查看: 9157|回復: 14
收起左側

2012的未日....會發生?!

我認為2012唔一定會發生未日...
因為冇咩野可以令到未日咁嚴重...
預言係未必會發生既..
因為點都好..命運係 係自己手中..
你每一件事都係自己決定唔係由命運決定..
如果現家自己未做好...係到等運到...
2012年就發生定...唔通我地係改變唔到d咩?!
就算地球冇垃圾..冇溫室效應等等都係未日..
冇可能...只要每個人都安守保份..
1012未日就一定唔會發生....

評分

參與人數 1樂點 +1 收起 理由
守衛~朗 + 1 原創內容

查看全部評分

回復

天有不測之風雲 人有十時之手緊

你打錯了,不是1012 是2012
回復 支持 反對

未到2012都唔會有人知會唔會世界沒日-_-"
果D只係預言而已...
回復 支持 反對

回復 樓主 的帖子

你咁講法,,我諗起"有早知無乞衣"呢句,,,
d人永遠做左先識得後悔,,,
係咪都死,,幾時死有咩所謂,,
人生出黎就係等死架啦- -""
不過你只係想個人生過得好而已
回復 支持 反對

有因必有果
當年污染地球
現在令地球出現多種問題
可能導致世界末日
回復 支持 反對

但係有d所謂既預言家都預算到2012年打後既事...
咁姐係代表個個人都唔同...
不可盡信..當故事廳就好...
回復 支持 反對

有時不能太主觀要多方面去看,現在只能盡力就是對,因為無論任何情況下都不可以放棄信念去做人...就算到了最後也要保持自己的信念,就算到了未日也要使自己沒有遺憾...因為已經是盡力做好自己本份了!
by..滅絕仔

評分

守衛~朗 + 1 意見具意思

查看全部評分

回復 支持 反對

成日見人話命運係自己手
你又點知呢?
可能你所主觀認為既改變 已經係命運既一部分
可能你改變左既結果 先係你真正既命運
可能你既改變 只不過係迎合你既命運呢?
我全部都係用可能  因為我唔知 亦都冇人知
只不過係睇唔過眼果d信誓旦旦咁話命運掌握係自己手既人
冇其他意思

你話冇野會做到末日咁嚴重
但係你知唔知一粒直徑1公里既小行星撞到地球 就大家一齊88
一次世紀火山爆發 地球隨時會去返冰河時期既溫度
末日唔係好難姐
不過末日呢d野都係當聽故仔好d

評分

守衛~朗 + 1 原創意見

查看全部評分

回復 支持 反對

樓上 小行星撞地球係咁既時代好難發生,何況人類家下科技一日千里,因為太空上有個乜乜-.-好似叫太空站,如果有小行星接近地球範圍,太空站會立即向地球回報,跟住就係一堆堆飛彈準備,之後用黎解決小行星,最多有碎片飛落地球,至於火山爆發,如果真係你有果種情度,我諗好難避,圍一防法去防空洞[[bao_50]]

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

呢d預言大多數是馬後炮的 不能盡信(個人認為直程唔洗信)

點解??

在幾年前 果個咩時光旅行者話2007年會點點點點

結果果樣野冇發生(果樣野我都唔記得左係咩 總之冇發生)

之後d人就起網上del左果d冇實現過的預言

也訐 當2012年不是世界未日

d人又開始迴避呢個題目

又開始講其他預言

評分

查看全部評分

回復 支持 反對