打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] 關於jubility的一點補充資料

關閉 [複製鏈接]

以上圖表顯示出,當你不停打出某個Lv的某個分數,jubility就會趨向某個數值,被稱為穩定值
e.g.1 當你不斷打出Lv8歌+分數900000(S),jubility就會趨向5.00
e.g.2 當你不斷打出Lv7歌+分數1000000(EXC),jubility就會趨向7.60

運用以上資料,就可以知道要打到什麼成績,jubility才會升到你的目標位置

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 20 感謝發表攻略文章

查看全部評分

回復

這個在目前為止 算是最準確的Jubility計法

不過你放得太遲了 說不定copious的jubility計法可能有變
到時再修改好了

我先把我的教學連到這個帖去
呢個帖反而比較有用

===============================

不過仍然有個問題我一直都唔知道
以上圖表顯示出,當你不停打出某個Lv的某個分數,jubility就會趨向某個數值,被稱為穩定值
79948994 發表於 2011/9/12 11:40

我諗Jubility應該唔會係「由開頭第一鋪開始 計到宜家」既
以我所知 Jubility應該係計最後唔知幾多tunes既成績黎決定上落
我聽過一個傳聞話30tunes 不過事實係幾多tunes我都唔知

不過我敢肯定不會是3tunes就是了(不然我打一鋪全BSC就會跌到3.xx了
回復 支持 反對

這個在目前為止 算是最準確的Jubility計法

不過你放得太遲了 說不定copious的jubility計法可能有變
到 ...
Torchic╳小火雞 發表於 12-9-2011 17:42

呢個就真係冇人知喇...

不過呢d資料都仲有機會用
因為copious應該都係用jubility系統
只係lv既名會改
回復 支持 反對

呢個就真係冇人知喇...

不過呢d資料都仲有機會用
因為copious應該都係用jubility系統
只係lv既名會改 ...
79948994 發表於 2011/9/13 13:38

係會保留jubility系統
不過唔知裡面d數值或者方程式之類 會唔會有變je