查看: 10518|回復: 96
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] 戰神之章(沙漠強襲)1~20關全攻略!#6,36,54補圖[遲啲可能出極限]

一更新完緊係即玩haha"
用新連狙打確實唔錯-_-v
好啦唔講廢話..開始$3$
================
講一講個炮台先..炮台雖然低攻,,
但係炮台可頂怪,放係斜路,部份怪會射炮台..果陣你要快清~.~
如果唔係啲怪會射番您^^
around 第1~第7關左右,奇波(姐係旋風槍人-.-)   (第8關會有唔同,睇下面)
會大量出,建議用狙(連,輕較好...)  
(*ps:有人話用輕狙好,話平同一槍爆頭..但係連狙可以不斷狙爆頭^^)
描頭(好易嫁0,0) 一槍死,所有你用重狙幾高攻都冇用~.~
仲有奇波會放炸..如果你見到佢有個資世想掟你就要快殺\0/
之後唔記得第2定第3關...
最邪惡既泰垣(火神佬)出現喇;[
多血到變態嫁!!  拎狙集中爆頭.
更新後11槍死;]   (冇加攻)
又唔記得係4定5關xd
藍斯(炮佬)出場!!佢地岩岩就會係四周度出,行黎行去- -
清左一批之後會出現係對面天台,,,大約2-4隻咁出.佢一用紅外線你好射佢啦- -  無謂同碌炮作對~.~   
(其實有得避,個炮射得慢..飛緊果陣你走開is ok,不過太多人果陣你都冇得走嫁啦^^)
你係第3關開始會發現,,基地(重生點)下面有2個圍難...佢地爆得好快~.~  (奇波太多啦orz)
之後班波波人會係斜坡沖上黎..大家唔好咁傻用刀省彈啦;[
你用手槍射3下頭必死,用刀一定會扣血><
難打既地方係你顧唔到咁多方面!!所有一定要合作!唔好掛住自己打!!
炮佬係第5關(好似@@)會係大廈個洞洞度出...大家小心- -
一射即中你地死得好快...狙手要睇哂天台,冇怪出先再射下面~.~
第8關...幽鬼(狙手)出場!!你唔多覺佢出既,,佢會係天台(自己)平排果棟野度出..(唔明睇圖)
佢地係好高攻- -  平日奇波1槍20~30血..  隻臭鬼1槍起碼雙倍>3<"
但係用連狙2槍死(描頭/頸;身既3~4槍)...
加上佢地好耐先出,基本上冇咩威脅-.-  但係我都俾佢殺左2次T^T  
第8關開始大家小心...除左狙手出現,下面既奇波仔同火神佬都會強化!_!
奇波仔血量會增加...射頭要2槍先死(好鬼冇品啊xD)
而火神我諗就一樣,血量會+++...而最大問題發生了-3-"
佢地(所有怪..炮手冇咩分別-.-)既精準度會上升>口<
如果你係天台射佢地,佢地好大機會爆到你頭- -
雖然唔係1槍死,,,但係啲血會好似放水禁@@
同埋個人會後仰(好似人地tk你爆你頭禁A_A)
咁樣你唔單只死得快!!而且殺唔到怪= =  (因為係咁後仰都描唔到"T3T")
下面啲奇波仔會聚埋一齊,用連狙射中間射串燒會殺得較快~  (你鍾意既可以慢慢爆頭--)
第9,10關一樣打法...得閒留意狙手is okay@v@
到左第10關以後,,,其實個模式都係一樣€.€
不過建議開始用重機.. (推薦hk23)
16關開始有一個camp位(要清哂自己&對面天台)...
您可以企係自己天台既中間..行出去邊緣位;]
會望到下面一堆奇波仔係度射入面,果陣你就可以盡情爆佢地頭haha"
唔知邊度我補相^3^
但係係around 12~15關 ..
火神佬會上埋天台~.~
果時全火力一定要集中係火神佬度!!
因為如果你掛住打兵仔...唔理火神佬的話0 0
滅團機會好大..火神掃血超痛的說;[
跟住禁打落去...
會有新地點出怪..係果個衛星大廈會出炮手/狙手(1隻)
仲有最遠果棟野會出*3隻狙手.
到左16~17關..狙&炮手會係對面天台出"""
數量係一邊4隻..  (無計錯就係~.~)
大家可以落下面基地打,,禁樣比較易清.
天台可以由佢出怪...到時汁左綠箱係樓下爆..
流星雨係上面會炸哂佢地haha"
到左20關-_____-"
小弟認為最難的關xD   (廢話.)
直昇機出左..會狂放炸同掃射...
佢仲會用紅外線描你..之後就會發炮orz
衣家開始要分配崗位.v.
建議用火神&連狙打直昇機!.!
火神係天台(不太好,因為就算你max血都係5,6野死-,-) or 樓下角位龜點定點掃佢..  (但係有兵仔,建議2~3人一組)
連狙建議係斜路,,,面向右邊牆,見到直昇機出既時侯係咁射;]  *如果你就禁係斜路正面射,佢一放炸會全滅=(*
仲有一個打法,就係用(連狙,重機,極道(有先講-,-) 手槍(的確有用嫁-3-))係下面射..搵個人要跑黎跑去,等佢描您;] (等其他隊友可以掃佢;])
禁樣又扣得唔多,又掃到佢血;]   (不過好少人會咁做-,-  個個都入BUG同埋里係下面射兵,唉-3-")
有空中轟炸既唔該盡用-,-   (要對住佢黎放LOL")
其他既幫手清怪...  (一樣會出好多怪,但係冇18&19關咁多)
咁樣打法會好快掃到架機既血~.~   
紅血時,直昇機會兜圈&炸得更勁@@"
大家走黎走去避下is okay;]

