樓主: a5f5g6h66j55
收起左側

關於2012世界未日的真相

樓主拜託請搜集資料先吧!!!

2012瑪雅預言早係2002年已經傳緊
(宗教化的預言)
近排掘起的預言值得可信就是太陽風暴了
(比較科學化的預言)

個人認為科學化的預言比較可信,但也不能忽視宗教化的預言

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
守衛~朗 + 5 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

所有的預言在最後一刻才能確定其真實性

你在確定之前只有2種選擇,一,係信       二,係唔信

通常選擇信的人都會比較珍惜眼前人或事物......

當然不論你信或者唔信,要發生既遲早都會發生,要黎既邊個都阻唔到,

如果沒有發生的話,就當笑話一場就好了.......最少因為這個笑話而珍惜眼前人都是一種好事
回復 支持 反對

2012係好特別的一年...
太陽風曝好有可能發生
回復 支持 反對

其實d人作世界末日都係想比d人知道地球有問題~
比d人一個警惕
唔好做反唔應該做既野^o^
回復 支持 反對

個影片睇唔到
回復 支持 反對

就算末日都係人類唔係地球啦
有時我真係覺得
有d人好需要有報應
不斷係咁傷害其他人同個地球
回復 支持 反對

睇唔到,就算2012未日
可能因為人類日日放左咁多黑氣令空氣唔好因此會令人類死亡'

好釆e家d人令少d膠代,唔係地球死得仲快呀''
回復 支持 反對

電影唔係作??  末日只係時間問題
如果再係咁呀  末日唔來都唔得啦   討論末日唔係只係怕死?
回復 支持 反對

D人為左名利整埋曬D危險野:1.人工腦(唔係真係想整末來戰士呀=-=)  
                                      2.SSC(Superconducting Super Collider)超導超級對撞器,即係粒子加速器
                                                   3.LHC(Large Hardron Collider)大型強子對撞器   可制出反物質 4分1公克=五千噸TNT化學炸藥
                            當然仲有D咩核彈/原子彈/氫彈果D
                    所以末日有D成份係人類做成,整穿左大氣層/大量工業廢氣排出/全球暖化等等
(上述為個人意見,有錯勿插...)
回復 支持 反對

就如天災人猧[[onion_62]]
會喚醒更多人慈悲善良的心
令更多人有同情之心
捐助有需要的人
減少摩擦

或許2012是人類更和平共處的新世代吧
但我還是堅持地球將會被毀滅的可能性
有預言+科學計算
這是事實
就如1+1=2
回復 支持 反對