收起左側

[作戰技巧] 如何拉刀 ?? (新手/入門版) !!!!!!!!(暫定第一版+GIF示範)

其實講左咁耐小弟都唔知咩係拉刀...
即係武器揀左刀既時候岩岩將佢拉出泥個下??!!
請指教.
回復 支持 反對

多謝分享
回復 支持 反對

其實講左咁耐小弟都唔知咩係拉刀...
即係武器揀左刀既時候岩岩將佢拉出泥個下??!!
請指教. ...
皓少 發表於 23-10-2010 18:49

拉刀簡單來說:把刀的攻擊範圍拉長
回復 支持 反對

多謝你,不過武士刀教學唔多詳盡

(仲以為你唔記得發帖,等左好奈了)
回復 支持 反對

支持一下
回復 支持 反對

拉刀簡單來說:把刀的攻擊範圍拉長
cheesetown 發表於 23-10-2010 18:58

但點樣拉?
睇完都唔係太明
回復 支持 反對

2)就是現時大部分人常用在出刀時
按sawd(即前後左右)
在轉小圈拉刀

即是何時出刀呢?

而最重要果part
屈水路

閣下只是淡淡地描述對付天真的bot的方法
及tips:"跳"
其實小弟只是想知道如何能在水路中拉出4m(很多人亦關注這點)
希望閣下能更詳細地說明如何在水路中拉出4m
回復 支持 反對

多謝你,不過武士刀教學唔多詳盡

(仲以為你唔記得發帖,等左好奈了)
2c27 發表於 23-10-2010 19:09

武士刀我真的但能知訢你十分十分難拉
       我想了很久都不知還有什麼可說
----------------------------------------
      對不起,要你等左好奈了
      我光是想如何簡單教到大家巳經用了1星期
回復 支持 反對

有冇片可以睇下
回復 支持 反對

回復 27# kalok2222

1)在接近3m之前出刀
          本人以長刀1 on1 為例子:
           當閣下接近3m時你和對手都進入攻擊範圍
           雙方都能攻擊對手
           但你在接近3m之前拉刀攻擊對手
           所以當你就能超越3m攻擊範圍擊中對手

2) 屈水路4m
          本人不是不想多說
          而過程要明白都十分複雜(難以三言兩語說完以及部分內容本人自己還沒弄清)
          更有部分關於水路快速移動技巧作基礎
          加上如此高強技術要練成除了努力練習也無其它方法
          希望閣下見諒
回復 支持 反對