打印 上一主題 下一主題
收起左側

[作戰技巧] 火線殺機Blaze打法心得+攻略

很好喔
很詳細
值得加500樂點a_a
回復 支持 反對

很好喔
很詳細
值得加500樂點a_a
anthony0222 發表於 26-3-2011 22:16

十個鐘果然是與眾不同@_@
回復 支持 反對

10個鍾的成果,真強!
回復 支持 反對

十個鐘果然是與眾不同@_@
企鵝K1A 發表於 26-3-2011 22:19

活動積分都特別多=口=
回復 支持 反對

樂點加400呀@@
樓主正喇A_A
回復 支持 反對

樂點加400呀@@
樓主正喇A_A
夜乂影 發表於 26-3-2011 22:52

500呀@_@!!
回復 支持 反對

我都支持左真係好詳細(我其實唔識玩戰神XD)
回復 支持 反對

火線殺機(Blaze)打法+攻略

今次係我第一次寫,寫得唔好請多多包涵= =

火線殺機對於一般街場來係戰神之章 ...
企鵝K1A 發表於 1-2-2011 15:43

一有教學帖,就知道又係本座挑剔既時間la

lz用左咁耐整,都整得唔錯la,鼓掌!!!!

1.你第1句話「火線殺機對於一般街場來係戰神之章最難通關的」

其實唔係好難,最難無論左睇右睇都係地獄la,

而且由呢句話所見,我認為你呢個教學係比街場睇既,

況且約人打都唔洗睇教學

2.既然係街場,咁lz就唔可以要求快打,

因為街場操之過急,只會失敗

3.既然個教學係比街場睇既,果d企位教學完全係廢既,

因為街場好少人聽你支笛,一場有2-3個就好好架la

就算所有人肯聽,你指示佢地企位都要時間

等你教完架飛機已經報銷左

我建議既方法係:

所有人換上機槍/衝鋒槍(一陣解釋)

招3-4個人去機尾打導彈,

如果個場已經輸左一次,而有人用接關券既,會多人聽你講

因為街場既打法係最緊要保命,架機都廢左,仲點贏?

所以重點要放係打導彈上,剩低既幾個人打飛機,

比20分鐘一定打得到,

我呢個方法慢係慢d,但係要求人數只要少量,

而且實踐起來十分簡單

講多次,街場打真係唔可以急

仲有你話企位果度教5個人既企位法,感覺上係找死

4.而導彈唔一定有a box先打得

所有人都打得,因為真係好易打

5.狙唔好用,因為打得慢,肥唔起,到後期人地死一次你死十次

半自動槍都唔好用,太徙彈,你本來一槍殺一隻

但係因為連射關係,要3槍殺一隻,變相徙子彈

而自動步槍,因為彈少,好多步槍都只有30粒,好快要換彈,

而且後座力又唔及衝鋒槍低,與其用自動步槍,不如用mp5

衝鋒槍呢,彈越多越好,推薦悍將,如果冇,就用60彈果支mp7

機槍因為後座力高,所以一定要點射,力求1-5彈殺一架飛機,切忌9掃

千祈唔好用火神,掃射就徙彈+唔準,幾槍幾槍射就成日要預熱,

6.第2關除非係雙max,如果唔係就唔好用狙,

因為,未max攻就打唔死怪

而且d隊友一定會塞係個車卡既出口,阻左視線

而狙唔可以掃射,企後面殺唔死怪

如果企前面就要吃子彈,所以要max血

7.第3關拖1個鐘絕對唔係因為d人掛住打怪,

因為boss時隱時現,佢現既時候打佢,佢隱既時候清飛機,兩者唔衝突

而且如果企車頭位係好少有怪人出來,除左一開始果幾分鐘,

其他時間係唔會有怪人係兩邊車卡度出來

而車尾果d怪易都唔會過來車頭

只有車頂果2隻幽鬼會長期出現,

第3關慢既原因絕對係因為冇槍,

除左巴雷特(蛇姬之吻M95),其他槍都係垃圾,打BOSS根本唔扣血,

WA2000會好少少,因為肉眼所見,WA2000打中BOSS會有一團黑煙,

但依然冇明顯既扣血

比起巴雷特既一大串黑煙+扣一大格血,WA2000相距甚遠

==完==
回復 支持 反對

好詳細...多謝分享..辛苦哂
回復 支持 反對

一有教學帖,就知道又係本座挑剔既時間la

lz用左咁耐整,都整得唔錯la,鼓掌!!!!

1.你第1句話「火線殺機 ...
stkchi 發表於 26-3-2011 23:53

咁到我又有D串咁回應@_@

1.點為之比較難?,個人使用關卡比較,

正如沉默第20同命卡第20邊個難?

約人打唔睇教學的話何來秒雷比

2.呢個唔成立了

3.都係唔成立了

至於你個方法:
經超過50次測試打導彈2支HK23是最好(MG36冇試)

而且導彈只有67%係機尾既

再而且D怪唔只用導彈,仲有槍同捨身撞擊,

而捨身撞擊係仲扣得多過導彈同埋係全方位

少人根本冇可能又守又攻,20分鐘係有可能,不過爆機率仲高

至於5人,雖然唔係用呢個方法,但5人用類似方式通關係得的(四角陣打法)

4.導彈我指有A打導彈賺錢好過冇A打(800同1200)

5.我好似有寫漏少少,以為人人同我一樣唔識用鏡

唔用半自動因哂彈,唔通用AWP?+我指既半自動係射擊方式

你究竟知唔知咩係半自動= =?

另外哂彈呢樣野,打爆一隻750,哂錢都唔哂得去邊

步槍30彈其實OK,而且又勁又穩又準又平

同埋步槍係用來打導彈的

衝鋒槍呢定野我係極不推薦使用,除非真係冇哂錢

不但唔夠準打遠距,而且基本上係個種距離一彈攻擊力低於10

最強既UMP45 MAX攻都做唔到一彈一隻

機槍不夠係真,所以我就講左推薦HK23

基本上後座力係衝鋒槍級

掃都可以OK,當然要有怪啦

火神打第2關用的

6.第2關?約團全世界都MAX了

而且狙只會用M95同Skull5