查看: 4007|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

停火教學!

見今日得閒教分亨下,停火可以做咩!!
加上對樂古Travian有一種熱成,好期待S1!!唔講咁多廢話!
如下是我玩左半年經驗同埋D 上網資料!!!
1:停火中其實可以用大地圖,大家第一步係去地圖個到先!第2步就係將karte後面+個2字!將個網變成
http://s5.travian.hk/karte2.php
上面我係某論壇睇返黎!

2:大家係停火,其實係攻唔到!但係有無諗過送D兵去人地到呢???可以+自己糧!!第一點係停火唔會死兵!但係會食糧!轉句話,係停火D兵係唔會死,但係你-糧,會將個糧倉扣到0!其實唔係太清楚,如果錯左請同我講!

3:大多數玩家係停火中.就起兵,升高D城市野!如兵形,馬棚!其實升資源比較好!試想想,你係無人搶個情形下,重曬大量資去升E種野,咁第2時比人攻,你無得升!曬唔到資咁變成隻羊幾可惜!
如果係E個時間升資源,一黎可以增加資源!2人地攻你,你都有資起兵,走完D兵又起!
3黎問下大家比人車,佢地會車你咩先??資源田定係兵形同馬棚???

4:可能係最後一點,大多數係新手先睇,其實上面個D都係比D200幾人口睇,OR無比人搶人睇!
如果大家係狂比人搶,唔係搶左4條0,最好就係起山洞,因為E+可以一次過升2個有PLUS!好似搞到無曬羊= =

5:祝大家節日快樂!!!!差唔多完停火就最好起多D攻防兵,停完小心D死羊返生帶多D兵去!

第一次打比d意見!
     女口有不日月言青言兌
回復

咁我就可以起番d防兵頂下
回復 支持 反對

咁我就可以起番d防兵頂下
K.I.N 發表於 10-4-2009 01:52 PM

你個條人我唔見意你起防兵,因為條人防兵廢到..........起多D棍兵去搶D上幾個鍾,你返到黎可以用曬D資,個D人比較好D!
回復 支持 反對

你個條人我唔見意你起防兵,因為條人防兵廢到..........起多D棍兵去搶D上幾個鍾,你返到黎可以用曬D資,個D人比較好D!
不留名^^ 發表於 10-4-2009 14:03

我仲有個高盧
回復 支持 反對

我仲有個高盧
K.I.N 發表於 10-4-2009 06:43 PM

高盧起山洞山洞山洞!防兵曬你資!用兵之道,睇用咩國家!!
回復 支持 反對

我唔係好明
姐係係停火保護送d兵去人地條村
就唔會扣糧??
回復 支持 反對

我唔係好明
姐係係停火保護送d兵去人地條村
就唔會扣糧??
搞搞野 發表於 10-4-2009 16:48

唔係唔會扣
只會扣左人地姐
你係停火日最後2個鐘
最好0返自己d兵
唔係有可能會餓死

Ps:
你地最好放係度死羊果度
回復 支持 反對

唔係唔會扣
只會扣左人地姐
你係停火日最後2個鐘
最好0返自己d兵
唔係有可能會餓死

Ps:
你地最好放係度死羊果度
想搵你話我知 發表於 11-4-2009 02:23 AM

T__T比你搶左答,其實停火送兵去人地到多數都係條人做,因為佢地糧低.要狂搶人!係停火佢地D糧係-緊,如果唔送出去佢停火唔洗升!
回復 支持 反對

如果放係人地到@@人地d殼物每小時都負緊,咪餓死哂...
回復 支持 反對

如果放係人地到@@人地d殼物每小時都負緊,咪餓死哂...
搞搞野 發表於 11-4-2009 07:12 PM

佢負糧你d兵一定死,但是停火唔會死兵!
回復 支持 反對