查看: 5275|回復: 31
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] 新圖-地獄之火全攻略+火箭炮分析(round2的圖已更正)

攻略+打法
打法接近命門的其中一關,一開始用連狙打怪,無怪打箱,,可以在圖中位置洗max(唔爆箱or唔入去兵無限出)

呢個位的怪好貴($1000~1200)出得快,血唔多,但好高攻,狙爆頭扣150~200血(有甲)
UP血先再UP攻,rd1太易,所以唔多講
我唔識拍片,所以放左個demo動畫版的前進路線,請大家自行放入cso睇
http://www.badongo.com/file/23955925
前進路線(圖):
紅圈係出怪位,方形係箱

打王:
一樣打直昇機,改變:
  • 攻擊力減少
  • 導彈量兩倍(全中扣1000左右)
  • 移動減慢

怪:
出怪快,狙同炮手只在天台出現,共三個位(兩個炮,一個狙)狙位最多同時出4人,炮位3-4人,出火神的機率高,好快出到3~4隻但血唔高
ps:狙兵爆頭機率高左好多,而且攻高,要殺左先(好在一次最多得4隻)
打法:
由於4周係樓,直昇機的機槍好難扣你好多血,所以你通常係比狙(高攻)同火神(幾個圍攻你一個)殺死,所以要多人用重機清怪(6人,用mg3,火神or金鑰)
由於火箭炮打王扣得好爽(max攻一炮一大格)而火箭炮當主槍,所以用機槍的人清怪,等炮手專心打王
有一個位可以用人梯or炮台上之前的路(最好上2-4人)(唔係bug位)王同兵都打唔到你,火箭炮手(地下兩個)就用炮打王
地下的人守後街,比較易守
全出兵位:

火箭炮資料:
本體價格:3000美金
子彈價格:1彈1000美金,最多5粒後備彈
攻擊力:打人=蚊咬,打王=全cso最高攻
買法:要好似炸雞咁買,同樣為裝備(b8)
定位:當主槍
重量:普通,好似拿步槍
其他功能:右cick有一段鏡,唔開鏡都可以射(無準星)
心得:打王神物,用來打人就...要max攻+食正先kill到奇波(m14),
彈速慢所以打直昇機要預位再射,gm較慢左部直昇機所以都幾易射得中
ps:炸中自己都扣唔少==b
12.火箱炮超易拿,第1round last,要打100%
   既敵人,我地一行出去果個位對出有個陽台狂
  出火炮怪,打50隻到就有火箭炮一日,我家下
  拿左3日,好賺過打極限,
stkchi 發表於 26-8-2010 23:50

比大家知下拿火箭炮的方法(要有運氣)
圖:

評分

參與人數 1樂點 +120 收起 理由
鴻- + 120 內容精彩(nakuz需要這些post)

查看全部評分

回復

火箭好廢
回復 支持 反對

看完了,幾實用的說,支持一下
回復 支持 反對

攻擊全MAX先有機會打泰坦頭一炮KO……
打兵的話的寧可做炸彈人更實際……
回復 支持 反對

第一次比人set高亮,好開心=]
回復 支持 反對

咁既好post 都無人回既-.-

========================
如果火箭炮對 人 都有高既傷害就好啦
回復 支持 反對

精彩精彩
很詳細的解說
感謝樓主的付出
回復 支持 反對

哇,咁詳盡既A_A
不過我有睇哂,好有用!!(起碼幫到我先)
多謝樓主=]
回復 支持 反對

我都有舊牌~~~~~~~~~
回復 支持 反對

多謝樓主分享=]
ps:我有7個牌
回復 支持 反對