【怪物資料  (自己試左幾次整出黎)
wa2000...攻96,照樣計番.__.
奇波:身3槍,頭1槍   (1~8關)   身4~6槍,頭2槍   (9~13關好似-.-)   身around 8~10槍,頭3槍(14~20關)
      ps.重狙描頭全部1槍死;]]]]]
泰垣:多血...MAX後1~2槍會死ha"   (2000~3000血度) (更新後速殺;])
藍斯:平均5~6槍死...描頭3槍(1~10關)..max後身2槍
幽鬼:3~4槍,頭2槍 (8..關) ,max射身1~2槍死(15關打後)       】

*總結:
『狙手:主攻天台,大廈,清哂上面再打下
機槍:比較小用(開頭) 落下面基地清怪,唔好俾佢地上天台;]
       夠薑既就沖出去掃啦hahaha" [打直昇機唔該]
步槍:守點天台&基地...比較全面,打咩位都ok,,通常天台爆左都係步槍負責殺.
手槍:主槍冇彈/冇錢先好用/.\唔好亂黎
刀仔:絕對唔建議用,用刀仔一定快死~.~』
=========字海攻略完===========
心得:
合作係首要條件喇;]
1.唔好淨係掛住汁槍,自己贊自己果啲,如果唔係一定輸;[
2.自己用咩槍,就打番咩位,唔好咩都唔理.
技巧係次要條件haha;]    (小笑我完全冇-,-)
1.唔好企定定射,如果唔係啲怪搵到你集中掃你就掰掰-_-
2.等時機,,奇波會放炸&炮手描您..etc  要盡快解決佢haha"
3.有個少少技巧,就係拎狙既話,跳起,見到頭,射佢  (係跳果陣射)  咁樣冇咁易扣血;[[[
4.有錢就加血/攻,,同埋出槍俾人waka. (重要)
5.放炮台,發動爆炸要放岩位..唔好放埋啲炸唔到怪既位-___-
~x]
wakaka"
6;]  A3A
8ha"

小笑字海攻略.txt

4.54 KB, 下載次數: 52

評分

參與人數 2樂點 +110 收起 理由
鴻- + 80 內容精彩
m88 + 30

查看全部評分

回復

我試個20幾次連爆 - -好準
回復 支持 反對

我1-15關全程用xm8(都殺成7百件到)

先max血再max攻
回復 支持 反對

嘩$3$
個個都好強-____-+
睇黎我個攻略都冇用嫁啦><"   (哭)
回復 支持 反對

睇唔到你d圖= =
回復 支持 反對

破解戰神圖;]
唔明可以問問@@

描頭狂殺啊LOL"

超準既火神A3A  最憎多血狗t3t

炮手描你啦仲唔射xD   (有紅外線即係佢準備射@@)

洞洞出炮手啦!!!

走哂上黎v3v"   (步槍清場時間到!!佢地近射都扣唔少A_A)

近戰\0/  洗血既最好方法=)

狙手出現/_\! 快殺唔該;]  如果唔係好快瓜柴haha"

成堆一齊@v@  射中間可以玩串燒^3^

最遠既大廈出怪地點;]

出狙手了;]  但係唔會出炮手-.- 佢射唔到咁遠xd

camp位,,可以射下面的說;]

火神佬上左黎,問你死未lol"

超清版,可任意爆頭ha:"

掃緊我地~.~

樓下基地龜點..可保命xd"

走哂上黎v3v" (步槍清場時間到!!佢地近射都扣唔少A_A)

走哂上黎v3v"   (步槍清場時間到!!佢地近射都扣唔少A_A)

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
m88 + 10 補回十分

查看全部評分

回復 支持 反對

睇唔到你d圖= =
raymond268 發表於 10-8-2010 15:15

我都未放~.~
#6出左圖...
遲d再更新\0/
回復 支持 反對

再出無聊相v3v"
算係第1次戰神既回憶錄;]

隻炮手幾鬼型,係度行街-___-

奇波仔臨死前最後一擊\0/  好似電影情節@@

做咩爭住上車啊A_A?

戰神.3."   有咩用呢-v-

流星雨啊><"  好浪漫orz

天火焚城$_$

咸濕粒粒冰haha"

無敵爆頭相!!!

輸鬼左~.~   個個hea玩刀-3-"

任務完成表@@  奇波最易搞掂xd  (廢話)

唉.___.  第1次飲恨xD"

遠距離爆頭相1號waka"

遠距離爆頭相2號waka"

16關破解~v~

縮頭烏龜haha"

屙屎麼-___-?

第2次飲恨;]

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
m88 + 10 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

唔錯wow!

最重要都係要團隊合作,可能我命苦la,次次玩街場,D人都唔合作,只係顧住自己。
回復 支持 反對

9RD就FAIL?
我地5個人打到大佬個關
先輸....
打咁耐,得個吉
回復 支持 反對