查看: 10813|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 遊戲過Lag/疾情況的解決方法 [Radio]

如果入Game之後會有疾到郁不到的情況出現 [是疾 不是lag]
是Radio這個File作怪
X:\Program Files\Gamania\DNF\Radio  <---這個File
首先你要將他delete(刪除)掉
然後開一個記事簿 名稱是Radio
工具->資料夾選項->檢視->拉到最下 反勾[隱藏已知檔案類型的副檔名]->將記事簿的 .txt [副檔名]
刪除  在空白既地方右鍵一下  將Radio 記事簿變成一個不知名的檔案
最後將佢放進去 DNF File裡面  就不會出現這個問題

雲  抵加我分啦a__a

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
風之雲 + 10 熱心協助

查看全部評分

回復

我是內地來的 看不太明白  能換個說法不
回復 支持 反對

我是內地來的 看不太明白  能換個說法不
a7570989 發表於 3-6-2009 21:17

將X:\Program Files\Gamania\DNF\Radio整個資料夾刪掉

然後開一個新文件叫Radio,然後將後面副檔名.txt刪掉

變成Radio 這樣就不會Lag了
回復 支持 反對

wow
多謝你提供個方法...
回復 支持 反對

傻架 咁都有分加- - 我都比個方法包保唔lag
首先落街 搵間便宜點的shop 買部配置好的電腦 ,之後再開game 這保正radio,果d古怪野都不會整lag
抵我加我分吧a_a
回復 支持 反對

然後開一個記事簿 名稱是Radio
工具->資料夾選項->檢視->拉到最下 反勾[隱藏已知檔案類型的副檔名]->將記事簿的 .txt [副檔名]
刪除  在空白既地方右鍵一下  將Radio 記事簿變成一個不知名的檔案
最後將佢放進去 DNF File裡面  就不會出現這個問題   

呢度我吾糸好明wo
回復 支持 反對

刪除
↑呢度更加吾明...

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
風之雲 -5

查看全部評分

回復 支持 反對

你識唔識睇副檔名先?  唔識既話就
工具->資料夾選項->檢視->[隱藏已知檔案類型的副檔名]如果勾左既就反勾 即係唔好勾
就會見到副檔名
咁你開左個Radio  記事簿架嘛  你睇返佢個檔名就會變成  [Radio.txt]
之後將.txt 呢4隻字刪除 就會變成不知名檔案  將呢個不知名檔案放入DNF file中
就係咁簡單=  = 點解睇唔明...
回復 支持 反對

如果係VISTA可以點..因為搵唔到工具
回復 支持 反對

Radio.zip (108 Bytes, 下載次數: 1677)

=.=放個檔上黎好過=.=
咁多人都唔識
回復 支持 反對