打印 上一主題 下一主題
收起左側

現在肉眼已經可以見到 Nibiru 這粒星

哈哈 如果2012年真係我既大限

大限之前睇到NIBIRU的話

可說是心滿意足

說實話

真想在死之前見識一下美麗或奇怪的景物或風景

可惜小弟不是富貴人家-.-

不能想去小弟夢想的國家

英國,美國和日本
回復 支持 反對

因為這是事實....想知為何,問問自己做過何!
滅絕仔 發表於 15-2-2009 20:56

事實!?
你點知佢一定會令大部份人類死亡?
其實照你咁講人類出現係一個錯誤?
人類出現就開始伐木,殺其他動物等
但人類唔係咁就唔會有文化出現
無文化就停留係原始人階段
就算人類做乜都阻止唔到照你咁講
無理由你唔伐木粒星就唔會經過地球架麻
成日諗末日,好心而家腳踏實地做人啦
未日黎咪黎囉
人終有一死
而且仲有咁多人一齊
就睇下2012有冇大量人類死亡!!
回復 支持 反對

事實!?
無理由你唔 ...
sing2 發表於 16-2-2009 16:57

人類進步是沒有問題的 但進步同時也不停破壞
這樣就有問題了 你想地球能頂得多時?
即使無彗星出現 人類也會自取滅亡
由於人有自稱的高智慧 進步係擋不住的事
不過事實係人變得像全能一樣 是不會滅亡的
但世界就開始轉變 動植物受到人類嚴重迫害 導致有生物絕種
出現荒漠化 能源的消耗等
以上其實可以避免的 只要人唔大量砍伐樹木/殺死動物
就唔會出現現在的問題
因為人類進步 這些問題對於現今科技可以解決
但人始終為利益而生 無人行出第一步 問題只有持續惡化
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

人類一開始的發展已經錯誤了,人類將發展建設在大自然的資源上,已經開始了滅亡之路
回復 支持 反對

地球既災難開如較多   
  人類因為太多使用科技.建設.伐木.狂殺生物.令大自然少了好多    醫d都係未日既理由之一

我地一開始就開始滅亡自己既地球  只是人類不理會這樣的事情 只為自己的利益 因此...我認為地球未日是好快的事情  要是我們可以在早的時間便開始了解後 便不會有未日了...... [太空D石都會 不過費時講]
回復 支持 反對

樓上的不要說末日好嗎-.-

是人類滅望

地球什至整個世界仲有大把時間玩
回復 支持 反對

RE: 現在肉眼已經可以見到 Nibiru 這粒星

事實!?
無理由你唔 ...
sing2 發表於 16-2-2009 16:57

其實教育把人類教到能在社會立足,但有教人類如何愛惜大自然嗎?人類一開始發展錯了的是,經濟和科技,經濟使人貪,科技使人自大,創造了癡和憎,就算回到原始社會又如何,人能知足常樂,人能感受到美和愛,那作為人,你還有所求?你要明白,我們說什麼都沒有用,因為命運是在手裹,你想改變就現在開始,但不是要救全人類,是要努力生存下來,只要活在,比什麼也美好!
回復 支持 反對

我們不得不承認人類是很渺小的

在宇宙中,一顆塵埃也能毀滅我們

我們的存在是由運氣而來的,
回復 支持 反對

帶負能量的反物質針對帶惡業和無德行的人而來,負負得正,之後,世界又變得祥和。
刼由人造,禍福無門,惟人自招。

請問樓主明白甚麼是反物質嗎?
反物質係 帶有正電荷既電子同負電荷既質子  
當反物質同正物質相遇時
因為質量完全能量化既關係
全地球既人都玩完
你要知道 如果Nibiru呢粒星係帶住反物質
我諗整個太陽系都可以講88
只要有平時係公園到見到個d木椅份量既反物質
全地球都可以88得
so我覺得你轉既野係吹水的
回復 支持 反對