收起左側

馬雅既神秘

馬雅文明嘅野講多小小黎俾我知下!
回復 支持 反對

馬雅文明,他們所作的預言有99%準確。。。。很多人也懷疑他們是外星人。。。也不知道為何他們一日滅亡了。。。也不知道金字塔之迷!也不知道他們的歷法準確,也不知道他們為何天文和數學的強勁是如何來。。。
回復 支持 反對

也許馬雅人接觸過外星人,而且擁有了很多科技和得知未來會有事發生,所以寫下預言,但被外星人

發現,結果被滅族了.(創造力不錯)
回復 支持 反對

咁第6個太陽紀幾時會黎......

曆史會不停地重複~我地既未日幾時會到......
回復 支持 反對

沒有第六個太陽紀...因為第五個會是終結...可能是滅亡.....
回復 支持 反對

原帖由 滅絕仔 於 29-11-2008 08:08 發表
馬雅文明,他們所作的預言有99%準確。。。。很多人也懷疑他們是外星人。。。也不知道為何他們一日滅亡了。。。也不知道金字塔之迷!也不知道他們的歷法準確,也不知道他們為何天文和數學的強勁是如何來。。。

始終唔信人可以預知未來
除非佢係神派來既先知
否則我可以100%同你講,
人類預知未來是:不 可 能

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
守衛~朗 + 3 意見具意思

查看全部評分

回復 支持 反對

瑪雅不一定是人!預知末來...不是沒有可能的...因為宇宙很大的....
回復 支持 反對

原帖由 滅絕仔 於 1-12-2008 10:42 發表
瑪雅不一定是人!預知末來...不是沒有可能的...因為宇宙很大的....

救命..
瑪雅唔係人咁係咩??
咪又係一班普通人
係咪有班人利用瑪雅人,散播埋哂D所謂文明
仲有你話宇宙好大,預知未來唔係無可能
咁我地另一方面睇,
有咩證據顯示預知未來係有可能?
仲有D咩證據證明瑪雅唔係人?
荒謬

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
守衛~朗 -2 注意態度

查看全部評分

回復 支持 反對

荒謬???

在人類發現地球是圓之前,有人說地球是圓是荒謬,在飛機發明前在天上飛是荒謬......

一切都有可能,人類知道的很少,不要將人類不知道的東西就認為荒謬.
回復 支持 反對

原帖由 ken456654 於 1-12-2008 21:17 發表
荒謬???

在人類發現地球是圓之前,有人說地球是圓是荒謬,在飛機發明前在天上飛是荒謬......

一切都有可能,人類知道的很少,不要將人類不知道的東西就認為荒謬.

之後有人用實質既證據證明左呢D事唔係荒謬
你有咩證明人類預知未來唔係荒謬?
有咩證明佢真係預知到未來?
你唔俾D所謂文明係後人加落去?
回復 支持 反對