查看: 2731|回復: 18
收起左側

有問題一問

如果世界真系有時光機,,,咁點解冇人返黎2008年
如果系咁姐系=冇人制做到定系地球冇(張)來?

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
守衛~朗 + 2 原創內容

查看全部評分

回復

回復 樓主 的帖子

首先,可能我們既末來無時光機,但可能其他末來有時光機,可能回到了其他空間的2008年,你只要想,有很多末來和很多過你...你就知為什麼!
回復 支持 反對

點解係要番"過去"?! 話比人知佢地發明左 黎教下我地?!
咁樣咪會改變歷史囉
發明到都未必會公報 比恐怖份子知到
實會用盡1切方法得到 咁樣就世界大亂
回復 支持 反對

我覺得每個時間都有斷層,如果有人穿越了時空,他會去到那一個時間斷層,並不會影響現在,如果不是,當有人穿越時空,他會做成"蝴蝶效應"
回復 支持 反對

曾經有人聲稱自己係黎自未來,信不信由你~
回復 支持 反對

我來自過去,信不信由你~(笑)
回復 支持 反對

話唔定有呢,呢d野好難講,其實可能呢個未來人就係你附近一直隱藏呢個秘密
回復 支持 反對

原帖由 ken456654 於 18-12-2008 18:40 發表
我覺得每個時間都有斷層,如果有人穿越了時空,他會去到那一個時間斷層,並不會影響現在,如果不是,當有人穿越時空,他會做成"蝴蝶效應"

可能我地早就被人改變了......只係我地唔發覺.....
回復 支持 反對

我們被改變當然是沒感覺,但如果那人回到未來,那還是原本的未來嗎?
回復 支持 反對

原帖由 ken456654 於 19-12-2008 16:55 發表
我們被改變當然是沒感覺,但如果那人回到未來,那還是原本的未來嗎?

這個已經不是我們的問題,而是未來的人的問題~

而且原本的未來會被覆蓋,所以原本的未來會消失.

換來的就是新的歷史,新的未來.
回復 支持 反對