查看: 4614|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] DJMAX-TECHNIKA 2 出左啦

關閉 [複製鏈接]

詳細有關DMT2內容
http://en.wikipedia.org/wiki/DJ_Max_Technika_2

官方公告 9/27/2010

由現在起, DMT2可以連線喇...

如發現未能連線, 請向職員查詢.

希望此消息能帶給大家驚喜

另外, DMT2卡片還未完成, 仍等待韓國消息, 請耐心等候.

官方公告..
由於反應熱烈, 中秋節日決定送禮給大家..

今日起, 以下地點均升級為DMT2, 讓大家盡情享樂...

荃灣金禾遊戲機
旺角創興MK88
中環創聲遊戲機
九龍灣德福Virtual Zone
荃灣銀星遊戲機
元朗遊戲機
元朗金禾遊戲機
元朗千色Game Station
尖沙咀金禾遊戲機
銅鑼灣Gamemax金星遊戲機
銅鑼灣廣場Game Cyber金沙遊戲機
旺角Smart TV
觀塘FUN @ APM
荷里活遊戲機
天水圍活力城遊戲機
天水圍I-Zone
天水圍金星遊戲機
祝大家有一個愉快的中秋節!

P.S. 所有網絡暫時未能連線, 將於十月份通知.

玩家提供
韓方八月二日 1AM在MPShop的更新

Pop
> Dream of Wind NM
> Rage of Demon NM (Lv 8)
Blythe HD
Burn It Down HD
Cypher Gate HD
> Dual Strikers HD (也有在crew race出現)
> Fermion HD (前SP, 新譜面)
Grave Consequence HD
Heart of Witch HD
> MonoXide HD
> OUT LAW - Reborn HD
> Space of Soul HD
Sweet Dream HD
> SuperSonic (Mr. Funky Remix) HD
Thor HD
> Xlasher HD

Club
> Son of Sun Extended Mix (3/8 重新加入, 重製譜面)

>大量avatar跟dj nameplate, 不能盡錄
..............................................................................
新SET:
SWEET SOUND (easy)
Brand New Days NM / Honeymoon NM / DJMAX NM /
To You NM / Love is Beautiful HD / Ask to Wind Live NM
下 Say it from you heart HD
上 CFLS MX

BLACK & WHITE (hard)
DJMAX HD / Night Stage NM / Get Down NM /
Cypher Gate NM / Jealousy HD (現SP) / Lovely Hands HD (現SP)
下 Dark Envy NM
上 Beat U Down HD

Y Extended
NM 6
HD 7
MX 8
.....................................................................
CHALLENGE
隨機在pop mode某一首歌上出現
根據條件clear就獎勵 (max point or 歌)
....................................................................
MAX POINT SHOP
可買頭像大量 自己上網找圖 3000一個
簽名背影 / 簽名框 1500/1000
NOTE 20000一個

可買SET
Sweet Sound 30000
Black & White 40000
Y Extended 35000
好似係

可買歌
所有歌的所有別stage pattern
eg. 你可以買 Thor NM 的 stage 2 pattern, 你以後就可以在stage 2玩到  Thor NM
(據不明數據統計大約有220(star)+438(pop)個pattern可買 總值176300+400400 wwww)
舊歌:
NM 400
HD 500
MX 600 (有landscape)
新歌
2500 ~ 4000不等 (有D2 NM, Airwave NM)
..................................................................................
1. 在event期內開通DMT2的咭會送你75k maxpoint (存於DMT2的咭內 外再加OST送的20k)
2. 在event期內可以以DMT1的maxpoint買不同的東西: 舊sets (總值75000), 三個很貴的簽名版 (600k/700k/800k), 其他簽名框 (15k). 這些都是event限定的

3. Max Point Shop (13/7新增的東西) 內的item 只能用dmt2的max point購買

-Customize items and new song items are available

-Customize your own avatar is enable

-Random mission to get the extra reward「Surprise Challenge」appears

話說今日去試左...
好貴..:'( 6蚊鋪...
不過就覺得改得唔錯..
可以係POP MODE 玩SP 唔洗打MISSION
去到POP MODE 揀歌 揀難道..
NORMAL = PP
HARD = TP
MAX= SP
但要注意
應該EOM 個SP 易過TP 既關係
EOM TP 去左 MAX 戈度...
HARD 反而係 DMT既 SP
回復

琴晚去老鑽都見到DJMAX2
不過我都係好間唔中先玩 而且見到6蚊都唔想玩
回復 支持 反對

琴晚去老鑽都見到DJMAX2
不過我都係好間唔中先玩 而且見到6蚊都唔想玩
タキ 發表於 24-9-2010 01:07

玩左幾鋪 飛左去太鼓算..
回復 支持 反對

玩左幾鋪 飛左去太鼓算..
風乂 發表於 24/9/2010 01:20

不過我見d人打完上面果行就禁FEVER
呢個動作都幾型下

我睇左幾鋪都係飛去太鼓算
回復 支持 反對

不過我見d人打完上面果行就禁FEVER
呢個動作都幾型下

我睇左幾鋪都係飛去太鼓算 ...
タキ 發表於 24-9-2010 10:52

禁fever 有d難 又要睇準時機 又要唔甩= =
回復 支持 反對

回復 5# 風乂

荃灣銀星遊戲機??
乜荃灣有銀星..唔系9龍灣咩
回復 支持 反對

回復  風乂

荃灣銀星遊戲機??
乜荃灣有銀星..唔系9龍灣咩
.小夜﹏ 發表於 24-9-2010 11:44

我係官方copy過尼==