查看: 10131|回復: 61
打印 上一主題 下一主題
收起左側

到底系咪真系有世界末日!!??

吾計果D咩人類既行為,,,咩因果
究竟系咪好似馬雅咁話每3740年就清洗一次
定系到時真系會太陽磁場癲倒....[益]或有其他原因

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
守衛~朗 + 3 原創內容

查看全部評分

回復

吾洗驚....到時會有1個人拯救我地....果個人系姓翁
回復 支持 反對

人總是會逃避現實,不能樂觀面對嗎?

如果你聽日就要死,你E家會點做?

做自己鐘意既野?陪親人過最快樂既一日?唱K打機溝女?定係去自殺?

有時我真係諗過,點解人類會識進化,不能像其他動物一起生活嗎?為何一定要有科技,語言的出現?

點解係人類有高智慧,唔可以係狗,猫,老虎等

其實我開頭都一直逃避呢D新聞,但諗深一層

死咪死囉,人總是有一死,怕乜?我D祖宗都死左啦,怕乜?我最多咪怕痛,痛完咪冇事,就好似打針,穿耳等

條命係地球比你,你就要做返人應該做既野,唔係因為尼D新聞去荒廢學業,事業,

如果尼D新聞全係假的話,唔抵既係你自己

既然地球(神,如果你係基督徒)賜給生命給你,就應該好好活下去,即使聽日是你的死期,地球的末日

你都要做返自己,唔好再捨棄自己

好了,打了一堆廢話,唔知講乜好

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
守衛~朗 + 5 心底話吧!? 不是廢話呢!

查看全部評分

回復 支持 反對

主要未日的成因有多個:主要是南北極的冰正減少中,而北極更是在2012年就會完全沒有冰.....到時就會可能有冰河時期或會有釋出大量毒氣殺死人類!其次就是太陽黑子.光子帶和磁場變換,因為大多資料不能長說,最後就是瑪雅的預言,有一定的可信性...因為始終有一定的道理令人相信!!
PS:瑪雅不是說每3740年就清洗一次,是每一個太陽紀就提升一次....而到第五個太陽紀也是最後一個,到時才是未日!

回復 支持 反對

樓樓上果位sam.....我完全冇話會因為世界末日而去荒廢學業囉...
我只系系度問緊仲有咩成因會令到世界末日....
我根本吾想知你諗乜...你最後果句講得好岩...廢話~_~

回復 支持 反對

咩唔係太陽係會彭漲而吞噬最接近太陽個5個行星(睇電視d人講)...
+上好似有科學家指出..地球係會自行調溫(真係有講)..有時係會好冷..有時會好熱....
佢地好似仲做過研究...唔記得叫咩名..好似係俄國ge科學家[[yoyo_025]]
回復 支持 反對

自行調溫...有時好凍..有時好熱???
即系依家既溫室效應系自然現象??
回復 支持 反對

太陽彭漲是不知道多少年後的事!地球本身的系統是很完善...但給人類破壞了!
回復 支持 反對

原帖由 x文♂仔x 於 28-10-2008 20:38 發表
樓樓上果位sam.....我完全冇話會因為世界末日而去荒廢學業囉...
我只系系度問緊仲有咩成因會令到世界末日....
我根本吾想知你諗乜...你最後果句講得好岩...廢話~_~

我唔係同你講 係同有睇到世界末日既人講- -
回復 支持 反對

原帖由 jj仔 於 28-10-2008 00:37 發表
吾洗驚....到時會有1個人拯救我地....果個人系姓翁

可否具體咁講 ??
回復 支持 反對