查看: 4241|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] [原創](一般)菜鳥小站---第1站---沙漠遺跡2 CT B點攻略

嘩啦~嘩啦~第1次寫呢..緊張緊張喲~~
注:這只是個人心得,可以討論,勿踩,寫得不好可以提出來,只要語氣溫和一點
因為cso拍的圖太大容量,所以用1.6的...圖是一樣,小朋友別亂說是1.6與cso的分別
沙漠遺跡2 CT B點攻略
開始囉~~
首先基本的看雷達和聽腳步要懂,進階一點要貯好錢(要知道槍係幾多錢,例:AK-47就$2500,MP5就$1500)
再來沙漠2係de_的圖,姐係解c4...首先要知道,t比ct好ge地方係t裝左c4到下局會有額外的美金,如果爆左又加多一次額外的美金,再加上win局的錢,一局下來,要全隊出曬勁槍都唔係冇可能,相反,ct就只有解c4同win局的額外錢,但係ak只係2500,m4要3000幾,出得m4冇波羅(刷c4夾又係錢)
好啦,入正題,如何用ct好好地守著2個炸彈點
首先從ct重生>B點
其實守B點人不用多,2~3個夠守,只要你知道躲什麼點就可以..

B點
守B點記著唔好沖入B洞!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
比如你3個沖,最後一個就要買好2個閃光

第1個放這裡(神奇效果自己同FD去搵[放時叫佢企B洞上層/梯])

第2個閃光位(神奇效果自己同FD去搵[放時叫佢企B洞下層])

守的位置:

躲這裡也很神奇,因為由B洞出尼係睇唔到尼個盲位(要注意支槍唔好突出去)

神奇的狙位,對狙冇信心可以轉用步槍,同樣由B洞出尼係睇唔到尼個盲位,就算睇到都比你狙掉了,最重要:防閃光

這個位很萬惡...第1,一般人唔會睇尼個位,第2,尼個位可以睇到人放C4而人地又睇唔到佢

下面是穿位

燈下面...可以穿T的木箱

這個準星的位置可以打下面這裡

為何要2~3個人守一個b呢?有人說1個都夠做啦...但唸一下,當你用awp守狙位,人地全隊沖B,你一粒殺左一個,awp開槍>拉雞都要成秒,所以多1~2個人就唔怕比拉雞戈一秒累事,冇狙的朋友,花一點分買分槍/用反支47(基本型),冇點槍唔怕...cso有支萬惡ge 41 ,3連射守狙位=一支awp,手槍都係用反usp-12(分的手槍是用唔落手=.=)
800美金---b點攻略戰
800蚊開局,守b可以唔買野,最多一個炸雞,子彈也不要買,usp-12的貴死了,36發夠做,死都唔緊要,最緊要頭2局可以貯到出4字頭槍ge錢
最後要善用"發現敵人"

下期是沙漠站的A點

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
curtischan + 30 精品文章

查看全部評分

回復

怎麼說... 金錢概念先要好好搞清楚... =.="
回復 支持 反對

E個係1.6黎LOL
回復 支持 反對

1.6黎ge-.-都唔係cso
回復 支持 反對

bu g 閃教學
回復 支持 反對

E個係1.6黎LOL
oscartsecn 發表於 24-9-2010 16:02

快d搞vent呀\ _ /
1.6is ok因為地形一樣= =
回復 支持 反對

嘩啦~嘩啦~第1次寫呢..緊張緊張喲~~
注:這只是個人心得,可以討論,勿踩,寫得不好可以提出來,只要語氣溫和一 ...
kerorostirk 發表於 24-9-2010 13:45

閃光bug在cs1.6 work
              在cso 已被banned
回復 支持 反對

閃光bug在cs1.6 work
              在cso 已被banned
cheesetown 發表於 24-9-2010 16:34

cso仲work
因為試過
回復 支持 反對

1.6呢?
回復 支持 反對

根本係1.6定cso都無所謂..

個map一樣就得啦
回復 支持 反對