查看: 18497|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 一次爆炸式轟炸GM

話說合過虎披既人都應該知"虎披"個80機率流既,
今日計埋人地第5件到炒,
我索性去嘈下GM
大約內容係話,GM,凡虎披個機率80係咪流既?
5件都無件得點解都叫80?
點解定80,用黎欺騙玩家?等多d玩家用辛苦儲既古錢同材料受騙?
GM就話:
一切都是隨機
我追佢:
咁者係80都隨機啦,99.9都係隨機啦,咁你係咪者係欺騙呀?
不如你係眾玩家面前整100次凡品虎披試下有無90~75件?睇下有無問題
(一如1500字,用埋數學黎嘈佢)
GM就話:
一切都是隨機(x6)
GM最第2句:
如果問題已經解決請刪除問題
註:
無賠,無話改野,一直避,我一路正經咁用理據插佢
GM最後一句:
一切都是隨機
之後就無再回我啦。

就咁樣一切只係隨機驚醒咁多位玩家,一切只係隨機,包括金葉同價錢,
價值都係隨機既,世上無數學,隨機就係世上既公平

打黎比大家當笑話XD
回復

冇錯...

之前我抽馬仔...

明明有6分1既機會會中...

但係抽左10幾個~

全部都係音水同強卷(注:真係全部得音水同強卷)
回復 支持 反對

謝謝分享,造福人人.
回復 支持 反對

你ga情況我都好同情
但又唔可以咁樣用數學去講到你一定會合到
係就係5件80%理論上ga期望值係4
但睇唔到咩 係"期望" 唔係"一定"
80%成功去睇 0.2*0.8*0.8*0.8*0.8*5+0.8乘五次=0.73728
ja係5件出4件or以上ga"機會"都係73%左右
強調一次 數學計機會率也是一個有理據ga參考 當試驗次數多 參考機率更"準"
沒人會說玩大小 6次中一定要3次大3次小
大家都係話 如果你玩100次 出大小ga次數先"可能""接近"
玩1000次就"更可能""接近"
沒有會同你說"一定""相同"
我夠試過50%合野 6次都抄la
玩親率就係咁 mo人會保正合到比你
如果唔係一街都會係幫人合野ga商人la(65lv有可成功率技)
至於你d要求就真係唔幫你
咩賠?
個個合唔到都話賠?
咁我38%合3次都mo係唔係賠番件極品比我先 係我就有多3~4件極品賣 都唔錯呀
咁仲叫合野?不如叫換野好過la
仲有改咩? 我第一次合虎披都成功jo 我又唔係好覺佢個% 有幾唔合乎wo
運d野係咩la 2件凡虎手 可以mo衰過合上 一件上品一件極品la 3次都成功 唔通ser叫我賠番件比佢la wo
佢都mo避你ja 都答晒你la 真係機率問題 仲可以點?
係你唔接受ja 唔通人地要就你比個你滿意ga答案先得?日日都咁多人合野咁佢有排煩la
加上上面ga理據mo一樣可以話比你g你合5件80%"一定"合到有成功
咁仲有咩好嘈gm呢?

回復 支持 反對

機率呢d野好昆- -
我合個紫羽頭 55%得
但係合左5個都唔得
第6個先得
難道呢個既機率又係假?!
回復 支持 反對

無呀,博者,放心我唔係膠人黎
話比大家聽,分享
回復 支持 反對

記住,佢跟本唔sick答你ed問題,人地本身想做黑e,但係因為....................................
一切都是隨機.....................................所以做左e份工
回復 支持 反對

唔通佢隻game多人玩又係隨機?
如果咁隨機,隻game都隨機玩完[[bao_43]]
回復 支持 反對

其實呢個係一個trap
why?
因為所謂80%就係咁ge
我當你有100個要合
你開一個都係80%
開99個都仲係80%
點都可能開唔到你要ge野
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對