查看: 22859|回復: 89
收起左側

[武器大全] [原創]《槍械大全》蛇姬之吻-M95 分析及心得

呢次係我第一次做武器大全,有咩不足的地方,請多多包容

第一次拍片=]

(唔知點解變左16:9)

by p43j77 in Naku

最近新出的永久重狙蛇姬之吻-M95,對它的評價好壞參半,到底m95係一枝點的槍呢

先睇睇資料:

價格:5000美金

子彈:50 bmg(新子彈)

子彈價格:5100美金

彈量:5彈一夾

後備彈:50(一般)/100(彊屍)

外觀:

傷害  

命中

發動

連發

重量

綜合數值

AWP

芬蘭之星

獵戶座

M95

可以見到M95的綜合數值最低,但其實係比發動(座)拉低左

但重狙有無後坐都唔影響準度,所以其實數值是不錯的,貼近AWP(相差7%)

不過的確m95的射擊,上彈是比較慢的

評分

參與人數 1樂點 +240 收起 理由
鴻- + 240

查看全部評分

回復

by p43j77 in Nakuz

下面係人的傷害(有甲):

頭部

胸部

腕部

腹部

腿部

打腿部外都是一槍死的,唔錯~

再來是殭屍模式(以下全是100%):

頭部

1015~1063

胸部

250~500

腕部

253~424

腹部

318~530

腿部

201~335

跟住同awp比較一下

頭部

400~500

胸部

腕部

腹部

腿部

可見M95的攻擊力係AWP的雙倍,而且攻擊力迫近英雄槍,攻擊力有時會很高,不過傷害通常係前面個個數

彈屍能力:

站(5槍)

遵(無郁過...)

彈屍能力同其他重狙差唔多,都係要屍跳起同斜路先彈到屍

回復 支持 反對

技巧:

一般:

要用好m95,需要閃狙同甩狙技術,因為它比較重;

良好的命中技術,一槍唔中,多數無機會比你射第二槍

多用m95,因為m95的開槍時機比其他重狙慢少少,要習慣一下

第一次拍片=]

(唔知點解變左16:9)

可以睇到m95的用法同以前的重狙有d分別,用awp的狙法來用m95會射唔中

配合副槍:夜鷹,左輪

近戰同無彈都好有用

殭屍:

彈少所以唔適合守大的跳位,例如倉庫火併的藍箱,

可以守水路,但只是副助

宜守直線位,斜路同跳點,例如義大利巷戰的公寓,X

突襲傭兵營個三個位(唔建議守屋頂)

倉庫火併的斜路等等

配合副槍:金蝎,皇后,雙槍槍神

幫助得5彈的m95,而且食左m95五槍,用上面的手槍都kill到(唔計屍王)

厄災之章:

無特別所以唔多講

都係用重機把啦

戰神之章:

地獄之火

同古堡一樣的準度,max攻爆頭火神兩下死(wa2000要3-4下)

相信大家都知道火箭炮手直昇機有最高的單下攻擊力,但呢個已經係歴史啦

新的王者係~~M95,佢到底點強法呢?等我地一齊睇睇

以前打直昇機十人用連狙打(all max),5~10分就win;十人max攻用火箭炮就5分;

咁M95呢?

答案係兩人max,10分鐘win左

可能你會話10分咁耐,但兩人用連狙打,點止打十分鐘呢

咁樣講可能比較抽象,就用打箱比較啦(max攻打第一道箱)

550(ct30彈pt連狙):一槍$200~$400

wa2000(12彈半重狙):一槍$400~$600

M95:一槍$4000(你無睇錯,我無打錯,係四千蚊)

一槍=人地十槍=.=

至於打直昇機,打一下,就出一次煙,唔信自己試下

一槍扣"  "左右(空白位放上條血,約4分1cm)

相信十人都用M95打,1分鐘win唔再係夢想

沉默古堡

準到無野好講,行住射準,跳起射都準(100%)

好高攻,1LV攻都一下一隻,火神爆頭3下死(1LV)

Ps,其他狙槍在(沉默古堡)會較廢左,例如AWP會射極都唔中

心得:

用上手的感覺同AWP相似,不過比較重,但肓狙極準確(指站定射)WA2000差唔多,而遠射的準確度良好(M24同芬蘭遠射唔係太準),但因為重同彈少,所以唔適合用來打頭陣,但用來camp位一流

請注意,呢把槍唔太適合用狙新手同用開m24的人,而用開awp的人會好易上手,喜歡玩狙同打屍可以買,以永久gash重狙來說係一個唔錯的選擇,有awp永久就唔好買

當然,要收藏都可以買,外形唔錯(個人意見,不喜勿插)

by p43j77 in Nakuz

另外,很多謝tim7的全力幫忙

我唔識拍片,所以d片都係係youture找的,如果用左你的片,請多多見諒

做左5個幾鐘,好辛苦=.=

回復 支持 反對

做得幾好.......我都覺m95都有d似awp的用法,不過,我個人覺得有d似要用trg加awp的用法(個人意見)
回復 支持 反對

难得一见的好贴,楼主很用心
回復 支持 反對

開槍時機比其他重狙慢少少

呢句講啱
習慣咗之後,撞正時機啱啱好
隻屍一定死
技術好呢,重會槍槍爆頭

多謝你既分晰
回復 支持 反對

由此看出樓主很用心分析和分享心得,
希望下次有新槍的時候會有更好的分享吧 =]

有關詳情 "
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
回復 支持 反對

做得好!!但係無其他c好無奈ar
回復 支持 反對

好完整,辛苦LZ了

M95我個人認為是一把挺好用的槍,估計到限時結束時會有不少人後悔冇買XD
回復 支持 反對

讚好^^b
我聽日都會買,會用d時間打bot練下e把野
回復 支持 反對