ,雪山肥牛 ,術鏡
*入選者不得作出投票,犯者入選資格會被取消及扣40分
*入選者須在本貼內回覆,才可獲得加分
*為了公平起見,一人一票,以免有人惡意破壞
*當票數最快到達45者,活動就會結束!
(如果在5月22日前,票數都不能超過,那麼入選者會各人獲加40以作鼓勵)

============================================
會名: Newbie
含意:我相信各位都會長玩 ! 天翼是我們的家 ! 我們需要的是支持天翼的人 !
       當然我地既目標係最強既公會
       冇第1,都要第2 [妄想..ccc] 有時好多勁公會名無特別意思..XD
       Newbie 這個名 !    夠易記,夠特別,夠簡單,夠型 ! 而 NEWBIE 既
       英文解釋係新手 ! 咁我地樂古既會緊係唔會係新手 !  而係相反 !
       我地要同人講 !  "我地係新手 "
============================================
會名:天悅之城
含意:代表天翼,看見本公會就等同看見喜悅
       城代表我地鍾情天翼既人數不能忽視
       同時代表大,廣泛,一個人選公會都想搵個多人的
       我地係鍾情於天翼之中最喜悅的一群

=====================================================================
會名:流億聖堂
含意:回憶 流失左天翼既野=3=

=====================================================================
會名: 翼語寄情
含意: 我們現在聚了一起,已經是一種緣份,當開了公會加入後,是一種緣份來,所以我們要好好珍惜我們的大家庭內的一點一滴的事物和時間
        當開了屬於我們的大家庭後,有開心/唔開心的事都可以寄託在大家庭上分享一下,我們樂意在你分享下提供意見和解答,令到大家加入後都有種歸屬感和寄託情懷
        有了屬於我們的大家庭,大家就是大家庭內的一份子,大家應樂意幫助別人,遇到不明之處,我們應幫助大家提供解決問題,無分彼此,有如無國界醫生這樣不求利益,樂於助人的精神
        大家庭內大家應互相幫忙,尊重別人更要尊重自己,和睦相處,不要做有損大家庭內的聲譽,這是才能達到和諧的公會做個和睦相處,不搞事,不騙人,尊重他人,不借公會上的名聲作出有損公會的事,這樣才得到別人的尊重,認同和肯定
     任何人做出有損公會的聲譽,必定不歡迎你的加入,任何都一視同人辦理
     如果入到家庭內只顧自己的利益,不顧別人的感受,做個搞事的份子,請你不要加入,我們不歡迎這樣的人加入
     希望入到大家庭後,大家可以相親相愛,不歧視鄰近地區的人,做個尊重他人同一個有文化修養的人,這樣這個公會必有你的歸屬感
     有了這樣的感情,情懷的寄託,這樣公會才會有生氣吧

會名:萬樹間
含意:我地呢個會就好似一個有萬棵樹既空間,我地每位會員都係呢度既其中一棵樹。樹幹代表玩家,樹根代表我地植根於此(香港或者天翼),樹葉同樹枝代表我地既一點一滴(生活或者天翼之中)。 每棵樹都要灌溉(玩天翼既回憶)先可以健康成長,而呢d灌溉就要靠每一位玩家都互相禮讓得番黎喇。樹根代表我地每位都對天翼有深感情,到左根深締固既狀況,而且會越生越深。樹幹係本體,佢負責運送從根深締固 對天翼既感情中,抽取最珍貴既一刻,送上樹枝樹葉,令回憶開枝散葉。而花同果就代表我地係天翼已經有一段時間,開花結果。雖然花會謝,結會壞,葉會枯,我地可能忘記左部份珍貴一刻,不過佢掉落左泥土後,會成為養份,我地更加努力尋找快樂點滴,重新灌上樹上。 我希望呢個萬樹間可以越黎越多樹(玩家),一齊建立呢個空間,世界獨一既地方。

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

注:由於本人的大意,沒有詳細列明須知事項
      導致入選者誤投自己一票
      所以現在都不會對入選者作懲罰

單選投票, 共有 131 人參與投票

投票已經結束

36.64% (48)
6.87% (9)
13.74% (18)
32.06% (42)
10.69% (14)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

SUP翼語寄情 -V-'.. 幾好聽牙個名..
回復

冇個好-_-(物插xdd)
==========
如果得呢d撰..我撰Newbie
回復

回復 #3 likes 的帖子

同意+1

英文型d=.=
回復

Newbie
夠順口 同有意思
回復

xDDDDDD留上2位(同志喎)XDD
回復

唔記得左參加-.-..
我有個名都唔錯 命運之勇者
天翼的15個人物都係被命運的鎖鏈緊緊交織在一起... 佢地有如命運的勇者一樣
天翼本來在中國 香港 台灣已經被命運所摧殘 但佢沒有因此而放棄
在不久之後就會復活

天悅之城都好好ar

回復

十卜萬樹間
會意心詳,唔係太有鬥爭性,正!
回復

原帖由 添. 於 2007-5-3 21:23 發表
SUP翼語寄情 -V-'.. 幾好聽牙個名..

喔喔多謝喔,其實我仲有幾個名諗左出黎...但係呢個最順口一點;P

評分

參與人數 1樂點 +190 收起 理由
┴波波池┐ + 190 第一

查看全部評分

回復

波波你扣番我一票 =.=""
我唔小心投左>w< 忘記了不可以投....
多謝你地支持我個名 >W<

評分

參與人數 1樂點 +110 收起 理由
┴波波池┐ + 110 第二

查看全部評分

回復