查看: 6261|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [IIDX, Rb] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第一彈

關閉 [複製鏈接]

http://www.konami.jp/bemani/linclelink/
BEMANI替最近大熱的兩個新音G,
也就是IIDX 19 LincleRb limelight的宣傳活動。
(不過這次活動其實是針對IIDX 18 RA跟初代Rb的玩家

簡單來說就是阿,
玩家在IIDX 18達成指定條件,
就會有當中的7首IIDX熱門曲能夠連動至Rb,成為Rb的新連動曲,

相反,玩家在Rb達成指定條件,
也會有Rb當中的7首熱門歌能夠連動至IIDX。

至於是哪14首歌就請看下圖

至於我為何說「超騙錢」呢...就要看看兩方的解禁方法了

beatmaniaIIDX 18 Resort Anthem
中華急行 / Ryu☆ [玩一次REFLEC BEAT]
Thunderbolt / 雷龍 [於REFLEC BEAT玩Thunderbolt]
THE FALLEN / L.E.D.-G [於REFLEC BEAT升到lv95]
Broken / dj TAKA feat. AiMEE [於REFLEC BEAT升到lv100]
Sakura Reflection / Ryu☆ [於REFLEC BEAT解禁相同曲]
SPECIAL SUMMER CAMPAIGN! / Lucky Vacuum [於REFLEC BEAT解禁相同曲]
Wuv U / kors k [於REFLEC BEAT解禁相同曲]
Survival Games / VENUS [於REFLEC BEAT解禁相同曲]
(詳細song list→Lincle LINK)

REFLEC BEAT
Thunderbolt / 雷龍 [玩一次Resort Anthem]
中華急行 / Ryu☆ [於Resort Anthem玩中華急行]
reunion / Tatsh ['Resort Anthem' folder下 預設曲全CLEAR*]
Bad Maniacs / kors k as teranoid ['SIRIUS' folder下全曲CLEAR*]
Turii ~Panta rhei~ / Zektbach ['EMPRESS' folder下全曲CLEAR*]
Anisakis -somatic mutation type"Forza"- /朱雀 ['DJ TROOPERS' folder下全曲CLEAR*]
Second Heaven / Ryu☆ ['GOLD' folder下全曲CLEAR*]
Why did you go away / jun with TAHIRIH ['DistorteD' folder下全曲CLEAR*]

* 任何難度也可,5key或者Auto Scratch也當作CLEAR

官網寫Linkle Link還有第二彈的(秋季
不過一定是IIDX跟其他音G連動就是了

==========================================

自言自語:
1. KONAMI成功吸引更多玩家去玩吸引力不大的IIDX
2. KONAMI的騙錢手法又進步了不少(茶
3. 我本身不玩IIDX,所以什麼SR阿Broken阿THE FALLEN阿搬去IIDX也不關我事。
 而Rb方面,Thunderbolt條件已達成,中華急行也想去開開看,其餘6首歌我不如死掉去算了
4. 假若未來IIDX 19跟Jubeat Copious搞連動的話 我又去死掉算了
5. Second Heaven阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿阿
回復

BEMANI替最近大熱的兩個新音G,
也就是IIDX 19 Lincle跟Rb limelight的宣傳活動。
(不過這次活動其實是針 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-7-2011 01:20

厄到透WO
回復 支持 反對

Second Heaven?來DDR玩lo www
回復 支持 反對

唉-.-

睇黎jubeat下一代好可能受連動影響....

投訴又好似冇咩用...

因為我地又唔會唔玩-.-.......
回復 支持 反對

Second Heaven?來DDR玩lo www
Forte 發表於 2011/7/3 09:19

問題係我想係Rb玩2nd Heaven

同埋遲d DDR(照道理應該係X3?)同IIDX19連動果陣 你就體驗到我宜家既感受架啦
投訴又好似冇咩用...
迷幻§ 發表於 2011/7/3 16:24

咁唔通百佳話買四打可樂送多一枝細可樂
我地覺得好唔抵於是又去投訴咩www
=======================================
驚有人唔記得左 所以補充多次好了
Lincle Link的Lincle其實是iidx 19的代號
回復 支持 反對

問題係我想係Rb玩2nd Heaven

同埋遲d DDR(照道理應該係X3?)同IIDX19連動果陣 你就體驗到我宜家既感受架啦 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-7-2011 17:20

我會等解禁(?)

做咩貼多次你簽名
回復 支持 反對

我會等解禁(?)

做咩貼多次你簽名
Forte 發表於 2011/7/3 18:48

我就唔知佢將來會唔會無條件解禁(?)

另外上圖跟簽名圖可是不一樣的
(不過Lincle跟Uncle的確很相似
回復 支持 反對

我就唔知佢將來會唔會無條件解禁(?)

另外上圖跟簽名圖可是不一樣的
(不過Lincle跟Uncle的確很相似 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-7-2011 22:12

可能會(?)

其實我溜下姐囧....唔洗咁認真/_\
回復 支持 反對

可能會(?)

其實我溜下姐囧....唔洗咁認真/_\
Forte 發表於 2011/7/3 22:21

問題係
Jubeat目前未試過有隱藏歌會中途無條件解禁
(DDR就經常了

除非Jubeat轉新版
回復 支持 反對

我到依家都唔可以自己玩隅田川夏戀歌...
回復 支持 反對