查看: 16119|回復: 30
收起左側

[地圖攻略] (原創)單挑沉默陷阱必到45關攻略(可能)

攻略800$和7500$皆可用
不過玩800$最好有留彈槍 不然初期存錢可能比較慢
不過沒關係 我是非主流玩法 點槍其實可有可無
單挑適合玩這個場的主槍不多 主要mg3 m249
(點解?因為打雪人重機係最快 ,同買我的非主流玩法主槍係好少出場)
副武最好有m79留彈或金歇
m79只係起家用  用到24關度就沒用了
金歇 有佢打不滅沙拉唔洗買主槍 用佢就得!

開場前準備(for新手或唔知的人士)
要設好快速購買設,要用我方法係必需的
最重要F2最好設係t或你覺得就手的鍵
可以快速買番你之前買過的裝備例如全滿彈 甲 手雷等
有留彈最好將購買副武彈快速鍵設係mouse3(即係點擊滑鼠滑輪)

開始遊戲時記得設密碼(唔係隨時被路人害死
1-5關無咩難度 繞圈圈跑係基本 應該唔會死
7500$有留彈槍的話就買留彈同+攻 主槍唔洗買住
800$就刀仔打第一關 第2關就買留彈 之後其實賺錢唔會少過7500$
(無就全程mp5 不過打雪人會慢d同好難殺到肥老不過唔緊要)
6關開始先係重點,大家知道有甚麼東西可以瞬間秒殺30以上敵人
答案就係手雷,手雷係無點槍人士的神兵利器 拉一堆喪屍之後一個手雷
全部扑晒係街度 超爽 因為一個手雷係1000$ 只要拉到一堆 基本上都是
過千的還有300~500錢賺 還可以推高殺數 好過用槍慢慢掃
因為得1分鐘55秒度被你殺怪 手雷係最有效率同安全快捷的手段
本人繞圈技巧不高 只要小心不要被圍就可以  

11,21 31 41都係賺錢關唔洗打 用重機係角位盡可能殺吧基本上未到31關就max攻血了

需要注意的是10 20 30 40都係大肥老關 要注意陷正就好
可以殺的就只有10關同20關 30關後太多同太厚血
沒甚麼機會殺還是逃跑加手雷清雜魚賺外快好了
19關沒信心殺屍就唔好殺 殺左會馬上飛落黎 仲危險 刀仔貼牆繞大圈走無咩難道
25 35 45係不滅沙拉 25 35唔難過 繞小圈同米直行就過度
35關綠炸喪就唔洗理佢 45關係我過極都過唔到的 6只不滅 行得快之餘
攻擊力同攻速更驚人 1分鐘後仲有一堆肥老出黎放陷正
唯一解決方法就係找幾個朋友或團友係45關前入黎送死拖時間
zs_trap0015.jpg zs_trap0016.jpg zs_trap0017.jpg zs_trap0020.jpg

手雷小技巧 在投的瞬間買手雷就唔會換做主槍 減少減速同換手雷時間
vsk94 用手雷時手雷會變得超弱 可能是個bug
希望對大家有幫助

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
ctm22000 + 30 原創內容

查看全部評分

回復

好帖啊
ctm加分啦0 0
回復 支持 反對

OkaY喎
值得加分=]