查看: 19795|回復: 78
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[武器大全] [原創]貝西摩斯之爪[Skull-5]分析及心得

只看作者
[原創]貝西摩斯之爪[Skull-5]分析及心得

又一支被人話好屈既槍出來喇~~
先比一比我最喜歡的連狙-疾風獵鷹

拿槍的樣子:

槍名:疾風獵鷹(WA2000)
陣營:通用
取得:商城,活動(有永久)

槍名:貝西摩斯之爪(Skull)
陣營:通用
取得:商城(有永久)

兩支槍的比較:
   槍                         傷害    命中     發動    連發     重量    子彈   綜合
貝西摩斯之爪-Skull 80%   64%   64%   80%   65%   24發 377
疾風獵鷹-WA2000 96%   92%   45%   69%   67%   12發  381

~~~wa2000少勝~~~

裝有彈藥重量 口徑  射速     價格
8.95公斤     5.56  700發分  $6000
6.7 公斤      7.62   40發分   $4600

wa2000換彈速度:大約2-2.25秒
12粒子彈連發速度:6秒
skull換彈速度:大約1.75-2秒
24粒子彈連發速度:6-6.5秒
再勝,因為價格平,子彈口徑大,槍身輕......wa2000射速快就唔係屈,係超屈

兩支都可以穿牆,有2段狙擊鏡(貝西摩斯之爪的第一狙擊鏡頭係無放大的......有放大小小),都係gash槍

彈道:

冇開鏡超準,開鏡連射會好散,上圖是距離問題,看上去開鏡連射冇咁散

數值方面:
沒有買防彈衣傷害值表:
沒有買防彈衣傷害值表:  (wa2000)大約
部位  扣血量
頭部  428

胸部  105

腹部  105
腕部  105
腿部  
買防彈衣傷害值表
買防彈衣傷害值表:  (wa2000)大約
部位  扣血量
頭部  370

胸部  92

腹部  115
腕部  92
腿部  81

沒有買防彈衣傷害值表:

沒有買防彈衣傷害值表:  (貝西摩斯之爪)大約
部位  扣血量
頭部   276~【非法售賣】

胸部  70~71

腹部  88
腕部  68~72
腿部  45~54

買防彈衣傷害值表

買防彈衣傷害值表:  (貝西摩斯之爪)大約
部位  扣血量
頭部  238

胸部  61

腹部  66
腕部  45~61
腿部  52~54

千萬不要用這支槍或連狙玩一般,會好屈.......

心得:
團死:講求秒殺,所以多人用重狙,千萬不要和重狙開p.近戰唔好開鏡,2彈即死(要勁人)
c3:#2

災厄:換彈神速,穿透力強,當被c包圍,24粒子彈足以為你開路(絕望round1最後另計),其實這把槍的用彈係對c專用,全max的時候,因為呢支用彈係對c專用,所以可以一槍穿幾隻....雷比亞,阿比隆等
戰神:呢支槍玩戰神,無敵,多彈,開鏡點射準,1-3槍一個(max攻),wa2000一槍一個(MAX攻),可以放入神槍系列....

m24已經係屈中之屈,加上一支屈槍系列

評分

參與人數 2樂點 +130 收起 理由
鴻- + 110
DosDiosas + 20 原創教學

查看全部評分

回復

彈c(只用10粒子彈)

冇開血性暴走 站立

冇開血性暴走 蹲下

開血性暴走 站立

開血性暴走 蹲下
c3:其實這把槍玩c3守龜點專用,玩油雞場唔係咁好,他彈c唔算勁(應該,我錯唔好怪我),爆一下頭509算,苗住佢個頭,24粒子彈(12216),唔係打唔死呀嗎??
回復 支持 反對

好吧~_~
聽日做呢把
回復 支持 反對

不錯Ya_a,有無影片
回復 支持 反對

各人對槍的了解和感想~~

stinkyexe :
新槍出了,有很多人說很好用,什麼模式也是
而我說,其實大家只是因新槍一出,忘記了D3 , SG550 等連狙
在一般模式或團死死鬥,所有連狙其實也差不多....
D3 大多2槍死 ,
SG550 2至3槍死,
SVD 和 WA2000不用說 有機會1槍秒殺 ,
至於skull-5也是2下死,威力上根本差異不多,
而SL8需要3槍 但SL8 的射速可以補償此點
而再看穩定度上,skull-5比較起眾多槍中(可以比較D3),是最飄的
不過命中率skull-5確實非常可觀 (但按長了會飄就不準了)
換彈方面,skull-5是最快的 , 可惜在重量方面,skull-5 是最重的 , 這就是平衡‧
另外反殭屍特殊子彈不能在殭屍3上發揮 ,和金鑰一樣,和其他連狙根本是公平,
即使以前也常看到連狙在水路根本無敵,而不是skull-5特別威。
在災難之章上,skull-5的確有加成 , 真的是一槍一隻! 不過子彈槍支貴 ,
狙擊槍不太合適在某災難地圖玩,但用在新地圖不錯。
所以是有平衡的地方 , 別再說skull-5 太屈之後踢人!!

---------我本人認為skull-5連射已經算高了(wa2000連射很低),威力都是2-3槍la,重量方面(基本沒人會理,只有高手先知重量的好處,輕的話,換小刀,避子彈會好d),換彈神速先係王道,仲要躲在一邊換彈),向換彈說不,向速度說得

winglai:
skull5 同m14一樣,頭一槍唔開鏡都係100%準
---------這句完全冇說錯,真係和ak第一槍一樣,m14第一槍爆頭係秒殺.

gag111:
新槍打C能力==無言了
---------你只係看他總體,你計返平均值.
回復 支持 反對

比你做左..
回復 支持 反對

傷害:
@@呢支野,撩C一流,人地開精準+火神,我起後面唔開鏡連射,好幾次都比我爆左C頭....,唔信可以試試~~

傷害唔比表,自己慢慢計,公式:某部位傷害總數/次數(看看加左幾多%攻擊)

(最後三張是另外,因為其他都係一局13round裏(32人場)打的戰績)~~~
回復 支持 反對

咁多人想做~~快一步~~
caesar007 發表於 19-2-2011 16:20

有人做左都可以做~_~
回復 支持 反對

咁多人想做~~快一步~~
caesar007 發表於 19-2-2011 16:20

算啦,要做就做好D!:handshake
回復 支持 反對

回復 支持 反對