查看: 24625|回復: 31
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [原創]《槍械大全》一刀斷罪分析及心得

把野可以係一般場到講既好怪既刀!
右打:把刀好似好威鐵鎚咁,[右攻]要拉雞,玩一般扣60攻多數
右打斬頭扣:2百4十
到左攻喇,把野呢,正常要斬3野先死,當中3野就唔可以斷既,一斷左,就要等一陣,大慨半秒先可以繼續
,斬3野扣1百1十幾喇(無甲)4野死既係(有甲)3野既話就扣人地9十幾
重有,把野左click爆頭扣百五架..真係幾屈
把野都ok既,極力推薦,今次係小弟第1次出呢樣野,多謝大家
右攻時既圖片:先鬆手,之後反手拎刀,拉起佢,過程:

心得:把刀應該係GM出得最屈機既一把,我對上一次買左龍牙,把野比起小刀高攻,但係唔夠長..一俾暴龍同長刀屈你就玩完,家陣有劍,識用既話真係好屈..
使用技巧:應該都係冇乜,最緊要係捉緊時機,去到太遠插佢,一插唔中,就要等一陣先至再斬,到時就無用了,要一擊即中,再連插3刀...就搞掂佢,最好就斬中左佢一野就慢慢圍住佢轉再插多2野..佢就會唔知點好就死
個人認為,有暴龍同長刀可以唔洗買呢把野,因為暴刀2下就殺到,呢把要4下都要中,而暴龍可以1下1下快手咁殺,屈速又屈攻
長刀屈遠,拉刀重遠,拎呢把只能夠屈係c同災,呢把野係c3算係唔錯既[一般]刀,災可以話係無敵..

評分

參與人數 1樂點 +160 收起 理由
鴻- + 160 內容精彩

查看全部評分

回復

我都買左...把刀幾正...多謝分享~支持
回復 支持 反對

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1

建議試做一下槍械大全。
回復 支持 反對

你想做武器大全?.?
回復 支持 反對

決定buy左佢-_-
回復 支持 反對

唔想再一次錯失買長刀既機會,立心買左佢.3.
回復 支持 反對

重差d咩==?家陣...改左好多了
回復 支持 反對

有甲的話
會扣多少呢?
回復 支持 反對

剛試完,斬極都係1米,最多2米(我未試過),開頭斬果1下慢(左右鍵都係)(要計按完後0.5秒先斬到),但之後{左>右>左>右}咁連斬好快,功擊力尚可,OK型
回復 支持 反對

55,好有霸氣.3.拎把野出黎,不過見卡爾斬得好似好怪,好似玩緊卜傻瓜咁..
回復 支持 反對