打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] ~見無聊,想大家分享下呢樣野~

想知你地同九陰入面既職業有D乜野係你本人真係識做或者有D關係...

採:
礦工 - 識得採礦(包括埋用手指個類~)
獵戶 - 識得射箭或者開槍...
農夫 - 識得種地或者有耕種其他植物既嗜好(即係有種開)~
樵夫 - 識得劈樹或者破柴之類(應該冇掛...)
漁夫 - 識得釣魚或者有釣魚既嗜好~(上堂或者番工會做個D都OK)

造:
裁縫 - 識得製造衣物或者修補衣物~
廚師 - 識得煮番幾味~
毒師 - UM....CHEM試過合格,或者未讀過CHEM既就I.S.合格~
巧匠 - 識得自製首飾~
鐵匠 - 識得自製武器(好得人驚...),或者玩過CUTTER~
藥師 - 呢個就真係要CHEM拎70分喇(100分滿分),或者你真係識製藥...

文:
琴師 - 識得玩其中一種樂器~
棋士 - 識得捉D需要用智慧既棋類,E.G.國際象棋,中國象棋,圍棋...ETC
書生 - UM...自問寫到一手靚字既~
畫師 - 自問畫畫都過得去~

市:
卦師 - 對玄學都略知一二或者有學過~
乞丐 - 試過乞食(唔會有掛...)

小弟就中左以下呢幾樣:
礦工 - 識得採礦(包括埋用手指個類~) 用手指個類
漁夫 - 識得釣魚或者有釣魚既嗜好~(上堂或者番工會做個D都OK) 上堂經常會做
裁縫 - 識得製造衣物或者修補衣物~ 識得補下野咁囉,唔高LV
廚師 - 識得煮番幾味~ 識得煮公仔麵以外既野掛
毒師 - UM....CHEM試過合格,或者未讀過CHEM既就I.S.合格~ 小弟成績都唔差
鐵匠 - 識得自製武器(好得人驚...),或者玩過CUTTER~ 係玩過CUTTER,不過唔係界手...
琴師 - 識得玩其中一種樂器~ 鋼琴
棋士 - 識得捉D需要用智慧既棋類,E.G.國際象棋,中國象棋,圍棋...ETC 國際象棋同埋中國象棋,麻雀算唔算...
書生 - UM...自問寫到一手靚字既~ 自問係寫到,不過平時唔會特登寫得好靚,自己睇得明就算~
畫師 - 自問畫畫都過得去~ 小弟修ARTS的,雖然學校入面好多人都畫畫勁過我...
卦師 - 對玄學都略知一二或者有學過~ 睇簽名唔該

唔知你地又點呢?
回復

仲想玩生活tim
睇完都驚玩唔到= =
回復 支持 反對

仲想玩生活tim
睇完都驚玩唔到= =
刺客先生 發表於 5-8-2011 10:38

太多
回復 支持 反對

玩周公online玩得多