查看: 8026|回復: 76
打印 上一主題 下一主題
收起左側

趣事一則 農場

相信大家都知農場呢樣野
要開左VIP先入到個(共同農場) 之類咁既野既地方先可以釣魚種野

而佢地方有限 即係你要捕住人地D收成時間 同埋搵空地先有得種

而且空地呢樣野係手快有快慢到

我2日前種左野係某個地方 我計返時間 岩岩走返去收割
見到有人企左係果度捕住我件野
點知一夠鐘 我已經慢左成半秒有多先禁收割
條友咁都割唔切
之後我又慢左成秒先落粒種子落去

落完之後走人

條友竟然追住我 問我算咩意思?
咁我咪答佢 件野我既 我種完收割有問題?
我一直係度種緊 割完再種有問題?

跟住佢竟然問我你見唔到有人係度?

咁我咪話囉 你又要捕 手慢左又係度發脾氣

跟住佢話 好,咁我以後就睇住你黎捕

心諗 : 我自己搵返自己件野都要時間啦
你仲要認住我個名黎搵 仲要睇時間黎捕
我分地方種3,4樣野你捕邊樣姐:lol

仲話有人企係度? 農場有話要排隊輪流種?  ;P
唔通我種蘋果 企係度五日又排過咩

農場咁多位 無左咪搵過囉
我試過比人係正我前面 收割晒我3樣野 仲要種埋都係咁啦 (同一個區,同一塊田) ==
回復

通常我比對方收割,然後自己即刻種
回復 支持 反對

通常我比對方收割,然後自己即刻種
翼風星痕 發表於 1-7-2011 20:47

之前我都係咁
人地收割左會慢左半秒左右

對岩個位 等佢收割完即落 ;P
回復 支持 反對

相信大家都知農場呢樣野
要開左VIP先入到個(共同農場) 之類咁既野既地方先可以釣魚種野

而佢地方有限 即係 ...
落難軍人 發表於 1-7-2011 20:42

咁你就唔岩啦 其實係你錯 因為邊個到先就要讓邊個 不嬲都係咁
回復 支持 反對

咁你就唔岩啦 其實係你錯 因為邊個到先就要讓邊個 不嬲都係咁
ttiieenn 發表於 1-7-2011 20:49

不嬲? 唔好講笑

我呢幾日 去親自己果度D人都搶黎收割仲要種埋我既

仲有人搶完我之後仲要係我前面笑

仲有 個農場咁大 佢企中間 咁附近幾塊地係咪要比晒佢先?

我係農作物主人 唔通連收割都要讓埋佢?

我收割又慢左半秒  種野又慢半秒-1秒

咁佢唔落佢問題啦係咪先

企係度唔代表咩喎  呢度又唔係有排隊 又無號碼牌話輪邊個
回復 支持 反對

不嬲? 唔好講笑

我呢幾日 去親自己果度D人都搶黎收割仲要種埋我既

仲有人搶完我之後仲要係我前面笑

仲 ...
落難軍人 發表於 1-7-2011 20:56

就係因為人地收割左本來你企緊果到 你就可以咁對其他人?
你有無諗過人地可能企左係到10幾分鍾但係因為你部電腦勁佢小小就快過佢種
常言道:「以德報怨」 點解你唔可以睇開D 搵個第2道種 而唔係人地企緊果到?
「忍一時風平浪靜,退一步海闊天空」 話唔定你行過2步有地無人種呢?
回復 支持 反對

就係因為人地收割左本來你企緊果到 你就可以咁對其他人?
你有無諗過人地可能企左係到10幾分鍾但係因為你 ...
ttiieenn 發表於 1-7-2011 21:25

我比人搶過地唔代表我搶地係因為呢件事

我玩左幾日一直以黎個個都係搶地

根本無隊可排而呢條規矩  仲有 佢企定定係度

我點知佢想點  

無規則定過出黎又無隊排

呢樣根本係鬥快  而且現實就係咁
回復 支持 反對

我比人搶過地唔代表我搶地係因為呢件事

我玩左幾日一直以黎個個都係搶地

根本無隊可排而呢條規矩  仲 ...
落難軍人 發表於 1-7-2011 22:29

你係7仔買野佢無寫住要排隊你就可以等人地一收完錢即刻沖過去俾錢買野 而唔理排既隊既人?
依d係講既一種品德 唔係樣樣都要講明寫明先做得
品德就係由此而來 用番農場既例子 人地排既隊你又走去插? 依個世界唔係圍住你一個人而轉
講真我唔係想教訓人 但係我始終覺得無論係真係世界定係網路世界都應該有品
回復 支持 反對

你係7仔買野佢無寫住要排隊你就可以等人地一收完錢即刻沖過去俾錢買野 而唔理排既隊既人?
依d係講既一種品 ...
ttiieenn 發表於 1-7-2011 22:36

咁你就錯

7仔買野 比錢去收銀

呢個係大家共同都一定會去既地方

而有人係前面 你自然就要跟係後面

而家農場 一企係中間 拍住既地方可以係4個↑

唔通你去銀行禁機 你企正中間 其他4條隊都要等你禁完先去禁得?

而家我又唔係生人霸死地唔比人種

佢又無話呢撻地佢排緊  洗唔洗走去問佢要唔要先啊?

你話7仔排隊  呢個根本係規矩黎

你拎農場呢個無訂過規矩既黎講?

你話守  根本唔存在既野你叫人守D乜?

企係度就代表排隊 我開幾十個ACC棟晒成個農場
咁人地又要讓晒D地比我先?
回復 支持 反對

我想問釣魚係要開住隻game掛,
定刪左隻game都可以掛@@?

沒買vip,問埋vip
幾錢@@
e家冇得玩電腦~
回復 支持 反對