收起左側

時光機的可能(幾長下)

我上網see  ga  去得more 未來,過去  會整到d空間有好大問題
回復 支持 反對

禁你知唔知時光機要點做到出來呀?
第1:一定要知到時間中的原理同運作,張呢個原理同運作改變。
第2:呢架野又唔可以搞到地球上其他時間原理同運作,好似要i力場禁。
第3:如果要做架時光機出來,冇可能好似多啦a夢禁細架,因為要改變時間運作同原理係冇可能用禁細架野就可以改變,要做架時光機出來真係好難架。

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
守衛~朗 + 10 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

我希望係有時光機~~不過歷史就可能會變動~~
回復 支持 反對

都吾知係米d人睇得keroro多
up埋乜野平行宇宙理論,根本就係無聊-.-
回復 支持 反對

其實係你接觸少
keroro利用個理論姐
唔係我地睇keroro多
好多地方都可以知道呢個理論
回復 支持 反對

(我個人覺得時光機根本吾可行)
就算人番到過去做第2個選擇,只會得出另一個未來
未來每一刻都改變緊,又有冇聽過?很多未來同過去,對我黎講只係自己呃自己而已
可能另一個平衡宇宙我中左6合彩lu~.~

(我個人認為)同一時空亦吾會有兩個自己存在..
回復 支持 反對

我覺得D人諗錯哂LO,
如果係咁E+ 就應該有未來GE人黎到E+ 啦,
咁D人仲話咩2010 年未日,
全部都係大話黎
回復 支持 反對

@@我話可能d科學家 做到個時光機啦 佢會俾人用咩
多啦a夢 到2100 year 啦  離子等等既理論   話就話入哂腦姐
但如果人類可同外星人  做時光機又唔係冇咩可能 但而家科學家 開始
入手做時光機未 有可能有 但有排等呢  但可能某個壞人 去左過去呀  做左國王呀
咁現在就死了架啦  佢做左都唔會公開 lo
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

不少人都會討論時光機的可能,但現實中時光機的可能是零,只有部份人不接受此事實,將未來講成任何事有可能,不 ...
911pop 發表於 24-11-2008 14:26

唔認同,你設定左時間,仲要設定埋地點,咁如果當係9998年果時地球已經毀滅,咁佢咪會去到一個冇地球既宇宙lo
回復 支持 反對