打印 上一主題 下一主題
收起左側

2012世界末日已證實[]

如果係真!!人類只有集體移民到其他星球!!!
回復 支持 反對

原帖由 cheng786 於 22-3-2008 07:51 PM 發表
如果係真!!人類只有集體移民到其他星球!!!

有想過的
但現時沒有一個適合人類居住的環境
最理想的都是月球
回復 支持 反對

要知道我地人類並唔係孤獨既一群。事實上我地唔上生活係我地自己既世界,只係察覺到呢點既人唔多,可能現實既表象影響力太大,令到我地睇唔到表象內既東西。我鼓勵大家觀察事物既時候可以超越佢短暫既一面,即表象/顯象。如果可以做到呢一點,我地會睇到更多野,世界會更豐富。牛頓發現地心吸力都係因為佢睇到既唔止一個物體跌落去咁簡單。
而為2012做準備既人一早開始左,只係往後既日子會愈黎愈多。
如果大家當瑪雅人既預言係指地球以滅亡既方式結束既話,係30年前可能成立。因為如果個時冇做到任何改變既話,地球會係2012年12月果日整個被拋出本身既軌道而爆炸。
但係大家要知道滅亡係對地球,對人類既學習係冇意思。任何人都唔想中斷生命既學習。包括高次元果班存在體。中斷並唔會有好處。反而改變,學習先係重要。
我地本身靈既提升對地球係起關鍵作用。呢一點係以後科學會慢慢研究。如果我地冇做好準備,我地係生存唔到,地球都提升唔到。因為黎緊果一次既光子帶只容許3D以上既星球存在。
因為某一班存在體改變左一d地球既設定,地球網格磁場既設定。所以地球唔會被拋出軌道,只係幾日既冰凍,冇陽光,地震,海潚而已。而我地人類都唔係第一次經歷呢d地理上既改變。
要知道學習唔可以停,如果因為咁而中斷係無意義同唔值得。
改變左之後既地球,新文明會慢慢建立起黎,到時要學習既課題,睇既野會豐富過而家好多好多,係一個好美麗既世界。空氣會清新晒,氣溫會舒服好多。而科技同知識都會去到另一個新既層次。
而一d仍然未完成,突破到舊課題,舊思想,觀念既人,只會去到另一個3D星球再學習,唔會再係地球學習。
大家都有權選擇,選擇你認為最好,對你既生命有益既就得。因為呢個係你既學習,生命既學習。
3D以上既星球係唔容許有半醒既人。如果我地仍然好想得到物質享受,咁就證明我地仲要係3D星球上花多d時間學習。直到了解,突破為止。
一個開悟既人可以帶領到14萬4千人既意識轉化。轉化到一個更開明,成熟既思想體系。為左唔想放棄每一個地球人,適當數量既開悟人士係需要既。佢地會幫一d仍被舊思想控制既人提升意識。成功既話,所有人都可以順利過到,建立新文明。
係呢方面作出幫助既人唔只佢地。好多範疇既人都努力緊。而且打後幾年會多好多。
風水佬呃你十年八年,而傳媒,政府就可以呃足人幾世。希望大家睇野既角度同想法可以闊d。唔好下下比傳媒同政府機關侵蝕我地既思想。
以上既野你可以當我癈話咁講,只要你得到你想要既野就得。
繼續學習係人類既前路。
回復 支持 反對

原帖由 守衛~朗 於 22-3-2008 21:04 發表

有想過的
但現時沒有一個適合人類居住的環境
最理想的都是月球

去月球冇水有無空氣,地方有細夠俾邊個住,
要去就緊係去火星/土星環上邊其中一個衛星(唔記得左叫咩名)<-----喱2都係現時最有機會俾人類居住的地方!!
回復 支持 反對

原帖由 billytsang 於 22-3-2008 14:57 發表
2012要普選a_a

2012要普選<<<<<<<<<,,講得好haha"
回復 支持 反對

地球每隔3740年就會被毀滅一次,而地球生命在過去已曾被毀滅四次.換言之,現代人類應已是地球第五代子孫了.
咁果d[藍田人]北京周口店果d咩咩人..
生活係70万年前...
佢又話3740年會毀滅一次.咁點解果d人既骨頭會係到@@??
回復 支持 反對

又話預測世界末日的毀滅方式是...人類自殺...剩下的人自相殘殺
又話一個火石完場

有矛盾唔可信[[onion_42]]

有d想睇番前一個世界末日既流言

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
守衛~朗 + 2 感謝回報

查看全部評分

回復 支持 反對

好彩2012岩岩好18歲! 可以做果d野:lol
做埋先死

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
守衛~朗 -2 補回

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 凍檸水OO 於 31-3-2008 18:52 發表
好彩2012岩岩好18歲! 可以做果d野:lol
做埋先死

2012"你唔俾佢1月1號就未世a_a"

評分

守衛~朗 -2 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 to123ko123 於 31-3-2008 18:56 發表

2012"你唔俾佢1月1號就未世a_a"

唔制

我為左做呢樣野計左十幾次架喇

計下我2012係咪真係18歲:lol

係咪好無聊 囧

評分

守衛~朗 -2 呃Post/無意義內容

查看全部評分

回復 支持 反對